1 281 51

Москва: Украйна отвлича руски журналисти

Похищението на Анна Курбатова в Киев е целенасочена провокация, заяви руското външно министерство

Отвличането на руска журналистка в Киев и принудителното й депортиране е целенасочена провокация на украинските власти, заяви руското министерство на външните работи по повод задържането на Анна Курбатова от Службата за сигурност на Украйна, предаде ТАСС.

"Отвличането на журналистката от Първи канал Анна Курбатова на 30 август в Киев и принудителното й депортиране в Русия явно не е случаен инцидент, а целенасочена провокация по инициатива на украински екстремисти и национал-радикали. По-рано личните данни на Курбатова бяха публикувани в прословутия сайт "Миротворец", който е на подчинение на украинското външно министерство", заяви говорител на руското дипломатическо ведомство.

Посолството на Русия в Киев е отправило официални ноти до украинското външно министерство и правоохранителни органи за изясняване на ситуацията с Курбатова. Такова искане е отправено и към посолството на Украйна в Москва.

Преди задържането си Курбатова е работела по репортаж за гоненията над журналисти в Украйна, а преди няколко дни Първи канал излъчи неин репортаж за военния парад в Киев по случай Деня на независимостта на бившата съветска република. В него журналистката нарече парада "марш на зависимостта", а датата - "тъжен празник".

Според нея Киев се е върнал в тежкия период на 90-те години на миналия век, а Украйна "е напълно зависима от Америка и Европа".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 АК-47

  16 24 Отговор
  СМЪРТ ЗА УКРОФАШИСТИТЕ......

  Коментиран от #2, #6, #15

 • 2 ултра

  27 11 Отговор

  До коментар #1 от "АК-47":

  Каскет, натопи си копитата в студена вода, помага....:)
 • 3 Цонко

  21 9 Отговор
  А всъщност съвременните фашисти носят георгиевска лентичка и финансират национал фашистки течения, маскирани като националисти и патриоти.
 • 4 Sergiy

  15 12 Отговор
  такива които подбуждат към омраза, насилие и тероризм и то на нивото "журналист" и то на основните канали на путьо, не трябва да екстрадират, а направо в затвора. путьо слага режисьори, студенти и мн. др. невини мирни хора в затвора за по 20 години.

  Коментиран от #22

 • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 6 Sergiy

  14 9 Отговор

  До коментар #1 от "АК-47":

  ти си сигурно един от тези: фашисти: 1) Русская Освободительная Армия (РОА) -150 000; 2) 29-я гренадерская дивизия СС „Рона“ (1-я русская)- 15 000; 3) Казачий стан (Kosakenlager) – 24 000; 4) 15- казачий кавалерийский корпус СС- 35 000; 5) Дивизия „Руссланд“- 10 000; 6) Русский охранный корпус – 17 000; 7) 1-я русская национальная бригада СС „Дружина“ – 2 500; 8) Хиви (Hilfswilliger) – 600 000; Има още, общо 1,2-1,5млн. московити!! Всички те имаха гилдии! Това са сухи цифри и факти, всеки може да провери, ако има желания.

  Коментиран от #8, #11


 • 7 Sergiy

  12 7 Отговор

  До коментар #5 от "Kcaniba":

  Нюрберг-2, за путьо, това е 100%
 • 8 Бай хой

  10 12 Отговор

  До коментар #6 от "Sergiy":

  Амчи тия дет си ги изброил са сформирани на територията на днешна усрайна, Беларус и прибалтииките. Щм ги наричаш руски значи и днес тези територии би трябвало да принадлежат на Русия.

  Коментиран от #9

 • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 10 Бай хой

  8 10 Отговор

  До коментар #9 от "Sergiy":

  И какво излаше да кажеш в крайна сметка? Отново не свързани нпо лозунги. Един глупак ако си мълчи никой няма да разбере колко е прост всъщност.
 • 11 Реално

  7 9 Отговор

  До коментар #6 от "Sergiy":

  550,000 украинци са воювали на страната на Хитлер...и не само украинци----фашисти е имало от цяла Европа..--НО--другите държави от които е имало на страната на Хитлер са осъдили учасниците като ПРЕДАТЕЛИ и фашисти--а Украйна ги направи герои.....Ето ти списъка... 5-я танковая дивизия СС «Викинг»; - 11-я добровольческая танково-гренадерская дивизия СС «Нордланд»; - 13-я горная дивизия СС «Ханджар» (1-я хорватская); - 14-я дивизия СС «Галичина» (1-я украинская); - 15-я гренадерская дивизия СС (1-я латышская); - 19-я гренадерская дивизия СС (2-я латышская); - 20-я гренадерская дивизия СС (1-я эстонская); - 23-я горная дивизия СС «Кама» (2-я хорватская); - 23-я добровольческая моторизованная дивизия СС «Недерланд» (1-я голландская); - 24-я горнострелковая (пещерная) дивизия СС «Карстъегер»; - 27-я добровольческая гренадерская дивизия СС «Лангемарк» (1-я фламандская); - 28-я добровольческая танковая гренадерская дивизия СС «Валлония» (1-я валлонская); - 33-я гренадерская дивизия СС «Шарлемань» (1-я французская); - 34-я добровольческая гренадерская дивизия «Ландсторм Недерланд» (2-я голландская); - 36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер»
 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 15 Ghost1

  10 4 Отговор

  До коментар #1 от "АК-47":

  Украйна е суверенна, независима страна и като такава има правото да избира СВОБОДНО с кого да развива своите отношения така както е добре за нея, а не така като някой друг иска. И всеки украински гражданин е разбрал че с Европа, САЩ и целият Запад е бъдещето и благополучието на неговата държава. Но в България една все по-намаляваща прослойка потомствени комунисти не харесват толкова собствената си страна колкото Росия се ГОРДЕЯТ с анекса на Крим и всичките и незаконни престъпни деяния. Когато стане въпрос за това направо настръхват, та се пенят...

  Коментиран от #18, #23

 • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 17 Kcaniba

  5 8 Отговор

  До коментар #16 от "Sergiy":

  Сомалия, не се обаждайте молим! Тук европейските граждани изразяват мненията си, относно случващото се в Сомалия окраинска. Отвличания на журналисти, задушаване на свободата на словото, отвличане на обикновени граждани с по различно от официалното мнение. Това в Ркуия ли се случва?! В България!?! В Румъния!?!? В Сърбия!??! Китай, Индия?!?!? ... ми не, не е!!!
 • 18 Справедлив

  5 1 Отговор

  До коментар #15 от "Ghost1":

  И аз бих се гордял ако си върнем нашите земи-да ти ги изредя ли всичките...А ти не се ли би гордял???
 • 19 Kcaniba

  8 6 Отговор

  До коментар #13 от "Kcaniba":

  Знаем какви сте в коневръза,не си казвайте имената!Жалки крепостни мужици

  Коментиран от #21

 • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 22 Kcaniba

  4 4 Отговор

  До коментар #4 от "Sergiy":

  Други направо разстрелва Вова мальенкий

  Коментиран от #26

 • 23 Знаещ

  8 4 Отговор

  До коментар #15 от "Ghost1":

  Кажи ми честно кога за последно си бил в Украйна? Доходите им от преди майдана намаляха 3 пъти и сега много хора мизерстват дори в Киев. В момента имат пенсии от по 50 долара!!! Кога преди майдана си виждал украинци да мият чинии по българското море?

  Коментиран от #24

 • 24 Ghost1

  6 5 Отговор

  До коментар #23 от "Знаещ":

  Веднага ти отговарям. Защо си мислиш, че е необходимо да съм бил някога в Украна за да знам или разбирам смисълът на тяхната революция т.е. в пр. ми коментар не говоря за моментното икономическо благополучие на украинците, а за бъдещето, което сами си избраха. Не четеш между редовете какво съм написал. А сега отновона моя въпрос Защо се пените такива като тебе, когато дадена държава желае да бъде все по-малко зависима от Русия ?

