4 Септември, 2017 07:11 3 270 1

Брекзит може никога да не се случи

  • брекзит-
  • brexit-
  • ес-
  • великобритания
Брекзит може никога да не се случи - 1
Снимка: Shutterstock

Излизането на Великобритания от Европейския Съюз (ЕС) може никога да не се случи поради разногласия между основните политически сили. Мнението е на лидера на „Либералните демократи” Винс Кейбъл, цитиран от вестник Financial Times.

По-рано вестник The Daily Telegraph съобщи, че привържениците на евроинтеграцията от Консервативната партия са готови да не приемат законопроекта за отмяна на общоевропейското законодателство в рамките на процеса по излизане на страната от ЕС. Най-малко шестима депутати от Консервативната партия са готови да застанат зад своите политически опоненти, най-вече от Лейбъристката партия, и да се обявят против ключова част от законопроекта за Брекзит.

Официалните преговори между Лондон и Брюксел за условията по излизането на Великобритания от ЕС започнаха на 19 юни в белгийската столица – близо година след провеждането на референдум по въпроса. Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което двете страни ще имат половин година за ратификация в националните парламенти за това, което са се договорили. По график Великобритания трябва да напусне ЕС до края на март 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 английска фашага

    13 0 Отговор
    тъпите бритиши май се усетиха че ще ядат дървото и дадоха заден ход, и сега ще изчакват да видят накъде ще тръгне ЕС