1 548 1

Ходете бързо за дълъг живот

Хората с бавна походка умират по-рано

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Хората, които ходят бавно, са изложени на повишен риск от ранна смърт, съобщи в. Metro.

Проучване на университета в Лестър откри връзка между скоростта на ходенето и риска от смърт вследствие на сърдечно заболяване.

Учените анализираха информация от 420 727 души, като проучиха скоростта, с която те се разхождат. После ги наблюдаваха шест години, като отчитаха смъртността им. Резултатите показаха, че хората, поддържащи бавно темпо по време на ходене, умират от сърдечно заболяване между 1,8 и 2,4 пъти повече, отколкото бързоходците.

Експертите мислят, че това е така, защото по-подвижните мъже и жени правят повече упражнения и са в по-добра физическа форма. Затова и те са по-защитени от високо кръвно налягане, затлъстяване и обездвижване, които са основните причини за възникването на сърдечни заболявания.

Откритията останаха непроменени дори когато специалистите включиха други рискови фактори за здравословни проблеми, като пушенето, индекса на телесна маса и режима на хранене.

Великобритания


Още по темата

 • Здравословният начин на живот = 7 години повече

  Здравословният начин на живот = 7 години повече

  Ново изследване показва, че здравословният начин на живот удължава живота на човек със седем години. То е направено от германския Институт за ...
  22.07.2017
  1 438
  1
 • Пийте кафе за дълъг живот

  Пийте кафе за дълъг живот

  Благотворният ефект от консумацията на кафе, който отдавна е оспорван, бе потвърден от две нови изследвания, едното от които е извършено в 10 ...
  16.07.2017
  4 293
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОЙЧЕВ
  Отговор
  1 11:45  03.09.17
  МНОГО ДОБРА ПУБЛИКАЦИЯ....

Напиши коментар:


Публикувай