  Коментиран от #25

 • 25 Знаещ

  5 4 Отговор

  До коментар #24 от "Ghost1":

  Веднага ти отговарям. Защото познавам и съм близък с украинка, на която родителите и живеят в Украйна, и ако не им праща пари всеки месец буквално ще ядат само гол хляб. Тя ми разказва много за живота в Украйна и за това колко са зле след майдана.

  Коментиран от #27, #30, #33

 • 26 Kcaniba

  6 5 Отговор

  До коментар #22 от "Kcaniba":

  Сам си отговаряш ли, Серьоха!?!?! Мий чиниите на слънчака и не мрекалявай с парцуцата!! Сомалия осраинска нарушава международните норми - това е истината!!!
 • 27 Ghost1

  5 5 Отговор

  До коментар #25 от "Знаещ":

  Чудесно е че познаваш украинка. Но моят въпрос бе по-конкретен и ти не ми отговори. Това е като да си представиш България след падането на Живков, Югославия след краха на Тито, Румъния на Чаушеску и украинците, които слава на БОГ вече са свободен народ зависещ изцяло от собствените си интереси. Нормално е и там да има все още желаещи прегръдка от руската мечка а и ще има, но всичко приключи след като русняците анексираха Крим.

  Коментиран от #28, #29

 • 28 ибрахим

  4 5 Отговор

  До коментар #27 от "Ghost1":

  нищо не е приключило.там има още области да се делят и присъединяват някъде си.така че там тепърва предстоят интересните събития.пък и по едно време украинците имаха да плащат много милиарди на руснаците за газта там незнам какво стана.
 • 29 Знаещ

  3 3 Отговор

  До коментар #27 от "Ghost1":

  Явно не си много умен. Какво общо има Украйна след 1991 с Тито, Чаушеску и въобще с комунизма? Нямаха избори през няколко години ли? Нямаха частна собственост ли? Сегашните им управници не са мултимилионери ли? И как щяха да натрупат милионите си долари майдановците ако не бяха свободни да правят какъвто си искат бизнес? Сега ти ми кажи защо се радваш, че сега украинците са гладни и са принудени да ни мият чиниите по Черноморието ни за жълти стотинки като преди майдана бяха по-добре от нас?

  Коментиран от #31, #45, #46

 • 30 Sergiy

  1 2 Отговор

  До коментар #25 от "Знаещ":

  първо след агресия на московия, гривна обесцени почти 3 пъти. второ-московитска рубла 2 и нещо. Война винаги взима пари. Така че да изкараш хора в Украйна. че живеет победно от московит, ами нищо не си видял тогава. Дори до агресията на московия в същата московия живяха като през XIX век, само че имаше ток ;)) Сега за твоите "50$", глупости пълни, минимални пенсии са низки, хора които работят- получават, малко -ДА, а каде е "много" сега, освен Западна Европа и САЩ. Всички други трябва да работят, за да искарат нещо. Само че с война още по-трудно. Заради путьо и "86%" негови васали-плащат прости хора. Много голямо забавление с такива като теб: "зная", "имам приятелка" и бла_бла, Обаче забравиш да кажеш че не си бил поне ..дасет пъти в Украйна и московия, за да бъдеш коректен, само че тази дума, за теб е нова-научи я ;)) 99,99% от тези няколко трололо на путьо, освен своят PC и дървени-нищо друго в живота не виждат и на тях им все по -трудно, финансиране путьо намалява и на своите "информационите войски".
 • 31 Sergiy

  2 2 Отговор

  До коментар #29 от "Знаещ":

  отново пак-"знаещ" ;)) "мият чинии"-студенти, а студенти са народ, който ще работи за толково, за колкото може, ти май или още не си дораснал или си пропснал този етап ;)) Погледни статистика, колко туристи дойдоха, заради това че Крим анексиран. Последно, не Майдан, а агреси на путьо, от който получаваш тук-там някъква стотинка, така ще сме по по-точни в дефиниции и изрази ;)) "знаещ" -виц на на деня ;) Смени си ника, на "НЕ знаещ, ама много приказващ"-това е твойто, както виждам ;))

  Коментиран от #32

 • 32 Знаещ

  1 1 Отговор

  До коментар #31 от "Sergiy":

  Факт е, че преди майдана настоящите управници на Украйна направиха милиони долари и украинските студенти не им се налагаше да мият чинии в България. Факт е, че Украйна беше в пъти по-добре тогава. Пък ти си троли на разваления български. Дано поне ти плащат добре.

