Last news in Fakti

27 Август, 2017 14:11 1 752 0

Лондон: ЕС да прояви въображение в преговорите за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • преговори-
  • дейвид дейвис-
  • мишел барние

Предстои трети кръг от разговорите и той вероятно ще има технически характер

Лондон: ЕС да прояви въображение в преговорите за Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Великобритания ще призове в понеделник ЕС "да прояви въображение" и да съдейства за съсредоточаване на дискусиите повече върху бъдещите отношение, отколкото върху уреждането на раздялата, предаде Reuters.

В началото на преговорите с главния преговарящ на Евросъюза Мишел Барние британският министър за Брекзита Дейвид Дейвис ще прикани ЕС да бъде по-гъвкав в подхода си. Това ще е трети кръг от разговорите и той вероятно ще има технически характер.

Правителствен източник каза, Великобритания ще насочи вниманието върху документите, които огласи през изминалите две седмици както за бъдещите връзки, така и за "развода", за да покаже колко усърдно работят властите, за да съживят преговорите.

Лондон: ЕС да прояви въображение в преговорите за Брекзит

Сега и двете страни трябва да бъдат гъвкави и да са склонни на компромис за решаването на въпроси, по които има разногласия, отбеляза източникът.

Както самият ЕС каза, времето тече, така че нито една от страните не бива да протака, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: