Last news in Fakti

29 Август, 2017 12:46 1 333 18

Юнкер: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа

  • ек-
  • ес-
  • жан-клод юнкер-
  • турция-
  • реджеп ердоган

Председателят на ЕК заяви, че Анкара изцяло е виновна за лошото състояние на присъединителните преговори

Юнкер: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Турция, която поражда силни безпокойства във връзка с правата на човека и правовата държава, се отдалечава "с гигантски крачки" от ЕС, предаде BBC.

Юнкер говори по темата в реч пред посланиците от ЕС в Брюксел. Председателят на ЕК заяви, че Турция е изцяло виновна за лошото състояние на присъединителните й преговори със съюза.

По време на изказването си председателят на ЕК заяви още, че решението за окончателното прекратяване на опитите на Анкара за влизане в ЕС зависи изцяло от турския президент Реджеп Ердоган.

В материал за германското издание Bild am Sontag преди време Юнкер написа, че "ръката на Европа остава протегната към Турция", но страната също трябва да покаже желание и да приеме основните европейски ценности.

Юнкер: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа

Отношенията между Анкара и Брюксел станаха особено обтегнати след масовите чистки в турските медии, образователна система, администрация и полиция след неуспешния опит за преврат от лятото на миналата година. Допълнително влошаване настъпи и след референдума за разширяване на президентските правомощия през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига права и свободи,има и задължения!!

    7 1 Отговор
    Те кукувиците си оставят яйцата в чужди гнезда и след това се отдалечават,същото правят и турците.То цяла Европа е нацвъкана с ,,кукувичи"яйчица,сега само търпение и резултата е сто процентен.Приемните майки на боклука на историята!
  • 2 Хасан

    5 7 Отговор
    Турция прави чистки на държавния си апарат от внедрени членове на ммюсюлманска религиозна секта ( Фето) ,а Европа го сърби от това'''..не разбирам защо

    Коментиран от #3, #10

  • 3 стоян георгиев

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    хасане турция става като русия.един човек контролира всички органи на властта ,а също така мачка и опозицията.тва няма как да е атрактивно за европа.ердоган от президент се превръща в султан или ти тва не го виждаш?

    Коментиран от #4

  • 4 Хасан

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Ама там си има опозиция,има си многопартийна система...и редовни избори...даже реферандум...ще кажеш ами населението необразовано и се подвеждат ,но руснаците са образовани .....и тогава остава западната медийна пропаганда ..демек ако някой се опъва на Запас и не дава природните си ресурси става диктатор

    Коментиран от #15

  • 5 ААА

    10 0 Отговор
    Всъщност, наистина не ми се мисли ,колко са вече турците в Европа 2-3-4-то поколение.Когато преди повече от 35години учих , се знаеше за 15 -20 милиона турски гастарбайтъри , които да заемат местата на строителните площадки на загиналите немци от Втората Световна Война. Много от тези гастарбайтери са заемали и местата на липсващото мъжко население , в леглата и на германските жени. Ако германският национален отбор по футбол ,може да ни послужи като статистическа представителна извадка то и там нещата отдавна са изтървани , а Хитлер се върти в гроба ,като спинър. От историята знаем, издигат се и се сгромолясват хилядолетни империи, когато мъжете стават от войни-гейове, а жените носят празни утроби. На мен тази политика ми е дълбоко непонятна.Да се дават пари за социални помощи на цигани и емигранти ,вместо за свои собствени и качествени деца, по примера на Орбан ,Путин, и някои скандинавски държави. Европа ми прилича на поразена от старческа деменция жена , която всеки момент ,ще изхвърлят от собственото и жилище , направо на улицата.
  • 6 Зоран

    3 2 Отговор
    До Стоян Георгиев Ако цялато власт беше в опозицията подкрепяна от европейците намаше да има проблем наби?
  • 7 КАСАПИН

    1 2 Отговор
    Правилно не в ЕС на примитивни същества
  • 8 Хасан

    3 4 Отговор
    Ами за капиталиста не е важно какъв е етноса и религията на работника и потребителя...важното е производителност и покупателна способност..5 деца значи пет чифта обувки,пет менюта в Макдоналдс,пет свадби,пет апартамента,пет коли ..и така нататък...
  • 9 Макдо

