28 Август, 2017 14:03 4 093 45

Израел купи още "невидими" изтребители (ВИДЕО)

  • изтребител-
  • ф-35-
  • f-35-
  • стелт-
  • израел

Еврейската държава финализира сделката за закупуване на още 17 "F-35" от САЩ

Израел финализира процеса за закупуване на допълнителни 17 американски изтребителя "F-35", които са по технологията стелт, предаде The Jerusalem Post. Медията се позовава на съобщение на израелското министерство на отбраната.

Досега в Израел бяха доставени пет "F-35". Страната представя тези изтребители като един от нейните отговори на иранската заплаха, защото те са незабележими от системите за противоракетна отбрана, по-специално от системите С-300, доставени от Русия на Иран.

По време на преговорите за новите 17 изтребителя цената им бе намалена от 110 милиона долара за всеки един изтребител на 100 милиона долара за самолет. Първите изтребители "F-35", които пристигнаха в Израел, бяха прекръстени от израелската армия на Адир, което на иврит означава "могъщ". Те ще започнат да се използват тази година.

Закупуването на изтребителите "F-35" се финансира благодарение на американската военна програма за Израел, която ще достигне 38 милиарда долара за периода 2019-2028 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    23 44 Отговор
    Незабележими и за С-400! Най-добрите в света!MADE IN USA!

    Коментиран от #14, #23, #43

  • 2 кроко

    22 39 Отговор
    Хаах, сега заради тези изтребители, които Израел ще купува от хамериканците, нашта русофилня ке се пукне от яд, яки рублоидни гърчове ще наблюдавам.

    Коментиран от #8, #13

  • 3 Ulavia

    32 16 Отговор
    Май не са от най незабележимите щом го пазят от С 300 ха ха ха. А не ми се мисли С 400 как ще ги сваля. Пълнят джобовете краварите като лъжат хората. 100 милн. за тоя котурник. Йа ха ха , кой се прее.ал прее.ал кой не е си чака реда. Честито. Ха ха ха ха.

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    24 12 Отговор
    USA реклама и л..но може да продаде. Сега ще видим англичаните какво ще качат на коритото си, че е празно. Бас хващам, че пари на вятъра няма да дадат.

    Коментиран от #9, #30

  • 5 Новиков

    12 24 Отговор

    До коментар #3 от "Ulavia":

    Колкото ги видяха преди два -три месеца като попукаха на Асад канчето

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Варна

    19 6 Отговор
    Израел участва в програмата за разработката на Ф35 от самото начало, така че е съвсем нормално да продължи с покупките. За това и цената е такава. Иначе .... х 2!

    Коментиран от #20

  • 8 Бесен Язовец

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Земекопецо купи си лопата стига рови с пръсти
  • 9 onq s konq

    14 17 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Защо пишеш с моя ник?Опитваш се да ме порусофилчиш по толкова елементарен начин ли?Защо не приемеш че никога не си имал собствена физиономия а мутра и смяташ ли че като се вмъкнеш в чуждо име няма да си останеш същата шушомига?Никога ли не ти е минамало през ума че просенето на внимание ПО ТОЯ НАЧИН Е УНИЗИТЕЛНО?Понякога се вбесявам от подобни запартъци,независимо че отлично съзнавам че не заслужават и грам внимание и ме хваща яд на себеси...

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кроко

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Лопата на теб ти трябва, да копаш землянки та да се криеш от невидимите изтребители.
  • 12 малък и незадоволяващ

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Хахахахахаха
  • 13 Бесен Язовец

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Съгласен съм но не само ще се пукнат партенките им ще се разтреперят на русофилите дори.
  • 14 ЛАКИ

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Tези хвърчила са не забележими за кьоравия.
  • 15 onq s konq

    11 11 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Дебел задник казваш...Никога в потеклото си не сме имали "дебели задници нито мъжете,нито жените а напротив -били сме добре сложени и РАБОТЛИНИ И ПРАКТИЧНИ!Ти обаче реши да съдиш по твоя.И ще ти обясна защо си "бесен":Твоите бивши лидери от БКП станаха милионери,ние си върнахме заграбеното чрез реституцията, а ТИ И ПОДОБНИТЕ ТИ...ОСТОНАХТА С ПРЪСТ В ...!Затова не само че си бесен,ами и ЗЛОБЕН НА МАКС!Дерзай ...можеби в някой друг живот...:)

    Коментиран от #36

  • 16 стоян георгиев

    12 10 Отговор
    явно са добри тези самолети щом ги вземат евреите.те няма да направят компромис със авиацията си никога.
  • 17 Пазарен Либерализатор

    9 12 Отговор
    Купуват най-доброто, няма да се занимават с глупости.
  • 18 Бесен Язовец

