1 739 4

Унгария удължи извънредното положение заради мигрантите

Мерките остават в сила до март 2018-а

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Унгарското правителство реши да удължи с шест месеца извънредното положение, въведено заради кризата с мигрантите, съобщи правителствен говорител, цитиран от ТАСС.

По препоръка на министъра на вътрешните работи Шандор Пинтер извънредното положение е удължено до 7 март 2018 г.

Това лято показа, че в резултат на масовата миграция терористичната заплаха в Европа е нараснала, поради което строгият граничен контрол е необходим в интерес на сигурността на унгарския народ, отбеляза Ковач.

Унгарските власти въведоха извънредно положение за първи път през септември 2015 г., в два южни района на границата със Сърбия, след като се оказа, че огромното мнозинство нелегални мигранти влизат в страната именно от там. Затворен бе основният пограничен коридор, влаковите линии бяха поставени под полицейска охрана, а на граничния пункт бяха изпратени допълнителни военни подразделения.

В Унгария бяха въведени по-строги правила за преминаване на границата, след като тя започна да отказва убежище на мигранти, дошли транзитно през Сърбия, без да поискат убежище там, припомня ТАСС.

Унгария


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ооооооо
  Отговор
  1 19:26  30.08.17
  браво на маджарите! щото си имат як Премиер, държава и държавни служители. а тук им взимат парите и ги прекарват военни, полицаи..все държавни служители
 • Барчо
  Отговор
  2 20:10  30.08.17
  Ние такъв държавник няма да имаме. НИКОГА. За съжаление. Ако пък се случи да имаме, сами ще го смажем. Като Стамболов!!!!
 • 3 00:04  31.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • шшш
  Отговор
  4 07:04  31.08.17
  талибански изроди, сега след като разбият идил-миндиловски свине, те бързо ще станат бежанци и ще хукнат в Европа..с какво ли ще занимават тук...и на последен кретен е ясно, само не на управляващите в Брюксел..Трябва да помолим терористи да не пипат обикновените хора, а да се насочат усилията си към тези хора ,които ги поканиха..така би било справедливо...

Напиши коментар:


Публикувай