  Коментиран от #35

 • 33 стоян георгиев

  2 3 Отговор

  До коментар #25 от "Знаещ":

  значи ти за себе си искаш да ходиш на ривиерата в италия ,а на украинците им отреждаш съдбата на путинови васали независимо те кво искат?тва се казва истински морал ,морал на комунист.народа да бачка в мините и заводите ,а ти и родата да ходите по почивки с народните парички и да определяте кво е добро и кво лошо за същия този народ!!!!смяхх!украинците са на страхотно добро място имат страхотни дадености и природни богатства и единсвената причина да са бедни им е съветската ,а сега руската братска прегръдка.ако нямат зависимостта си и натрупванията на комунизма ще си живеят поне като поляците.има един филм на кончаловски може да го гледаш за разликите между руснака и украинеца .има го в тубата и е със субитри на български.
 • 34 Знаещ

  3 1 Отговор
  Какво общо имам аз с народните пари като по време на комунизма бях ученик и родителите ми никога не са били партийци и никога не са имали много пари? Просто те е яд, че и двамата се занимаваме с финанси, но аз чета много и знаейки много изкарвам прилични пари, а ти си далеееееч от моето ниво.

  Коментиран от #36

 • 35 Sergiy

  0 4 Отговор

  До коментар #32 от "Знаещ":

  каде, какво "беше"- ти си гледал по TV, аз пак съм бил ..надесет пъти в тези места, за които гледаш и за които четеш в методичките на путьо;)) Това е ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА, ако разбираш поне тези думи, "редник на информационните войски на путьо" ;))

  Коментиран от #40

 • 36 стоян георгиев

  0 4 Отговор

  До коментар #34 от "Знаещ":

  абе ти си супер.финансиста мамин,татин!преди няколко дни ми обясняваше как си почиваш на европеиската ревиера с някакъв руски бос в недвижимите имоти!!!тва нали го помниш?сега обаче обясняваш на дълго и широко как украинците не трябва да имат твоите възможности ,а да си стоят в изолация обвързани с русия!!!тва се казва мамин ,двоен стандарт и е знак или на шизофрения или на изключително ниско ниво на мозъчна деиност или пък на ненормална наглост.та точно така постъпваха и комунягите ,ти въпреки че си бил тогава ученик явно добре си се понаучил от тях.що се отнася до желанието ми да приличам на теб,ще ти кажа че ако приличам на теб ще се обеся на първото дърво над реката за да избегна спасението ако се скъса случаино въжето!

  Коментиран от #37, #41

 • 37 Знаещ

  2 0 Отговор

  До коментар #36 от "стоян георгиев":

  Твоите разсъждения показваш защо нямаш моите доходи. Ще ти задам само един въпрос. Управниците на Украйна след майдана и най-големи врагове ня Русия кога си направиха милионите долари? По време на "изолацията" или след това? "Петро̀ Олексѝйович Порошѐнко е украински политик и пети президент на Украйна, бизнесмен, милиардер. Според оценка на Forbes от март 2014 г. той е 7-ят сред украинските богаташи със състояние от $ 1,3 милиарда."

  Коментиран от #38

 • 38 стоян георгиев

  1 3 Отговор

  До коментар #37 от "Знаещ":

  порошенко е богат от преди маидана.кои други политици са милиардери?

