Last news in Fakti

31 Август, 2017 14:33 1 517 1

САЩ признаха: Войниците ни в Афганистан са повече от обявените

  • афганистан-
  • сащ-
  • войници-
  • контингент-
  • талибани-
  • джеймс матис

Контингентът на Пентагона в настоящия момент наброява около 11 000 бойци

САЩ признаха: Войниците ни в Афганистан са повече от обявените - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ признаха за първи път, че имат около 11 000 военнослужещи в Афганистан. Новината предадоха световните агенции, като се позоваха на американското министерство на отбраната. Това означава, че те са повече, отколкото бяха обявили от Вашингтон преди време.

По-рано Пентагонът бе съобщил, че в тази страна са разположени приблизително 8400 американски военни, в съответствие с тавана, наложен от администрацията на предишния президент на САЩ, Барак Обама.

"Това не е увеличаване на войниците", а опит да бъдем по-прозрачни за общата численост на американските сили в Афганистан, обобщи говорител на министерството на отбраната.

Съобщението беше направено, след като министърът на отбраната на САЩ Джим Матис изрази недоволство от метода за преброяване на американските войници в конфликтни зони.

САЩ признаха: Войниците ни в Афганистан са повече от обявените

То дойде в момент, когато Пентагонът се готви да разположи в Афганистан още около 3900 военнослужещи с цел обучаване и съветване на местните сили за сигурност и подпомагане на антитерористичните операции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    6 3 Отговор
    Той и лъжливят Обанана, Нобела за Мир ее е върнал, така че няма се плашите момчета!!!