    14 9 Отговор
    Невидими ама в Сърбия бяха доста видими невидимите, злобейте

    Коментиран от #21

  • 19 БУМ БАМ

    14 8 Отговор
    УШАНКИТЕ СА ГИ КРЪСТИЛИ- НАЙ СКЪПИТЕ ЛЕТЯЩИ КАТАФАЛКИ . КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА СА КАЧВА И ДА СА ПУСНЕ КЪМ НАС. ПОГРЕБЕНИЕТО ША Е ЗА НАША СМЕТКА.
  • 20 CL500

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Градски, и да не са участвали евреите в разработките, нямаше цената да е х2, дори пак щеше да е намалена. Все пак има само една държава в света, която получава американско оръжие едно към едно като характеристики със същото за американската армия. САЩ продават оръжие със занижени характеристики на всяка една друга държава. Израел е тяхно отроче и те си се грижат да не го затрият съседите им. Няма начин през годините да им са и подарявали оръжие или поне на супер ниски цени.
  • 21 F117

    12 8 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Защо не изчетеш целия казус около сваления F-117, за да ти лъснат причините. Отговорът е прост - защото хейтиш. Ако можеха щяха да ги изпонасвалят всичките, а не само един и щяха да ги показват по ТВ. Да не говорим, че 117-ката и първия стелт самолет и е въведен преди 34 !!!! години и няма нищо общо с последните поколения F-35. И да гръмнеш от злоба, това е най-ефективната машина летяла някога - съотношението между броя на бойните полети/ефективно поразените цели и САМО ЕДИН свален досега не е постигано от никой!!!

    Коментиран от #40

  • 22 Гост

    6 6 Отговор
    Израелците и с по-стари самолети си летят необезпокоявано над C-300. Последно сирийците ги бяха замеряли с C-300, разбира се неуспешно и те им казаха, че ако пак изстрелят ракета срещу тях, ще им взрвивят всички ракети. C-400 ги видяхме след американската ракетна атака, даже не бяха видяли ракетите. След случая руснаците веднага преразгледаха реалният обсег в пъти - от 400-600км. до под 50км.

    Коментиран от #29, #35

  • 23 Kcaniba

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Незабележими са за хохолската тролня от козяково!!
    Са сърби и руси обаче са видими - факТ!!
  • 24 ушанкиии

    14 11 Отговор
    А бе русофилки много ви злоба за тая технология че ушанките не я могат макар и след толкова години. Имат 4 бр от това новото парадно хвърчило „су-57" от които два не летят, а другите ги фръцкат на паради и не се знае кога и дали ще го бъде на въоръжение.
    НАБИЙ ТЕ СИ ГО В ГЛАВИТЕ - от както съществува стeлт в американските ВВС са извършени хиляди полети с F-117, B-2, F-22, F-35 и има само един свален бе! Я да ми кажете руско хвърчило летяло хиляди пъти без да е сваляно или да е сваляно само веднъж!?!?!?!?!?!?!!?!?!

    Справка само за Ирак 1:
    По време на войната в Персийския залив през 1991 г. F-117A е направил приблизително 1300 излитания и е осъществил около 1600 директни удара на важни цели в Ирак. За всичките си 6905 летателни часа F-117A пуска над 2000 тона умни бомби, които поразяват успешно над 80% от целите си. На F-117A са възложени над 31% процента от стратегическите цели в Ирак, атакувани по време на първите 24 часа от въздушната кампания. Точно тогава, когато цялото ПВО на иракчаните е било включено на макс. Като е толкова неефективна тая технология защо ушанкити се напъват да правят стелт? Само че с над 35 г. закъснение и нулев опит в тая насока........ От сега се знае, че ЕОП на руския е по-зле от раптора. То само като му видиш фанара как е изработен - с винкели като зеленчукова оранжерия....
  • 25 Kcaniba

    5 6 Отговор
    Най-добрите самолет правен някога!

    Коментиран от #31

  • 26 Kcaniba

    3 8 Отговор
    .....най-добрият F35

    Коментиран от #34

  • 27 Спиро

    6 3 Отговор
    Само забележете на каква тема се карате.....
    Някой ще купува оръжия от някой друг.
    Без ние да сме някъде в картинката.
    И какво ни засяга нас това.
    Застанали сме между двама, които ще се замерят с камъни а се чудим дали и каква каска да си нахлупим.
    Викайте УРААА

    Коментиран от #28

  • 28 Лафчи

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Спиро":

  • 29 Да уточня

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Сирия не разполага с ракети С-300. Ракетите С-300 модифицирана версия в Сирия са на руснаците и охраняват техните летища и бази. И преди израелеца да влезе да удари в Сирия конвои на хизбула , той ходи на килимчето в Москва и взима разрешение. И руснаците казват добре това си е ваше право, само гледайте къде удряте ,да няма бау. Все пак половината Израел е от руски произход.
  • 30 Коня и Оня са тук

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Става ли дума ,за платен коментар(на политическа тематика)коня и оня са най активни!
  • 31 Бай хой

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    Съсел ако това са най добрите самолети правени някога уточни и кой ги е създал. Вдяаваш ли че ф35 са доразработка на руския як141 като това е официалната информация от Локхийд Мартинов. Ми да хората са си купили лиценза и произвеждат. А руснаците отдавна са изоставили разработката. Навярно имат по перспективни проекти. Това в последно врем е практика. Например Китай където произвеждат по лиценз на миг41. Като не могат да разработят крава бойс си купува лиценз от можещите .

