3 Септември, 2017 14:04 7 032 38

Русия към САЩ: Незабавно ни върнете консулството!

  • консулство-
  • русия-
  • сащ-
  • дипломати-
  • сан франциско-
  • външно министерство-
  • кремъл

Дипломатическа Студена война между Москва и Вашингтон

Русия към САЩ: Незабавно ни върнете консулството! - 1
Снимка: Shutterstock

Русия се изказа остро срещу Щатите заради решението им да затворят руското генерално консулство в Сан Франциско, както и още два дипломатически обекта.

Руското външно министерство призова Вашингтон „незабавно“ да им върнат контрола над дипломатическите здания, съобщи агенция ТАСС.

„В противен случай Съединените американски щати ще носят вината за продължаващото влошаване на отношенията между двете страни“, обявиха от руското външно ведомство.

От Кремъл посочиха, че поддържането на конструктивен диалог между Москва и Вашингтон е важно за глобалната стабилност и международната сигурност.

Американските власти изгониха руските дипломати от Сан Франциско след решението на Владимир Путин да покаже вратата на американски дипломати, работещи на руска земя. Руският президент аргументира решението си с наложените санкции от страна на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харви

    69 47 Отговор
    Руснаците бавят но не забравят!!!

    Коментиран от #27

  • 2 Бесен Язовец

    56 50 Отговор
    Уважавания президент Владимир Путин този път ще им изрита всички дипломати и ще им даде срок до 3 часа да напуснат РФ.и тия буквално ще тичат по бели гащи към летището

    Коментиран от #13, #28

  • 3 случаен

    42 71 Отговор
    Какво се оказа, че Путин се изживява като властелин на света. "Незабавно ни върнете консулството"! Леле, то бива нахалство и арогантност, ама чак толкова! Излиза че след 100 години абсолютна власт в Русия под една или друга форма, не се е научил на никаква дипломация. Ултиматум?! Сега очакваме Тръмп да им го върне. Дали? Безцеремонността на Тръмп на моменти буди симпатии. Е, не винаги!

    Коментиран от #7, #9, #29

  • 4 Марио

    36 43 Отговор
    Ще им го върнат, на кукуво лято !

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    27 39 Отговор
    Невъзможно е на тия да им се върне консулството,защото сградата вече е предоставена на Българското консулство.Мдааа...

    Коментиран от #26

  • 6 Барчо

    11 46 Отговор

    До коментар #4 от "Марио":

    Може и да им го върнат, но ако руснвците първо им върнат оная вила, която им взеха преди 1 седмица, някъде в подмосквоието мисля, че се намираше . Точно заради тази вила им взеха америте консулството.
    Зъб за зъб така да се каже !
  • 7 сатан

    40 21 Отговор

    До коментар #3 от "случаен":

    Няма нужда да се изживява ..достатъчно е да даде няколко ,,Сатани " на дивия Ким и тръмп ще види Магаре боб яде ли ...

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    28 42 Отговор

    До коментар #7 от "сатан":

    и кво ще стане като им даде?цялата ядрена и ракетни програми на ким са руски,демек до тук им е дадено всичко от русия и ссср преди това и кво?северна корея няма кво да ядат ,а в сащ преяждат,а ватниците чакате да фалират американците смяхххх!разкажи ми кво ще стане като им даде въпросните ракети путин да се посмеем .

    Коментиран от #31

  • 9 Барчо

    49 22 Отговор

    До коментар #3 от "случаен":

    Имаш двоен стандарт и това си личи от коментара ти. Безцеремонността на американците и липсата на дипламация ти е симпатична, а руските претенции са били изразяване на властелинство! Затварянето на това консулство ще принуди американските и други граждани, които искат да пътуват до Русия да изминат над 5000 км за визи. И ПЪРВИ ЗАПОЧНАХА АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИ ОБАМА КАТО ИЗГОНИХА 35 РУСКИ ДИПЛОМАТИ И ПРИСВОИХА СГРАДИТЕ!!!! Всичко останало е отговор на това или на онова. Ако това го знаеш и го игнорираш, много жалко, че не можеш да различиш кое е първо и кое е второ. Второто идва след първото. Ако мислиш, че е обратното, значи си о.......
  • 10 Sergiy