  Коментиран от #39

 • 39 Знаещ

  3 0 Отговор

  До коментар #38 от "стоян георгиев":

  Ще цитирам DW: "Правосъдният министър Павло Петренко има на банковата си сметка 1 милион долара и държи в къщи 500 хиляди долара в брой. Неговият коментар: "Смятам, че толкова са ми необходими, за да живея"..................Новият украински министър-председател Володимир Хройсман, близък приятел на президента Порошенко, притежава много недвижими имоти, които му носят цяло състояние - в имотната си декларация той е обявил, че има спестени 1,5 милиона долара, отделно от наемите за 53 хиляди евро, които му носят имотите. По време на дебат в парламента той заяви следното: "Да живее Украйна! Аз ще Ви покажа как трябва да се управлява тази страна!". Хахахахахахаха. Направо да ги съжалиш майдановците колко зле са живели по време на "изолацията".

  Коментиран от #42

 • 40 Знаещ

  2 0 Отговор

  До коментар #35 от "Sergiy":

  Нищо не съм гледал по телевизията. То ако гледам нашата или европейските телевизии наистина ще имам супер изкривена представа. Както вече казах информацията я имам от приятелка, която се чува всеки ден по скайп с родителите си в Украйна. Която си ходи няколко пъти годишно да ги види и, която е единствената причина нейните родители да не ядат само и единствено сух хляб сутрин, обед и вечер. Защото им праща пари всеки месец.
 • 41 Знаещ

  2 0 Отговор

  До коментар #36 от "стоян георгиев":

  "Публикувано във факти.бг: ,ти въпреки че си бил тогава ученик явно добре си се понаучил от тях." Образованието по време на комунизма наистина беше много добро. Особено като се сравни със сегашното. Аз много се гордея с нещата, които съм научил и добре помня изучаването на "Под игото". От мен никога няма да чуеш думата "присъствие" и турци в едно изречение както ги учат нашите деца. Човек за да има бъдеще трябва да познава и миналото си, а еврогейовете точно това искат да подменят. По тази причина е добре и да се помни, че по време на комунизма сме били 28-ма икономика в света, а сега ни няма на картата. Че руснаците са искали велика България, а англичаните ги плашат с война ако не се откажат от това желание. Това са все истини, които еврогейските ни покровители предпочитат да забравим. То чехльо забрави на националния ни празник, че руснаците са ни освободили. Жалка работа.
 • 42 стоян георгиев

  0 3 Отговор

  До коментар #39 от "Знаещ":

  какво искаш да ми кажеш с това?да в украина има хора дето са богати.някои от тях са влезли в политиката.има и хора дето са придобили парите си по престъпен начин?тва значи ли че украина трябва да остане руски сателит?тва значи ли че украинския народ няма право да бъде част от европеиското семеиство?наистина по съветски може всичко да се опорочи с идеята че всички са маскари,само че освен тия дето си цитирал има милиони други дето искаха и искат промяната и именно те умираха по барикадите докато ги разстрелваха от беркут,именно те се биха при иловаиск и дебалцево в неравен бои с руските агресори и умираха и точно тези хора ще победят ,въпреки че межуд тях има всякакви включително и богати.отвори бе убавецо мамин ненагледен имаш интернет да видиш как се събират милион човека на минус 25 градуса за да покажат волята си ,отвори и гледаи как умират 100 човека на площада разстреляни от полицията без нито един да се уплаши и да побегне.тия няма как да загубят бъди сигурен.

  Коментиран от #43

 • 43 Знаещ

  2 0 Отговор

  До коментар #42 от "стоян георгиев":

  Радвам се, че признаваш, че майдана е направен от престъпници, които сега управляват Украйна. Имаш напредък.