    5 2 Отговор
    Арабеските не си водят децата в Макдо и точат социалните фондове на ЕС!От 5-6 човека в семейството само мъжа работи а гаджалката е разплодна крава,като нашите м....ли!Повече деца=повече помощи,няма разлика с нашите м...ли!М....лите поне не спят на земята и се хранят с нож и вилица,но джагалите не!Никакъв шанс за интегриране,това са кърлежи!
  • 10 юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Виж сега- не ме интересуват нещата в турция, но понеже сте ни съсед, имам пряк интерес България да има добросъседски и нормални отношения с турция. Това обаче Е НЕВЪЗМОЖНО при една ислпмистка диктатура на ердухан. Ти знаеш ли какво е ПРАВНОТО значение на това един президент ДА КОНТРОЛИРА разузнавателните служби на една държава и то ЕДНОЛИЧНО? Нарича се ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА, а НЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! Това е според правната теория, която се учи в българските СВЕТСКИ юридически факултети, а и в юридическите факултети в целия ЕС. Наистина турците трябва да си помислите много добре на кого и защо давате буквално контрола над цялата държавна власт в турция- това е ваше право и ваше задължение като турски граждани! В ЕС властва правната теория за разделение на властите, защото се счита, че “власт власт възпира“ така, че да не се съсредоточва държавната власт у едно физическо лице- т.е. у един човек, защото се знае, че ако се случи така, то това се изражда в еднолична диктатура и в тирания и че освен чрез революция, няма как да бъде сменен един диктатор.

    Коментиран от #11

  • 11 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    А при едни следващи избори то тогава абсолютната власт минава в ръцете на друг?!..Има право за малките зависими държави и друго право за великите като Сащ,Русия,Англия.....и Турция иска да бъде като тях

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Еееех Хасане...Едно е да искаш,друго е да можеш,ТРЕТО Е ДА ТИ ГО ПОЗВОЛЯТ!

    Коментиран от #13

  • 13 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Имаме подкрепата на милиард и половина мюсюлмани..трябва да изпълним заветната си мечта _ Туран
  • 14 Хасан

    2 4 Отговор
    От Норвегия до Китайската стена може да се придвижаш спокойно знаейки само турски...
  • 15 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    има опозиция само на хартия.опозиционерите ги затварят с хиляди .обявяват те за гюленист и си готов. уволняват десетки хиляди от работа в различни служби и институции.заключват журналисти,прецакват бизнеси,а сега се узорпира и властта.премахнаха се съдиите дето не са под контрол ,прокурорите също направи се единна система за контрол на првителство и парламент от ердоган и тва всичко пред лицето на европа.тва за ресурсите е голям смях.кажи ми кои ресурси помпа европа на турция без пари?аз мога да ти кажа че обратното години наред бе в сила ,а и още е.давам ти един пример.докато турция бе затворена и неинтегрирана със запада страна там турците буквално нямаше кво да ядат.сега турция е сред 15 те наи-силни икономики и ако искаш провери кои и са наи-големите търговски партньори и кои печели от това?само ако се изгонят гастърбаитерите ,тва ще доведе до сериозен колапс на страната ,да не говорим ако се спре търговията между турция и европа и сащ.няма да има коли ,няма да има телевизори,курорти и т.н. или поне ще останат на кота 2017 година докато не спре изолацията.лошото е че страната ще гръмне подобно на сирия ,щото в турция има едно кълбо на противоречия което е направо страшно.има един уникален турски автор орхан памук се казва може да прочетеш нещо от него ,макар да си турчин по кръв бая ще научиш от него за самата турция.та дано се осъзнае турския народ иначе го чакат тежки изпитания ,които ще се отразят и на българия за съжаление.тва го казвам съвсем иск

    Коментиран от #18

  • 16 ели

    1 0 Отговор
    Не разбирам защо се оплаквате ;Вие направихте всичко възможно за да дойде на власт.(След изборите 2003 година той и Абдула Гйл бяха нагредени с една от най високите награди К .Елизабет 1 ) Интересно до вчера мълчахте лицемерно мълчахте когато хиляди журналисти,военни генерали , и интелигенцията бяха хвърлени в затворите мълчахте даже го хвалихте особено ( А. Меркер) защо се оплаквате .Но знам--Но знам, че след 10-15 години (ако остани жив ) за него ще има няколко милиона готови да умрат тогава ще търсите тези години.
  • 17 ели

    1 0 Отговор
    Не разбирам защо се оплаквате ;Вие направихте всичко възможно за да дойде на власт.(След изборите 2003 година той и Абдула Гйл бяха нагредени с една от най високите награди К .Елизабет 1 ) Интересно до вчера мълчахте лицемерно мълчахте когато хиляди журналисти,военни генерали , и интелигенцията бяха хвърлени в затворите мълчахте даже го хвалихте особено ( А. Меркер) защо се оплаквате .Но знам- знам, че след 10-15 години (ако остани жив ) за него ще има няколко милиона радикал исламисти готови да умрат тогава ще търсите тези години.
  • 18 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ще се разберат Стояне..такъв пазар като турския не е за изпускане...Бош,Сименс,Фолсваген...хубава печалба имат там
Новини по държави: