1 266 5

Скачат цените на цигарите зад Океана

Ню Йорк ще е градът в САЩ с най-скъпите цигари

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио подписа закон, с който минималната цена за кутия цигари в Ню Йорк се вдига от сегашните 10,5 на 13 долара, съобщи Fox News. Намалява и броят на местата, където ще могат да се купят цигари. Решението влиза в сила от 1 юни.

Така Ню Йорк става американският град с най-скъпите цигари, съобщи здравният отдел на кметството. В новата цена е включен и данък.

Целта е да се намали броят на пушачите в града, които са около 900 000. В Ню Йорк живеят около 8,5 милиона души.

С новите разпоредби, общо седем, се намалява наполовина броят на търговците на дребно, които ще лиценз да продават тютюн. Сега това са около 8300 фирми. Забранява и продажбата на всякакви тютюневи изделия в дрогерии, ще се изисква вече разрешително за продажба на електронни цигари, всички жилищни сгради ще трябва да разработят свои правила за пушенето и да запознават с нея всичките си наематели.

Опонентите на новите мерки казват, че повишаването на цените ще накара много пушачи да купуват цигари на черния пазар - контрабандни и необложени с данък.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • американски гении
  Отговор
  1 10:50  29.08.17
  13 долара за кутия цигари хахахаха, и тука трябва да стане такава цената, или поне 10лв айде.
 • onq s konq
  Отговор
  2 11:41  29.08.17
  Реално погледнато това е повече от 4 пъти по скъпо от у нас.Вероятно данъците им са по-малки от нашите,а можеби и наемите.А сигурно и цената на жилищата,ако някой от българите отиде там и поиска да си купи.Не знам застраховките и винетките им колка са,но алкохола със сигурност не е по евтин от нашия,защото иначе нямаше да идват за "алкохолен туризъм".Добре е тия неща да се изчислят точно,за да може да се направи сметка с тия високи заплати там колко "в рая" ще се почувства един обикновен български гастарбайтер.Доколкото знам обаче там ток,вода и ТВ-сигнал е невъзможно да се краде масово като у нас,но тоя показател е "удар под пояса" и няма да го смятаме при определяне на жизнения стандарт.Доказано е обаче,че нашите пенсионери са несравнимо по-богати от техните,защото масово хвърлят от балконите на случайни хора по 50-60 хил. лв кеш,докато за там няма данни.
 • ТТТТТТТТТ
  Отговор
  3 11:47  29.08.17
  В последните години в САЩ все повече растът цените на стоките за масова употреба.Дори и храните-с които се гордееха американците че са им евтини имат ценови ръст.Точно затова се стремят да свалят долара и да е по-евтин.
 • Радо
  Отговор
  4 16:36  29.08.17
  Аз си мислех, че Ню Йорк е 16 милиона, а той бил 8,5.
 • Кака Гинка
  Отговор
  5 01:09  30.08.17
  Ако продължават така,не бих се учудила на масов поток от бежанци към по-недемократични държави...

Напиши коментар:


Публикувай