29 Август, 2017 17:18 1 999 10

Ердоган: Аз трябва да контролирам разузнаването!

  • ердоган-
  • разузнаване-
  • президент-
  • турция-
  • контрол

Турският президент иска цялата власт

Ердоган: Аз трябва да контролирам разузнаването! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че разузнавателните служби в страната трябва да са подчинени на държавния глава, съобщи ТРТ Хабер.

„Не е ли президентът този, който трябва да получава най-чувствителната разузнавателна информация?“, попита турският президент, който не крие желанието си да ръководи и разузнавателната агенция МИТ.

„Ако шефът на разузнаването не е подчинен директно на президента, то държавата губи способността си да реагира“, каза още Реджеп Ердоган.

„В големите държави разузнавателните служби са под контрола на държавния глава. Нужно е разузнаването да е под ръководството на президента, за да мога да предприема нужните стъпки в съответствие със службите“, заяви президентът.

След опита за военен преврат през миналата година властите в Анкара бяха обвинени в безпрецедентни чистки, включително и срещу хора, които се противопоставят на Ердоган.

Турските президент беше обвинен от западните страни, че иска да наложи господство над силовите структури и разузнаването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    13 0 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: „Не е ли президентът този, който трябва да получава най-чувствителната разузнавателна информация?“,...“ Абе ердухане, точно така е във всяка демокрация, включително и в България, но ЕДНО Е ДА ПОЛУЧАВАШ инфо с гриф “строго секретно“ в качеството ти на президент на една държава, а съвсем ДРУГО Е ДА КОНТРОЛИРАШ ЛИЧНО ТИ в качеството си на президент на държавата, разузнавателните служби! Може да лъжеш турците,че двете неща са едно и също нещо, но нас- българите- не можеш да излъжеш! Двете неща са СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА!

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Стамат

    21 2 Отговор
    Този ще съсипе Турция на Ататюрк и на нейно място ще застане една диктатура с репресивен държавен апарат.Жалко ,има доста свестни хора там .Не трябваше да проспиват вземането на властта от този лумп.ен
  • 3 Бесен Язовец

    8 7 Отговор
    Ердоган е пичага, направо Джеймс Бонд, не напразно така го уважават руснаците и правилно правят , че ще строят турския поток !
    Респект и уважение за Русия и Турция.
  • 4 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Все пак това са им вътрешни работи..всеки сам си прави държавното устройство...но човека е Макиавелист....пак ще препочета "Владетел»...юристката ,препоръчвам и на тебе
  • 5 лаборант

    3 1 Отговор
    Според мен този човек трудно контролира физиологичните си нужди, но за повечето турци, това не е пречка да контролира турското разузнаване....
  • 6 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Юристката,има ли таково жмвотно като"международно право"???.има за малките държави...а за големите??? Някой може ли да осъди Русия или Сащ?
  • 7 лаборант

    1 0 Отговор
    Благодаря на Русия и Путин, че показахте на ЕС, сутан режеп в целия му блясък... Това можеше да бъде непоправима грешка....

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "лаборант":

    Чети малко,образовай се,учи езици..не гледай новините само по Канал 1
  • 9 бг пич

    2 0 Отговор
    Тоя определено има нужда от преглед и лечение. Много диктатори бяха като него, но и много после висяха по дърветата. Сринат ли му режима, турците няма да му простят нищо.
  • 10 ЦРУ

    2 1 Отговор
    Иска му се,но сме му оставили половината Турция да им промива мозъците на хасанчетата и за повече нема сиво вещество!
Новини по държави: