Last news in Fakti

29 Август, 2017 08:47 3 940 32

Нова ракета, отново Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • северна корея-
  • япония-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • ракета

Свиква се извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпроса

Нова ракета, отново Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/АР

Американският президент Тръмп и японският премиер Абе се заканиха да засилят натиска, след като Северна Корея изстреля ракета над островната държава, съобщават световните агенции. Двамата са се разбрали да се свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, което ще се случи по-късно днес, съобщиха дипломатически източници, цитирани от Reuters.

Според дипломатически източници Съветът за сигурност на ООН разполага с възможности да наложи нови санкции на Пхенян. Петролният сектор например бе изключен от обсега на последните санкции, наложени в началото на август.

Под въпрос обаче остава прилагането на санкции, които целят да тласнат Северна Корея към масата за преговори по нейните оръжейни програми. Според експерти на ООН в тази сфера, чийто доклад ще бъде публикуван до седмици, Пхенян продължава да заобикаля по различни начини мерките на световната организация, възпрепятстващи износа от КНДР на желязо, желязна руда и въглища.

Това е третата ракета, изстреляна от Северна Корея и прелетяла над територията на Япония - първият път е през 1998 г., а вторият - през 2009 г.

Нова ракета, отново Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нова ракета, отново Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според японските власти изстреляната от Пхенян ракета е прелетяла близо 2700 км на височина до 550 км и е паднала в Тихия океан. Японското министерство на отбраната смята, че става дума за ракета със среден обсег, вероятно "Хвасон-12".

Говорител на южнокорейската президентска администрация, цитиран от Ройтерс, съобщи, че след изстрелването на ракетата от КНДР бойни самолети на Сеул са извършили учение с хвърляне на бомби на армейски полигон.

Нова ракета, отново Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Японската система за ранно предупреждение е уведомила жителите на северния остров Хокайдо да вземат предпазни мерки, докато ракетата летяла към сушата. Експерти окачествява изстрелването като значителна ескалация от страна на севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Откакто той управлява са извършени над 80 ракетни изпитания - повече отколкото при баща му и дядо му взети заедно.

Най-новото изстрелване вещае ново изостряне на геополитическата конфронтация във връзка със севернокорейските военни амбиции. Напрежението се бе поуспокоило, но отново започна да се натрупва след изстрелването на ракети в края на миналата седмица.

Севернокорейската ракета прелетя над Япония, предизвиквайки ескалация на напрежението и гневна реакция от страна на Токио. Тя полетя на фона на заплахите на Пхенян да изстреля ракета близо до американската територия Гуам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    22 3 Отговор
    Кво стана с мирните преговори?
  • 2 Бесен Язовец

    29 20 Отговор
    И кво толкова тестват си хората на Ким му е през .......

    Коментиран от #17

  • 3 Еее

    34 10 Отговор
    Кимчо ги прави луди тия от САЩ.
  • 4 Кики

    19 9 Отговор
    Вижда се, че САЩ и ООН санкционират С.Корея за всяка изстреляна ракета. Моят съвет към Ким е да приготви 7-8 ракети и в рамките на десетина дена да ги изстреля. Така ще мине по - тънко със санкциите. А може би Ким не знае какво е пестене, като при нас.
  • 5 Kcaniba

    10 13 Отговор
    Сащ са му сложили на този и про и база порд носа, въпросът е, до колко са легитимни базите на сащ а не само ес овете на Пхенян!!!
    Както в случая с Източна Украина има две страни, носещи отговорност - Киев и Донецк, така и втози райлн на света им две страни, а не една, както ни твърдят амерските сми - Вашингтон и Пхенян!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Трол

    29 2 Отговор
    Нещо Пейтриът не реагираха, ама що да се бъзикаме тва да не са С400 нали?

