Last news in Fakti

26 Август, 2017 09:00 3 147 6

Северна Корея изстреля още ракети 

  • северна корея-
  • ракета-
  • кндр-
  • южна корея-
  • пхенян

Според Пентагона става въпрос за три балистични ракети с малък обсег

Северна Корея изстреля още ракети  - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с малък обсег. Както изглежда, две от тях са имали неуспешен полет, а трета се взривила почти веднага след изстрелването си, заяви американската армия. Според информацията те не са били заплаха за Северна Америка или Гуам, предаде Reuters.

"Първата и третата ракета, изстреляни в 23,49 ч в петък и 00,19 ч в събота, са имали неуспешен полет. Втората е изстреляна в 00,07 ч и както изглежда, се е взривила почти веднага", заяви Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ. Съобщените часове са според местното време на Хаваите, където е разположена щаб квартирата на командването.

По негови данни изстрелванията са извършени в района на Кхитхеньон, Северна Корея.

След ракетните пускове японският премиер Шиндзо Абе разпореди правителството и съответните ведомства и структури да бъдат бдителни и готови за всякакво развитие на събитията, за да защитят живота и имуществото на гражданите, заяви пред журналисти главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

Северна Корея изстреля още ракети 

Това е стандартна процедура при изстрелвания на ракети от Северна Корея. По думите на Суга ракетите не са представлявали непосредствена заплаха за Япония.

Източник от японското правителство заяви, че то предполага, че изстрелванията са извършени в рамките на севенокорейско военно учение.

Агенциите отбелязват, че това става по време на провеждащите се ежегодни южнокорейско-американски военни учения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххааххааааахххххааа

    33 17 Отговор
    САЩ -тотално нас..ни. Егати как им плювнаха в краварските мутри..хаахххааааааааааааа...великите и изключителни американци на колене пред лудия жълтур...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    10 5 Отговор
    Чифутите днес шабаш празнуват.
    Така че не се брои!
    Хохохохоо
    Самолетонтосачите са на ремонт, а капитна на оня нафторазбивач е в панделата.
    Няма кой да воюва баце.
    Останаха 59 световноизвести томахавки, дето в оня виц ща летящите пили!
  • 5 Гост

    10 10 Отговор
    Северна Корея изстреля три ракети и уцели две гарги.
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 9 Отговор
    Япония нали е много технологична?защо се плаши от изостанала корея?не може ли япония да си гарантира унищожаването на ракетите