    20 43 Отговор
    американците "се хвърлиха" да връщат, путьо смешен. Първо изгонва американците, когато разбра, че ще му върнат, каза че не ги гоним, а само предлагаме, а пак сега когато получи това което искаше от самото начало-плачи да му върнат.
    Мексикански сериал с този путьо ;))

    Коментиран от #20

  • 11 Kcaniba

    19 34 Отговор
    Империята на злото е на колене

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Барчо

    36 12 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Ще измисли нещо по-оригинално. Скачането по дедовия на президента Путин не е добро решение и в това се убедиха вече доста бройки. Смешника с перчема го управляват същите тия дето управляваха и Обама и тия преди него и ако е умен, ще се откаже от така наречената "власт", която е власт, ама на другите. Човека щом е стигнал до милионите си е парче бизнесмен. А тези решения, които осъществява нито са политически, нито бизнесменски. Извод - не са негови.
    Лошото е, че някой дълбоко във властта иска отношенията САЩ РУСИЯ да ескалират към лошотия и това няма да доведе до нищо добро за никой. Москва не вярва на сълзи и не забравя нито приятелите си, а най вече враговете си.

    Коментиран от #30

  • 14 ААА

    34 6 Отговор
    Затварянето на консулства и гонене на дипломати , е много лош симптом. Обикновено затварянето последното консулство предхожда военни действия. Консулството представлява малка и неприкосновена част от една държава в друга държава. Нападение и натиск върху консулство , означава нападение и натиск върху държавата, чието знаме се вее над консулството. Дипломатите също се радват на големи правомощия. Нищо че развиват разузнавателна и агентурна дейност, такива са правилата на играта. Белег на цивилизовани отношения е опазването на посолството от държавата домакин , на всяка цена дори и да са геополитически противници. Скрил се зад стените на посолството дисидент , не може да бъде изведен ,дори и силово от страната домакин, както казахме това е все едно границата ,и територията на друга държава ."Лютвито" как се кри в турското посолство. Има такава информация,как изгрява звездата на Вл. Путин. Берлинската Стена пада и по улиците се движат тълпи демонстранти , скандират ,рушат, чупят. Прекият началник на Путин ,му съобщава ,че към посолството се движи необуздана тълпа с цел да влезе и руши посолството, и охраната на посолството да не оказва съпротива , за да се избегне допълнително нажежаване на обстановката. Отговора на Путин го втрещява - Ще отбранявам посолството с цената на живота си , а последният куршум оставям за себе си. За щастие тълпата поема в друга посока.

    Коментиран от #17

  • 15 Барчо

    33 7 Отговор
    Не знам откъде Джамбазов е изсмукал материала за тази статия, но в ТАСС няма такава. Там се съобщава единствено, че се борят при продажбата на сградите, които са собственост на РУСИЯ, а не преотстъпени за ползване да бъде и за нейна сметка, а не да бъдат безвъмездно. Нито външно министерство, нито Путин сега не поставят изисквания да бъдат върнати. Още в началото се осъмних, че Путин ще се унижава да изисква или моли. Никога не го е правил и сега няма да го направи. Лавров се изказа, че Русия ще анализира ситуацията и след това си запазва правото за ответни мерки. Сега се крои шапката на ковбойците.
  • 16 гост

    21 37 Отговор
    Миналият месец когато изгониха американците от Русия те не се оплакваха, а сега руснаците се оплакват - явно им харесва живота в САЩ за да се оплакват толкова.....