    Коментиран от #11

  • 7 Sergiy

    16 33 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    на вас путиноиди се иска, да е так, обаче истина е: Крим и част от Донбас си е проблема Киев-москваабад. За това зад маса има путьо.
    Друго е С.Корея. Не бъркай едно с друго.P.S. Северна Корея изцяло отговорност на Китай и Китай това го знае, само че този младеж от С.Корея не ги слуша. Нищата ще загрубеят там.
    Вие путиниди навсякаде, каде трябва и кадето НЕ, намесвате московия и Украйна. Жалка работа.

    Коментиран от #10

  • 8 гост

    15 32 Отговор
    На Кимчо чичо Дони съвсем скоро ще му изтреля ракета във анала ...
  • 9 СССР

    35 14 Отговор
    Е кво стана с пейтриатите ХАХАХАААААА!!! НАЛИ СЕ БЯХА ПРИГОТВИЛИ ДА ГИ СВАЛЯТ!!! ХАХААААААА ЕГАТИ СМЕШНИТЕ КРАВАРИ ЩОМ НЕ МОГАТ ДА СВАЛЯТ ПЬРВОБИТНА РАКЕТА С ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ!!!
  • 10 Бай хой

    29 14 Отговор

    До коментар #7 от "Sergiy":

    Даа тука си прав. В Москва стои Путин. Най влиятелния политик в света. А в Киев кои са? Може би яйценюк, потрошено или Саакашвили? Как мислиш защо американците ви натрупват подобни особи? Дали си мислят доброто? До къде ще стигнете с подобни " лидери". Ами вече газопреносната мрежа си е в хамефикански ръка е, банките малко по малко се отпускат дават, рудодобива и въглищната промишленост Гоце. С една дума усрайна си отива. Русия ви остави с най мощно въоръжената армия в Европа, а сега нямате техника за парад. Хамитаата ви я нагазиха и разпродадена скоро ще ви нарежат и каменните.

    Коментиран от #27

  • 11 Лупи

    13 13 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Как се сваля ракета летяща на височина 550 км при положение, че ц400 достига 185 км а Пейтриът 160 км по височина и то едва ли е свръх точна на такава височина? Балистична ракета се сваля в последната фаза, какъвто не е случея тук защото не е насочена към Япония.

    Коментиран от #12

  • 12 Трол

    25 5 Отговор

    До коментар #11 от "Лупи":

    Такава ракета се сваля и в началния стадий на полет. И тогава е по лесно защото скоростта на ракетата е още ниска. Айде да не се правим на специалисти.

    Коментиран от #20

  • 13 Експерт Наблюдател

    18 6 Отговор
    То се видя Ким като пръдне ония зад океана се на.ират,става една паника и олелия,почват да се подмятат памперси насам натам,свикват си съвети за сигурност и циркът е пълен
  • 14 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    10 22 Отговор
    ШОК! ФЕНОМЕНАЛНО! ПYTUН СЕ Е HA.PAЛ! ИЗУМИТЕЛНА СМРАД СЕ РАЗНАСЯ ИЗ КРЕМЪЛ! ХИЛЯДИ МОСКОВЧАНИ СА ЕВАКУИРАНИ. ПУСНЕТЕ СИ ТЕЛЕВИЗИЯТА,ДАВАТ ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ!

    Коментиран от #16

  • 15 гостът

    16 5 Отговор
    Абе нали бай Тръмп се закани да му сваля ракетите,какво стана,кво се пънат.2700 километра.Да си събира корабната армада и да се прибира,че всичко ще иде на дъното.
  • 16 Трол

    18 7 Отговор

    До коментар #14 от "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР":

    В темата няма и нито сричка за това, за което пишеш. Или пак си хванал да доиш мъжко кенгуру или те е ухапало бясно динго.Стой си в Австралия, на белите там им трябват нови аборигени.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 IDIL

    12 4 Отговор
    По.раните американци да си слагат повече памперси и да пратят Рамбо да сваля ракетите с стрели и колове както в един филм Рамбо на кон побеждава руски танк мухахахаааа...скъсах са от смях...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Лупи

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    Какви глупости говориш, на колко километра е точката на изстрелване на ракетата от Япония? На колко километра е точката на приземяване от Япония? Това Японска територия ли е? Айде впрегни мозъчните си клетки в работа и сравни показателите на най-добрите ПРО системи в момента на въоръжение и тия разстояния и ще ти се изясни колко е можело да бъде свалена ракетата. Ракета от точка на изстрелване може да се свали ако се изстрелва от Косово и я прихващат от България или Македония ама ако я изстрелваш от 1000 км разстояние системите Пейтриът и Ц400 нищо не могат да направят за началния стадий.

