Last news in Fakti

30 Август, 2017 19:17 2 356 4

Унгария удължи извънредното положение заради мигрантите

  • унгария-
  • извънредно положение-
  • мигранти-
  • бежанци

Мерките остават в сила до март 2018-а

Унгария удължи извънредното положение заради мигрантите - 1
Снимка: БТА/АР

Унгарското правителство реши да удължи с шест месеца извънредното положение, въведено заради кризата с мигрантите, съобщи правителствен говорител, цитиран от ТАСС.

По препоръка на министъра на вътрешните работи Шандор Пинтер извънредното положение е удължено до 7 март 2018 г.

Това лято показа, че в резултат на масовата миграция терористичната заплаха в Европа е нараснала, поради което строгият граничен контрол е необходим в интерес на сигурността на унгарския народ, отбеляза Ковач.

Унгарските власти въведоха извънредно положение за първи път през септември 2015 г., в два южни района на границата със Сърбия, след като се оказа, че огромното мнозинство нелегални мигранти влизат в страната именно от там. Затворен бе основният пограничен коридор, влаковите линии бяха поставени под полицейска охрана, а на граничния пункт бяха изпратени допълнителни военни подразделения.

В Унгария бяха въведени по-строги правила за преминаване на границата, след като тя започна да отказва убежище на мигранти, дошли транзитно през Сърбия, без да поискат убежище там, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооооооо

    38 24 Отговор
    браво на маджарите! щото си имат як Премиер, държава и държавни служители.
    а тук им взимат парите и ги прекарват военни, полицаи..все държавни служители
  • 2 Барчо

    37 24 Отговор
    Ние такъв държавник няма да имаме. НИКОГА. За съжаление. Ако пък се случи да имаме, сами ще го смажем. Като Стамболов!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 шшш

    4 0 Отговор
    талибански изроди, сега след като разбият идил-миндиловски свине, те бързо ще станат бежанци и ще хукнат в Европа..с какво ли ще занимават тук...и на последен кретен е ясно, само не на управляващите в Брюксел..Трябва да помолим терористи да не пипат обикновените хора, а да се насочат усилията си към тези хора ,които ги поканиха..така би било справедливо...
Новини по държави: