Last news in Fakti

26 Август, 2017 09:57 2 577 24

Венецуела: Американските санкции ни тласкат към банкрут

  • венецуела-
  • санкции-
  • николас мадуро-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Според първоначалния анализ новите ограничителни мерки ще попречат на износа на венецуелски суров петрол за САЩ

Венецуела: Американските санкции ни тласкат към банкрут - 1
Снимки: БТА/АР

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че въведените от САЩ санкции имат за цел да тласнат Каракас към банкрут, предаде Reuters.

В телевизионно обръщение от президентския дворец той каза също, че според първоначалния анализ новите ограничителни мерки ще попречат на износа на венецуелски суров петрол за САЩ.

Мадуро спомена председателя на венецуелския парламент Хулио Борхес, когото нарече "мозъка" зад финансовата и икономическа "блокада" и призова върховният съд и новоизбраното Конституционно събрание да предприемат действия срещу хората, които според венецуелския президент са лобирали за санкциите, предаде Асошиейтед прес.

"Трябва да си голям изменник на страната си, за да искаш да се въвеждат санкции срещу Венецуела", каза Мадуро.

"Те извършват грабеж, измама", заяви той. По думите му Венецуела ще се обърне към американските си партньори, за да направи така, че десетилетните бизнес отношения в САЩ да не бъдат загубени. Ако е необходимо, правителството ще потърси нови пазари за изнасяните за САЩ в момента близо 700 000 барела петрол на ден, каза той.

Венецуела: Американските санкции ни тласкат към банкрут

Конституционното събрание съобщи, че създава "комисия за установяване на истината", като целта ще е да бъдат установени отговорните за поощряването на САЩ да въведат санкциите, заяви в Тwitter председателят на събранието Делси Родригес.

Тя каза също, че "неродолюбивата десница" е лобирала за американска военна интервенция и икономически санкции и "ще отговаря пред народа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    14 26 Отговор
    Няма страшно Мъдьо, Путя няма да та остави да умреш от глад, а ако усетиш дебелия, бягай с награбените пари в русланистан, ще бъдеш президент в изгнание, като Янукович. А после ке пишеш мемуари, че мачтата ти е в един прекрасен ден, когато паднат проклетите империалисти-капиталисти да се завърнеш в родината си и венецуелците отново да заживеят мирно и щастливо, кът сега.
  • 2 лик прилика

    11 18 Отговор
    Гледай Венецуела, сещай се за рушистан!
  • 3 Гост

    8 18 Отговор
    Бягай в путистан да му лъскаш обувките на путьо, той ще те подслони с него сте си лика прилика. След вас същото ги чака и русия.
  • 4 onq s konq

    9 18 Отговор
    Нали уж СВЕТЪТ ВЕЧЕ Е ДВУПОЛЮСЕН бе русконаклонени и къде е сега ДРУГИЯ ПОЛЮС ДА ПОМАГА ?Ама май се е свел в гащите на Путин и служи само за преместване от "единия в другия"...нещо като броеница когато човек не знае какво да прави с ръцете си.Та това ви е "другия полюс"-казах ви къде се намира,а за размера му съдете сами:)

    Коментиран от #5

  • 5 на коня под опашката

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ти първо научи да правиш разлика между Тайван-република Китай и КНР. И тогава с анаЛлиза..., щото някак си си много елементарен.

    Коментиран от #9

  • 6 ТОС1буратино

    17 8 Отговор
    Помощта идва от Москва и Венецуела няма да ФАЛИРА!!! От Москва ще помогнат на Венецуела също както заради сащ Украйна е пред ФАЛИТ!!! Нека краварите се репчат по света на по малките държави а ОКОЛО РУСКАТА МЕЧКА ОБИКАЛЯТ КАТО ГЛАДЕН ПАЛАШ ОКОЛО КЕБАПЧИЙНИЦА хахахахахаХАХАХА!!!

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "ТОС1буратино":

    Ама нали твойта Москва я докара до просешка тояга бре Чугункин !
    А сега щяла да им помага... хахахахахаХАХАХА!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    И я обясни как по-точно Москва докарала Венецуела до просешка тояга? Много ми е любопитно к'во ще измъдриш!