    Коментиран от #25

  • 21 Толерастия

    5 13 Отговор
    вече да приключват с този луд самозабравил се. Наигра се и е време да го ликвидират.
  • 22 Пиночет

    15 3 Отговор
    Какво плачат тия. Те какво, никога ли не са си тествали оръжията?
    Евала на СК произвеждат си оръжия тестват си ги и са готови да се бият с всеки световен терорист. Ето това е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА.
    Нашата е подайг азец
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 СССРБАРЕТА

    9 2 Отговор
    Е кво стана с пейтриатите ХАХАХАААААА!!! НАЛИ СЕ БЯХА ПРИГОТВИЛИ ДА ГИ СВАЛЯТ!!! ХАХААААААА ЕГАТИ СМЕШНИТЕ КРАВАРИ ЩОМ НЕ МОГАТ ДА СВАЛЯТ ПЬРВОБИТНА РАКЕТА С ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ!!! Минава си на като на парад над Япония пак краварите уж ги пазели!!!
  • 25 Трол

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Лупи":

    Американско ПРО има и в Ю.Корея и могат да я прихнанат и от там нали? Хайде без възклицания кой луд, кой откачен, кой по-голям специалист. Въодушевлявай се сам и не ме занимавай!
  • 26 Хавсон

    12 2 Отговор
    2700 км. полет и американците не могат да реагират с модерното си ПВО а само гледат по Корейската телевизия безпомощно!!! Жалки кравари
  • 27 Sergiy

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    смешен си и то много ;)), Публикувано във факти.бг: Как мислиш защо американците ви натрупват подобни особи?" никой и никого не натрупва, а това че путьо се самоназначил за 1/4 от век, като минимум в московия това е факт ;) Трупай си рубли дървени от "работата" си и не забравяй да ги сменяш по "днешният" курс в толково ненависните ти Евро или долари ;))
  • 28 БП1 БЧ2

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "ватенка":

    Ако беше някога ходил в казарма ,щеше да знаеш , че във всеки снаряд , или ракета има монтиран и механизъм за самоунищожение , ако се размине със целта , или там по някакви причини , за да не падне в цялост и удари нещо с цялата си кинетична енергия, та ако ще и да е без поставен взрив. Нашите снаряди бяха настроени да се самоунищожават във въздуха на единадесетата секунда.
  • 29 Живков

    8 1 Отговор
    Предлагам да вържат пейтриът директно за Северно Корейската телевизия да знаят кога и накъде излита ракета щот много сляпи иначе!!!
  • 30 реалист

    4 2 Отговор
    Корави момчета тия северняци от Корея бе майна . Държат се здраво и не се поддават на краварски психози. А Тръмпий ... ,ах тоз палячо вездесъщ , та той гарга не може да уплаши с неговото крякане ,та ко остаа за корееца ... бе майна - смях .
  • 31 Поста

    3 2 Отговор
    Немога да повярвам че има хора който изобщо защитават този ниско пърдящ пед..л от северна кореа .. Хораа осъзнайте се този е болен .. Има проблеми със мисленето .. Сигурно като малал са го изнасилили затова р такъв но неможе да си прави каквото си иска затова че да му дупчят задника и да се свършва
  • 32 Петър Велики

    3 1 Отговор
    Американците толкова безпомощни не съм ги виждал!!! Само лайат и това е! Оказа се че без Русия и гащите не могат да си вдигнат!!!