Last news in Fakti

31 Август, 2017 07:30 3 289 7

31 август 1997 г. Лейди Даяна загива в катастрофа

  • лейди даяна-
  • катастрофа-
  • смърт-
  • париж

На 31 август 1997 г. в автомобилна катастрофа в Париж загиват принцеса Даяна, нейният придружител Доди ал Файед и шофьорът на автомобила Анри Пол. Бодигардът на ал Файед - Тревор Рийс-Джоунс, който седял на предната пътническа седалка, е единственият, който оцелява.

Инцидентът става в тунела Понт де л’Алма. Колата се блъска в тринадесетата колона на тунела. Анри Пол и Доди Ал-Файед загиват на място. Даяна получава сериозни наранявания на сърцето и вътрешен кръвоизлив. Транспортирана е с линейка до болницата, но по пътя получава два сърдечни пристъпа. И въпреки опитите на лекарите умира в 4.00 ч. сутринта местно време.

18-месечното френско съдебно разследване приключва през 1999 г. с изявлението, че автомобилната катастрофа, при която умира принцесата, е причинена от Анри Пол, който загубил контрол над колата при висока скорост и под влияние на алкохол. Кръвният анализ показал, че съдържанието на алкохол в кръвта му било три пъти повече от допустимите норми.

Любопитен факт е, че бащата на Доди - Мохамед Ал-Файед, собственик на „Хародс” и на хотел „Риц”, твърди, че катастрофата е резултат от конспирация и е ръководена от MI6 по инструкции от принц Филип, херцог на Единбург. През 2007 г. в Кралския съд започва ново разследване. На 7 април 2008 г. съдебният състав потвърждава решението си - Даяна е загинала поради невнимателното шофиране на Анри Пол и поради преследването от страна на фотографите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    13 1 Отговор
    Не загива-а е убита от службите-МИ-6
  • 2 Kcaniba

    10 2 Отговор
    Колко ли още "Даяни", "Далай Лами" и просто хората, несъгласни е отрепало това кралско семейство!!?!??
    Не са по назад от Сталин тези лицимери!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Очо

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Те и Христо Марков така го убиха. За да покажат на цял свят колко страшно било у нас-поредната сакрална жертва. И до ден днешен тези практики ги използват.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РЪБ

    2 2 Отговор
    ТЯ Е УБИТА ПО ПОРЪЧКА НА МЪЖА (ФИЛИП) НА "КРАЛИЦАТА ИМ".......РЕСПЕКТИВНО УБИЙСТВОТО И Е ПОРЪЧКА ЛИЧНО НА ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА ИМ "КРАЛИЦА"!!!!!!!!!!!!
    ТОВА ГО ПРИЗНА ЛИЧНО АГЕНТА , КОЙТО Е ПОЕЛ ПОРЪЧКАТА ЗА УБИЙСТВОТО И!!!!!!!!!!!!!!!!
    ПРОЧЕТЕТЕ ТУК:

    https://fakti.bg/world/244710-shokirashto-priznanie-britanski-agent-ubil-princesa-daana
  • 6 БАЙ МИЛЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Очо":

    ГЕОРГИ МАРКОВ
  • 7 Антимасон

    1 0 Отговор
    Поправете си заглавието: БЕ УБИТА...
    Часове по-късно не бе извозена до болницата, а след като бе качена на линейка, тя карала с минимална скорост и обикаляла дълго докато стигне лечебното заведение... Също никой не знае защо внезапно шофьорът прави странна маневра и предизвиква катастрофата и т.н. Нали не мислите, че щяха да я оставят да роди братче/сестриче мюсюлманче на бъдещият британски крал?!?
    Просто това беше една психически нестабилна женица с лек морал и нисък интелект, която си мислеше, че може да прави напук на бившия си мъж заради неговите изневери, е не успя, не прецени добре на какво хоро се е хванала и какво са способни да й направят, ако не слуша...
Новини по държави: