30 Август, 2017 10:01 2 560 9

Ратко Младич изпрати писмо до сръбския президент

  • ратко младич-
  • писмо-
  • александър вучич-
  • сърбия-
  • хага-
  • президент

Само ти можеш да спасиш Сърбия, написал Младич

Ратко Младич изпрати писмо до сръбския президент - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият командир на армията на Република Сръбска Ратко Младич е изпратил писмо от затвора до сръбския президент Александър Вучич, съобщи сръбското електронно издание Alo.

Ратко Младич е написал, че Вучич е единственият сръбски политик, на когото има доверие. В редовете добавя, че „само ти можеш да спасиш Сърбия!“.

Младич в момента лежи в затвора. Той беше осъден от Международния наказателен трибунал в Хага за престъпления по време на войната в Босна. Бившият военен командир беше обвинен и за клането в Сребреница.

Изданието разкри, че генералът е изпратил до Вучич няколко ситно изписани на ръка писма, в които е отправил препоръки затова как трябва да се изгражда образът на Сърбия пред света.

Ратко Младич дълги години беше издирван след войната. През месец май 2011 година той е арестуван от сръбската полиция в къщата на свой братовчед в село Лозарево. Сръбските власти задействат процедура по екстрадиция. В Белград обаче този ход предизвиква бурни реакции сред националистите, подкрепящи Младич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 49 Отговор
    Сръбски фашист,славянски изрод...колко невинни деца и жени му лежат на съвестта.. трябва да изчезнат като държава...

    Коментиран от #9

  • 2 Пеньо

    32 3 Отговор
    Хасане, иска ми се да те подкрепя, защото тоя си е убиец на жени и деца, но като знам какъв изпилен мозък си и разбира се привърженик на лудият султан мога само да ти кажа: махни се от България!
  • 3 Хасан

    3 16 Отговор
    Не съм привърженик на султана...аз пия той не,аз ходя по жени а той не...той отива в джамия аз ..рядко..

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Евала Хасане, ти си като повечето мюсюлмани в БГ. Остава и свинско да хапваш...

    Коментиран от #5

  • 5 Хасан

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Свинско не ям..отвращава ме мисълта...като месо не е здравословно,има глисти,бактерии...и начина по който се убива ..с чук по главата или забит нож в гърлото е противно...пърли се...ужасс..противно....

    Коментиран от #6, #8

  • 6 cornholio

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Мдаа агнетата и пилетата ги галят с перушина по главичките. А и паразити нямат...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грую

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Той явно си плаща по един или друг начин сега, а явно със съзнанието на сръбски военен у него е култивиран някакъв вид патриотизъм, на който той дава глас и явно и текст. Тези от сирийската територия обаче и те си плащат вече за трепането. На всяко нещо дето е извън мярка му идва времето да му се подири сметка. Пък ти за свинското се не се коси толкоз. Мохамед го е издиктувал да го запишат в Корана ( нали все пак знаеш, че пророкът не е бил грамотен да пише), защото в Северна Африка е голяма жега и там ако ядеш сланина или мазно месо като свинското примерно дните ти на белия свят ще се съкратят сериозно . От грижа за здравето на тамошното население го рекъл човекът. При нас обаче зимно време в студа печена сланинка с червено винце помага и за болен стомах, а пък си е вкус и деликатес. Така че когато съобразно обстоятелствата всеки върши всичко с мярка и ум няма да има защо да се косиш напразно, кой какъв е и защо е такъв ами не друг.
  • 9 Наско

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ако гледаме така на нещата Турция отдавна не трябваше да я има.