Last news in Fakti

28 Август, 2017 18:29 2 383 8

"Алтернатива за Германия": Меркел на съд

  • алтернатива за германия-
  • алис вайдел-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • избори

Канцлерът трябва да бъде съдена за нарушаване на европейското право, заяви лидерът на "Алтернатива за Германия"

"Алтернатива за Германия": Меркел на съд - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на партия "Алтернатива за Германия" заяви, че канцлерът Ангела Меркел трябва да бъде разследвана и изправена пред съда за нарушаване на европейското право по време на бежанската криза и във връзка с програмата за финансова помощ за Гърция, предаде DPА.

Алис Вайдел, която е и кандидат за канцлер на АзГ за изборите на 24 септември, заяви, че едно от основанията Меркел да застане пред съда, е решението й да пренебрегне Дъблинския регламент. Той предвижда, че молба за убежище се подава в първата държава на влизане в ЕС.

По думите на Вайдел пристигането на стотици хиляди мигранти през 2015 и 2016 г. в резултат на това решение е предизвикало "драстично влошаване на вътрешната сигурност".

"Алтернатива за Германия": Меркел на съд

"Алтернатива за Германия": Меркел на съд

"Първото нещо, което АзГ ще направи е да създаде анкетна комисия във връзка с действията на Ангела Меркел, която да се занимава с правонарушения, не само по отношение на бежанската криза, но и на спасителната програма за еврото, която е в нарушение на договорите на ЕС", каза тя.

"Ако питате мен, Ангела Меркел трябва да обяснява всичките си правонарушения пред германски съд, като частно лице, щом приключи с политическата си кариера."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    24 3 Отговор
    ВЕЧЕ Е КЪСНО,СВИНЕТЕ ОТ ИДИЛ ,ПРЕВЗЕХА ЕВРОПА..
  • 2 Справедлив

    24 3 Отговор
    Какъв съд бе...направо разстрел...
  • 3 юрист

    7 9 Отговор
    „...Публикувано във факти.бг:
    Канцлерът трябва да бъде съдена за нарушаване на европейското право, заяви лидерът на "Алтернатива за Германия"..“ Ааа- доброутро- аз съм ваш'та леля! Това го твърдя от момента на началото на “голямото преселение“ на нелегални имигранти от държави извън ЕС, в самия ЕС чрез незаконно пресичане на държавните граници на ЕС държави! Прегледах германската конституция, 2-3 ЕС регламента и 5-6 ЕС директиви, както и статута на СЕС/ Съда на ЕС/ и правният извод е само един- меркел наистина трябва да бъде съдена за нарушаване на ЕС правото. Някои си решил да открива топлата вода и да прави същите правни изводи, които си е направил всеки ЕС адвокат.... Лошо няма, но защо чак сега, а не го казаха в началото на преселението, а? Защото се СТРАХУВАХА , нали- за разлика от други европейски граждани...
  • 4 юрист

    11 5 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: "Ако питате мен, Ангела Меркел трябва да обяснява всичките си правонарушения пред германски съд, като частно лице, щом приключи с политическата си кариера."...“ НЕ- сори- меркел си плаче за ИМПИЙЧМЪНТ, защото тя наруши НЕ САМО ЕС право, но и германската конституция в качеството си НЕ НА ЧАСТНО ЛИЦЕ/ ГЕРМАНСКА ГРАЖДАНКА, А В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ! Точно в това си качество- КАТО КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ- тя “натисна“ другите ЕС държави да осъществяват свободен коридор на придвижване на нелегалните имигранти през държавите им- нещо, което е в противоречие с ЕС договори ДЕС, ДФЕС и с цялото вторично ЕС законодателство!
  • 5 no name no face no number

    13 1 Отговор
    Браво
  • 6 Ввв

    10 0 Отговор
    Дано тази изкукала бабка поне не спечели пак,събудете се шваби!!!
  • 7 Пиночет

    2 1 Отговор
    И наш боко с нея на съд
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: