26 Август, 2017 10:56 2 653 4

Европа отново в паника заради терора (СНИМКИ)

  • европа-
  • ислямска държава-
  • атака-
  • нападение-
  • лондон-
  • брюксел

Двете нападения с нож в Лондон и Брюксел съживиха страховете на Стария континент

Европа отново в паника заради терора (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Две нападения с нож, извършени в Лондон и Брюксел почти по едно и също време, съживяват страховете в Европа от терористични атаки, обобщават световните агенции.

Контратерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента снощи край Бъкингамския дворец, при който мъж с голям нож бе арестуван и двама полицаи бяха леко ранени по време на ареста. Бъкингамският дворец е официалната резиденция на британския монарх.

Задържаният е на възраст между 20 и 30 години. Той спрял колата си близо до полицейски автомобил пред двореца вчера вечерта. Полицаите забелязали голям нож в колата му и отишли да го арестуват. По време на операцията по ареста му мъжът успял да рани леко двама полицаи. Раните им са по ръцете.

Европа отново в паника заради терора (СНИМКИ)

Самият нападател също бил леко ранен и откаран в болница, за да бъде прегледан. После е откаран в полицейски участък и сега е разпитван. Първо полицията каза, че е прекалено рано, за да прави спекулации по случая и за естеството на инцидента. После обаче тя обяви, че мъжът не е задържан само за нанасяне на телесни вреди на полицаи, но е арестуван в рамките на закона за борба с тероризма.

Два часа преди този инцидент в Брюксел мъж нападна с нож двама военнослужещи, преди да бъде прострелян. Той почина от раните си в болница. Белгийската прокуратура определи това като терористичен акт.

Европа отново в паника заради терора (СНИМКИ)

Нападателят извикал на два пъти Аллах Акбар, докато атакувал военните. Военните не са пострадали тежко при нападението. Единият е с рана на лицето, а другият на ръката. Според белгийски медии нападателят е бил на около 30 години, белгиец от сомалийски произход.

Според следователи той не е бил известен на органите на реда за терористични дейности. Нападението стана в района на централна пешеходна зона в Брюксел. Там нападнатите военни били на патрул.

Двете нападения са извършени седмица след атаките в Каталуния, отнели живота на 15 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    17 3 Отговор
    Това са плодовете от външната политика от 27 г.насам на САЩ и З.Е война след война в близкия изток и Авганистан трябвало е да се мисли по рано.Ефекта на доминото.Незнам си каква пролет.Радваха им се на запад а сега олеле таз простотия я задържаше точно Кадафи а те го убиха. Сега да се оправят ама незнам точно как.
  • 2 гост

    5 7 Отговор
    Язовецо гледай си зимнината като Европа дойде на колене да те моли за помощ тогава и ги кажи тези истини

    Коментиран от #4

  • 3 абе

    6 2 Отговор
    кмета на Венеция каза - Викат ли алах акбар ,стреляйте на месо.Явно белгийци научили урока-имат лайк от мене. Също трябва да важи и с носенето на бурки-Пълна забрана на тези вонящи парцали,който не се подчинява -огън на поражение.
  • 4 КЛОУНЪТ

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Гост защо си мисля че се казваш Хасан?
    Европа е могъща няма да ви стане играта.
    Да знаете че има много Европейци на които закона и най вече възпитанието не им позволяват ДА СТАНАТ И ДА ВИ РАЗМАЖАТ .