823 0

Повече танци срещу стареенето

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Възрастните хора могат да противодействат на ефектите от стареенето, практикувайки едно просто и приятно занимание - танци, пише в. Daily Express, позовавайки се на резултатите от германско изследване.

Авторите му от Центъра за невродегенеративни болести са установили, че при възрастни хора, които редовно практикуват някаква форма на физическа активност, се наблюдава обратимост в определени признаци на стареене. Най-отчетлив ефект обаче се оказал ефектът от танците.

За целите на изследването доброволци на средна възраст били разделени на две групи. Част от тях в продължение на осем месеца овладявали тънкостите на танца, а останалите правели тренировки за издръжливост и гъвкавост.

След края на периода специалистите отчели сред участниците и от двете групи увеличение на хипокампуса - мозъчна зона с роля в запаметяването, познавателната способност и баланса, която с напредване на възрастта се свива. Само сред доброволците от танцовата група обаче били наблюдавани отчетливи поведенчески промени от гледна точка на баланса.

Германия


Още по темата

 • Във вихъра на циганския танц: Марадона (ВИДЕО)

  Във вихъра на циганския танц: Марадона (ВИДЕО)

  Футболната легенда Диего Армандо Марадона пристигна в Москва по време на турнира за Купата на Конфедерациите и се развихри на дансинга на нощен клуб ...
  3.07.2017
  1 264
  3
 • За танците няма възраст (ВИДЕО)

  За танците няма възраст (ВИДЕО)

  Възрастен италанец възхити редица потребители в Интернет с танците си на улица в Болоня. Видеото, на което Алберто Форни показва завидни за ...
  27.02.2017
  482
  0

Напиши коментар:


Публикувай