2 654 1

Брекзит може никога да не се случи

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Излизането на Великобритания от Европейския Съюз (ЕС) може никога да не се случи поради разногласия между основните политически сили. Мнението е на лидера на „Либералните демократи” Винс Кейбъл, цитиран от вестник Financial Times.

По-рано вестник The Daily Telegraph съобщи, че привържениците на евроинтеграцията от Консервативната партия са готови да не приемат законопроекта за отмяна на общоевропейското законодателство в рамките на процеса по излизане на страната от ЕС. Най-малко шестима депутати от Консервативната партия са готови да застанат зад своите политически опоненти, най-вече от Лейбъристката партия, и да се обявят против ключова част от законопроекта за Брекзит.

Официалните преговори между Лондон и Брюксел за условията по излизането на Великобритания от ЕС започнаха на 19 юни в белгийската столица – близо година след провеждането на референдум по въпроса. Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което двете страни ще имат половин година за ратификация в националните парламенти за това, което са се договорили. По график Великобритания трябва да напусне ЕС до края на март 2019 г.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • английска фашага
    Отговор
    1 09:33  04.09.17
    тъпите бритиши май се усетиха че ще ядат дървото и дадоха заден ход, и сега ще изчакват да видят накъде ще тръгне ЕС

Напиши коментар:


Публикувай