    Коментиран от #11

  • 9 onq s konq

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "на коня под опашката":

    Аз най-важното съм научил-ЧЕ ОБИЧАМ СВИНСКО С КИТАЙСКИ ОРИЗ.А иначе китайските полит. проблеми ги оставям на тебе да си блъскаш главицата.

    Коментиран от #10

  • 10 на коня под опашката

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Е да ама да бъркаш Тайван с Китай..., миналата година взе да обясняваш за управлението на Кадафи в...Ирак, помниш ли? А за "мигачите" по калниците на американските коли? Някак си няма го IQ при теб, губи се нещо. Това не те ли притеснява?
  • 11 кроко

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    Извинявай, но на кухи лейки не се обяснявам а ако не си такъв ти и сам прекрасно знаеш, с помоща на какво, за последните 10-тина години на дружба и икономическа взаимопомощ + покупка на скъпа военна техника , Москва докара Каракас до това дереже!!!

    Коментиран от #18

  • 12 БРАТ ПИТ

    9 4 Отговор
    И КАК Е ВИНОВЕН ПУТЯ ОБЯСНИ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО НЕ СМЕ ТОЛКОВА УМНИ КАТО НА КОЗЯК

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "БРАТ ПИТ":

    Публикувано във факти.бг: НЕ СМЕ ТОЛКОВА УМНИ КАТО НА КОЗЯК)
    Без коментар !
  • 14 шовинист

    6 4 Отговор
    пак изпълзя прайд сто. уични уибе. уасти да изказва мнения в стил пра сьо йорданофф. Разберете, че от времето на шейлок и бандита франсис дрейк политиката на британо изманиците не се е променила. Една малка милиардерска върхушка, съставена предимно от потомци на авраа. м и мамон обира цял свят и унищожава дори и народите приемници
  • 15 Чочо

    7 5 Отговор
    Мъдуроо -ти не си виновен ,ЦРУ и Сорос -те са

    Коментиран от #16

  • 16 гюро

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Чочо":

    чочко, ти кога беше у бенесуеля, че да знаеш как са нещата?
  • 17 АНОНИМЕН

    3 3 Отговор
    ПУКА МУ НА МАДУРО....

    СИГУРНО СИ ДРАПА МА*****ТЕ....И СЕ УСМИХВА ПОД МУСТАК....ХАХАХА....
  • 18 падналия ангел

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    Публикувано във факти.бг: Американският президент Доналд Тръмп въведе нови икономически санкции срещу Венецуела. Те забраняват сделки с ценни книжа емитирани от правителството на Венецуела и държавната петролна компания. Забранява се и търговията с редица съществуващи дългови задължения, собственост на публичния сектор на страната и с изплащането на дивиденти от страна на венецуелското правителство.
    А това според теб е американската помощ?

    Коментиран от #21

  • 19 Диди

    2 6 Отговор
    На Мадуро,за какво му е да прави търговски сделки с Америка.Да се обърне към Русия,Китай,С.Корея.Избор има.Не е нужно да реве,че с Америка няма да може да прави търговия.Аааа,да не забравим и синчето му(глупака),който се изхвърляше,че Венецуела можела да ги ,,удари,,.Е,в такъв случай ЧЕСТИТИ САНКЦИИ.Скоро от тях да не се отървете.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 кроко

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "падналия ангел":

    Я си сложи очилата и ми прочети пак коментара ! Къде аз съм споменал нещо за американска помощ ? Какви ценни книжа, какви 5 лева те гонт тебе бре ушанко ? Твоите мили русняци ги докараха до това бедствено положение , твоите мъдьовци и чавеси, посредством братската дружба и братската взаимопомощ ! Като са толкова велики твоите русняци, защо тогава допуснаха, проклетите хамери да обанкрутят Венецуела ??? Защо не ги спряха и не им попречиха, кажи бре ушанков, оти мълчиш кът пън ???

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кроко

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "падналия ангел":

    Ясно, ползваш тактиката на местната русофилня, като няма какво да отговорите, започват се разговори за инжекции и доктори ! Впрочем, ти не 14, а и 28 инжекцики да си удариш, пак няма да ти помогнат. Късно е веке чадо, твоят случай е безднадежден !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.