1 546 1

Ураган предизвика опустошение в Хюстън (СНИМКИ)

Пътища и жилищни сгради са под водата

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американският град Хюстън в щата Тексас е най-засегнат от опустошителния ураган „Харви“. Близо 2000 души бяха спасени от службите заради наводненията, причинени в големия град.

Много къщи, пътища и автомобили останаха под вода. Има опасения и за жертви, но към момента не е потвърден броят им. Летищата в Хюстън бяха затворени от властите, а една от най-големите болници в региона беше евакуирана заради наводнение в приземните етажи.

Метеоролозите описаха условията като „безпрецедентни“. Продължават обилните валежи. Някои американски медии пишат за пет жертви на урагана „Харви“ в Хюстън.

Много доброволци се включиха към спасителните екипи, за да окажат помощ на нуждаещите се граждани. Лодки плават край жилищните сгради в големия град. Някои от основните пътни артерии са под вода.

Ураганът „Харви“ е описан като най-страшната буря на американска земя за последните 12 години. Губернаторът на Тексас Грег Абът издаде обявление за бедствие в 30 окръга. Населени места на пътя на урагана бяха евакуирани, а енергийни фирми затвориха рафинерии и крайбрежни петролни и газови платформи.

Снимка: БТА/ AP

Снимка: БТА/ XINHUA

Снимка: БТА/ XINHUA

Снимка: БТА/ XINHUA

Снимка: БТА/ XINHUA

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 12:39  28.08.17
    Преди много векове са му викали ПОТОП, защото живота е бил около водата.

Напиши коментар:


Публикувай