    И четете, хората са ви го написали. Израел където ще въведат в експлоатация на ф35 до края на годината. Което значи че още не са ги използвали. Което и технически няма как да се е случило. Някои от Козяк са с мокри сънища.

    Коментиран от #32

  • 32 Бай оня

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Бай хой":

    И ти чети хубаво - Досега в Израел бяха доставени пет "F-35". Всичко останало за това колко струват, кога ще бъдат приети на въоръжение, как ще се казват и т.н. касае новата доставка от 17 броя - Израел финализира процеса за закупуване на ДОПЪЛНИТЕЛНИ 17 броя......
    Така че пет си имат и то не от вчера, да си ги тестват в Сирия - явно са им е харесали....

    Коментиран от #33

  • 33 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Бай оня":

    А ве байко бойният самолет не е като магарето. Да го купиш и да го яхнеш Дий. Много си зелен. Виж кога са ги купили, кога са ги получили и кога ще ги въведат в експлоатация. За петте става въпрос. А останалите 17 тепърва ще се произвеждат. Айде че се изпотих.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ghost1

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Абе тоя Башар от къде управлява след толкова бомбардировки. Как и кой тъй го търпи, ти да имал цялата власт дори и да избиваш собственото си население и срината цялата ти държава. Този голям диктатор. Спечелил уважение даже от елита на боаришникови.
  • 36 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Щом сте били работливи значи баща ти се срамува от теб. Ти сам призна наскоро, че си безработен мързеливец и даже се гордееше с това. Горкия човечец. Мъчно ми е за него. Чудя му се защо не те вкара в правия път.

    Коментиран от #37

  • 37 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Знаещ":

    Аз на тебе...ще ти обърна внимание по изключение.Първо-не съм признавал нищо,защото никой не ме е разпитвал.Второ-не съм казвал че съм беработен,а споменах ЧЕ НЕ МИ СЕ НАЛАГА ДА РАБОТЯ,което е съвсем различно и би трябвало да асимилираш разликата.И трето-не съм мързелив,защото се скъсвам от работа на вилата,а и далеч не само...Между другото защо не си смениш ника от "знаещ" на "хабер си нямам от живота на пингвините"?А,гастарбайтерю?!В момента на луната ли те е завял вятърът на живота?Споко-важното е да се чувстваш полезен,пък м..ната им на хората около теб какво си мислят за тебе:)
  • 38 Ти да видиш

    1 1 Отговор
    А така.Сега ще има да падат тенекии от небето....
  • 39 thebigpick

    1 3 Отговор
    Сирийците нали им събориха един преди два месеца, защо им са тия скъпи таралясници?
  • 40 dex

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "F117":

    А ти не си дочел, че Ф117-ките бяха 2, а също и Б2 Спирит, и по-точно The spirit Of Missouri. И бяха засечени с руски радари от 60-те години ..

    Коментиран от #41

  • 41 F117

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "dex":

    B-2 никога не е свалян, а F-117 има само една загуба. Нито една държава над която са летяли не би пропуснала да се на.ере от радост и да показва снимките на свалените машини. Такива има само един път - в Югославия! Всичко останало са просто измислици.

    Коментиран от #42

  • 42 dex

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "F117":

    Един е свален, а втори е повреден и каца аварийно. 2 седмици Гора в Словения е била затворена цял месец от американската армия.
    И още нещо. Точно Духът на Мисури липсва от изданието на каталога на щатските ВВС за 2000г., а през 2001-ва пак го има.

    http://www.armchairgeneral.com/forums/showthread.php?t=62405

    Ако искаш напиши в гугъл "the spirit of missouri downed" и чети.
  • 43 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Факт, най-добрите са в света. Само стои въпроса какво е необходимо за да станат видими - дали C400 трябва изцяло да подмени радарните си съоръжения или ще бъде достатъчен софтуерен ъпдейт който да добави сигнатурата на Ф35 в базата от данни, когато бъде достатъчно добре изучена.
  • 44 касапина

    0 0 Отговор
    Дори и с дефекти евреите ще ги доработят и направят най добрите Всичко каквото правят е много добро почти като Японското
  • 45 касапина

    0 0 Отговор
    Дори и с дефекти евреите ще ги доработят и направят най добрите Всичко каквото правят е много добро почти като Японското