  Коментиран от #44, #47


 • 44 стоян георгиев

  0 2 Отговор

  До коментар #43 от "Знаещ":

  ха,ха,ха...и къде съм го казал тва?
 • 45 Барчо

  3 0 Отговор

  До коментар #29 от "Знаещ":

  Не му отговаряй повече на момченцето или момиченцето. Той не знае каква беше Югославия по времето на Тито. Нито другите, нито ние. Тези неща са му подсказвани непрекъснато от медиите, които промиват мозъчетата на подрастващите вече 28 годинки. Те дори не могат да сравнят две числа. Не могат да сложат знак на равенство или неравенство и да определят кое е по-голямото. Едно си баба знае, едно си бае. Вари го, печи го, все .... тиква. Така че не се харчи. Живял е по времето на Тито толкова, колкот и при Хитлер. Той ще ми разправя за Тито и другите!
 • 46 Барчо

  3 0 Отговор

  До коментар #29 от "Знаещ":

  Украйна точно преди да излезе от пределите на Русия, беше най-богатата република. Военно производство, самолетостроене, включително и производство на ракетни двигатели, металургия, автомобилен завод, селско стопанство. Сега 95% от тези неща са разпродадени за жълти пари на техните милиардери, които ги доразпродават, но за пари и слагат кепенците. В момента военното производство се ограничава само на 3д филмчета какво е можело да се направи, самолетостроенето е история, металургията е на кантар, а автомобилния завод се закри и разпродаде. Никой не ги иска за партньори тези хохли. През 2019 г изтича експлоатационния срок на газопровода и явно ще бъде спряно подаването. В този момент умните вече започват да договарят газ с турците през България, защото този газопровод през Германия вече не е сигурен. Така че хохлите са се гепили здраво за черешата. Не напразно донбасци и логанци не искат да живеят в такава държава, в която няма държавност и докарва населението си до просешка тояга. Американците искат да омаловажат проблема и да го представят като руска изцепка, но това си е гражданска война. Щото ако не беше, отдавна "достойната" украинска армия да ги е потушила.

  Коментиран от #49

 • 47 Барчо

  3 0 Отговор

  До коментар #43 от "Знаещ":

  И кьорав да си, ако гледаш действителните кадри от случилото се на майдана, ще ти е ясно, че са престъпници и то платени. От кого ли? И няма нужда да признава каквото и да е. То си се вижда в пълен план. Такива изстъпления не се правят от нормални хора.
 • 48 Барчо

  3 0 Отговор
  Гледал съм репортажи на девойката и те бяха само на живо. Нищо, което да подсказва, че не е истина няма. Това че не и изнася на някои, не значи че не се случва. Същите хохли изгониха и испански репортьори като престъпници.
 • 49 стоян георгиев

  0 2 Отговор

  До коментар #46 от "Барчо":

  барчо като толкова им е било хубаво на всички в пределите на русия що бягат като опарени при първа възможност бе убавецо?имали тва онва ,а сега със зъби и нокти се борят да не ги проимат отново тия убавини!!!!смяхх!

  Коментиран от #50

 • 50 ибрахим

  2 0 Отговор

  До коментар #49 от "стоян георгиев":

  стоене мамин икономисте тия де бягат от русията все миячи на чинии станаха бре,туй украйна,грузия ,армения, балтийските републики все са икономики трепач.и да разгледаме тия де не бягат от русията как са икономически.например турция.член на нато и кандидат член за ес. дупе дава само да е добре с русия.има и други де са добре и не бягат от русията.беларус,казахстан.и половината още станове са си добре с русията пък ти тука ни пиши колко е гот да си раздадем де що имаме на нашите партньори умник.

  Коментиран от #51

 • 51 стоян георгиев

  0 2 Отговор

  До коментар #50 от "ибрахим":

  и кво лошо да си мияч на чинии че не разбрах?поне вършиш нещо реално.преди да мият чинии и тва не са правили.вярно бе пълно с пияни инжинерчета дето освен да балират мъгла и да поркат друго не правиха,а и огромна номенклатура ,я партиици ,я милиционери,я военни...и само да допълня .тези са миячи на чинии щото чипа така им е прецакан че за друго все още не стават,ние сме същите.по- малко прецаканите вече правят много други работи като поляци или унгарци.турците ибрахиме ,нищо не дават за да са добре с русия,по-скоро е обратното ,но любовта на двамата диктатори е лицемерна и всеки крие зад гърба си брадва .

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.