Last news in Fakti

4 Септември, 2017 01:15 6 272 6

Хмелът в бирата води до импотентност при мъжете

  • бира-
  • импотентност-
  • ерекция
Хмелът в бирата води до импотентност при мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

Хмелът в бирата има редица полезни качества, но от тях са облагодетелствани най-вече жените, докато при мъжете той може да доведе до импотентност, пише сп. Vice.

Бирата е ефективно лекарство против безсъние и при менопауза, благодарение на високото съдържание на фитоестрогени в нея. Същите съединения, които представляват аналог на женските полови хормони, причиняват проблеми с ерекцията при силния пол.

В своя книга авторът Стивън Херод Бюнър описва трите стандартни употреби на хмела в билковата терапия: като средство за здрав сън, като диуретик и като естествен източник на фитоестрогени при менопаузата.

Специалистът по тревните растения Сюзан Уийд също описва действието на бирената съставка - като хранително болкоуспокояващо, сънотворно и ефективна добавка за увеличаване на млякото при кърмещите жени.

Дисбалансът в нивата на естрогени при мъжете обаче може да окаже негативно въздействие на представянето им в леглото. Бюнър пише, че пивоварите и барманите в Англия знаят за последствията твърде добре: "При дълъг период на излагане на естрогенните свойства на хмела, това води до затруднения при ерекцията".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    6 4 Отговор
    Егати и глупостите пишете.
  • 2 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    А ТАКА
    АЙДЕ НАЗДВАЕ ТОГАВА
  • 3 Др Радева

    14 0 Отговор
    Затова пийте бира с мастика....за баланс! Бирата, ще сваля мастиката, ще вдига ;)
  • 4 гощо

    5 1 Отговор
    Да разбирам,че всеки момент ще УмекнЕм и ще продължа само на бира без секс?!?!?
  • 5 Бира

    2 0 Отговор
    Да бе... Чакам трето :)
  • 6 Човек

    7 0 Отговор
    К**валъка e до време, пиенето е до гроб !