1 070 7

Не уважаваш химна - отиваш в затвора

Китайските власти предвиждат строги наказания за отклонения при изпълнение на националния химн

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Китайските власти работят по законопроект за начина на изпълнение на националния химн и предвиждат наказание затвор при отклоняване от тези стандарти, съобщиха държавни медии в Пекин, цитирани от ТАСС.

"Нарушителите, включително лица, злонамерено изменящи текста, ще бъдат заплашени от съдебно преследване, както и от до 15 дни под стража", посочва информационната агенция XINHUA.

Предвижда се изпълняването на химна да бъде забранено на погребения, както и при други "неуместни" частни поводи, в търговски реклами и като фонова музика на обществени места.

То ще бъде позволено единствено при официални политически събития, спортни събития и други "уместни поводи".

В съобщението не се уточнява откога ще влезе в сила новият закон.

Китай


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • чайна майна
  Отговор
  1 16:48  28.08.17
  ПРАВИЛНО
 • Правилно
  Отговор
  2 17:32  28.08.17
  Правилно-много правилно...Аз попитах приятелите на сина ми с които тренира-на 17 години са... дали знаят химна на България ...и от 21 човека само 4 го знаеха?!!?!!?? Направо бях ужасен...и това са младежи които постоянно са по меж.състезания където химна го чуват доста често. Затова жълтурите са прави-а нашият народ отива на бунището на историята..

  Коментиран от #3

 • АстронаФта
  Отговор
  3 18:43  28.08.17

  До коментар #2 от "Правилно":

  Еми децата да не са комунисти че са длъжни да знаят химна бе путинист червен. И какво от това че не го знаят? Егати и комунистите има тук.

  Коментиран от #4, #5

 • А стига бе
  Отговор
  4 19:45  28.08.17

  До коментар #3 от "АстронаФта":

  И какво общо има в случая комунизма и химна? Вие направо откачате с този комунизъм . Бааа и кратунделите имало още на тоя свят
 • гост
  Отговор
  5 20:59  28.08.17

  До коментар #3 от "АстронаФта":

  "колко косми, колко наФта, има в главата на астронаФта" " Основа на музиката и текста е песента „Горда Стара планина“, написана от Цветан Радославов през 1885 г. Той я композира по пътя към бойното поле по време на Сръбско-българската война." Явно единственото, което си запомнил от химна е: " Дружно братя българи, с нас Москва е в мир и бой, партия велика води, нашият победен строй." , но то е добавено в последствие и отдавна не е част от химна. Та какво казваш "българино"!
 • Линди
  Отговор
  6 22:52  28.08.17
  Това е много силен закон, на крадеца трябва да се срежат пръстите, мързеливия трябва да се накаже с глад, погрешното изпълняване на химна е неуважение към целия народ и се увенчава със затвор!
 • незнайко
  Отговор
  7 17:51  29.08.17
  Китайските власти работят а българските ДРЕМЯТ, това е истината накратко !

Напиши коментар:


Публикувай