    Коментиран от #18

  • 17 Барчо

    29 14 Отговор

    До коментар #14 от "ААА":

    Отлично формулирано и действително независимо. Само че краварите едва ли ще го признаят. Нищо, че изложеното от теб са договорености и норми на поведение в целия цивилизован свят. Властимащите в Америка си играят с огъня. За съжаление той няма да изгори само тях.
    Абе как нито една държава в света не счете, че руските посолства са не там където трябва и не изгониха и един посланик?
  • 18 Барчо

    39 8 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Гостчееее! Не така де! ПЪРВИ БЯХА АМЕРИКАНЦИТЕ КАТО ИЗГОНИХА РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ЗА СРОК ОТ 48 ЧАСА ПРИ ОБАМА!!!!!!!!!!! ЗАБРАВИ ЛИ ИЛИ СЕ ПРАВИШ НА СКЛЕРОТИК?????
    След това няма какво да се оплакват американците. Каквото повикало, такова се обадило.
  • 19 гост

    12 39 Отговор
    Говори се че господин Путин и господин Тръмп били някакви приятели, ама на мене ми се струва че тоя път руснаците май си намериха майстора - ще гледаме сеир.....:}:}:}:}
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ШмъркАн

    23 6 Отговор
    Така и трябва Бесен язовец. Американците започнаха такава простотия. Когато не могат да направят нищо на страната поне на посолството й да посегнат.
    Да не стане само догодина День победьй да е по улиците на Сан Франциско.
    Путин напълно се е доказал като световен лидер с реална военна мощ.
  • 23 fen

    18 7 Отговор
    СТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ СТАВАЙ НА СМЕРТНИЙ БОЙ
  • 24 Митко

    14 1 Отговор
    Двама се карат.третия печели.А кой е той?Салман и рязаното. стадо.Нели техния Баща е Сатаната и той гледа да скара всички и да се лее жертвена човешка кръв.
  • 25 Kcaniba

    19 3 Отговор
    САЩ от твърде дългото общуване с Осама Бин Ладен, талибани, ИДИЛ, "вечната дружба" с терористични държави с праисторически закони "око за око" и "убийте я с камани", като Саудитска Арабия и т. н. се превърна в дипломатическо Лимпопо или някаква друга бананово-канибалска "държава", със съответваща дипломация, отношения, и първобитна бруталност!!!
  • 26 На коня

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Хора не му обръщайте внимание на коня с оня!той е тук да всява смут и провокаци!!общовзето да дразни!
  • 27 истината

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Харви":

    Само дето забравиха да победят загниващият капитализъм ха ха ха
  • 28 истината

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    МИ ТОЧНО ТЪЙ ЩЕ СТАНЕ , ТЕ МЛАДИТЕ РУСНАЦИ ОТДАВНА НЕ СА В РУСИЯ ТАКА ,ЧЕ КАТО ИЗРИТАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ЩЕ НАКРИВЯТ НА НЯКОГО ШАПКАТА .
  • 29 истината

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "случаен":

    АБЕ УЖ ТРЪМП БЕШЕ КАНДИДАТУРАТА НА МОСКВА ЗА ЩАТСКИ ПРЕЗИДЕНТ ПЪК СЕГА РЕВЪТ Е СЕ ВАЙКАТ МУХОХИХИХИ
  • 30 Гост

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Барчо, незнам кое първо, кое второ, но се почна от Крим
  • 31 сатан

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    А бе тези севрно корейци като няма какво да ядат що не мрат така поголовно от глад като ние Българите ..не съм прочел или чул корейците да са на второ место по смъртност ....Ти наистина ме разсмя....и какво ще стане ако получат Сатани....Ще има изрази от рода ..А МА НЕДЕЙ ТАКА БЕ КИМ >>ДАЙ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 танк

    6 15 Отговор
    Руския политически елит са високомерни, прости и нагли комунисти и като се о.ерат до ушите с л..на, почват да подскачат и да и да вдигат пушилка.
  • 34 Хасан

    2 4 Отговор
    Ади спречкайте се..какво се ежите само...хвани единия удари другия...един дол дренки...
  • 35 гост

    3 12 Отговор
    Мужиците вият безпомощно и молят за милост - кеф !
  • 36 дядо Либен

    3 7 Отговор
    Единия диктатор много се застоя, другия не му е било никога мястото там...
  • 37 Тръмп

    4 4 Отговор
    Ей сега ви го връщам консулството - чакайте само да си го преместя ...
  • 38 Дияна

    9 3 Отговор
    Колкото и да не иска САЩ напуска лидер
    ството.Въпрос на време да свикнат със
    ситуацията.Доказано е че големите ли
    дери като Путин са големи стратези и
    дипломати.