2 029 11

Тръмп: Ще се защитаваме с всички средства

Президентът на САЩ и японският премиер Шиндзо Абе осъдиха в телефонен разговор "провокативнитe действия" на Северна Корея

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и японският премиер Шиндзо Абе осъдиха в телефонен разговор "продължаващите дестабилизиращи и провокативни действия" на Северна Корея след новия й ядрен опит.

Новината съобщи Белият дом, цитиран от Reuters.

Тръмп потвърди, че Съединените щати ще се защитават и ще защитават съюзниците си с целия спектър от налични дипломатически, конвенционални и ядрени способности, гласи съобщението на Белия дом.

Двамата лидери са потвърдили непоклатимите ангажименти на двете страни за обща отбрана и са заявили, че ще продължат тясното сътрудничество, се казва в съобщението.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Справедлив
  Отговор
  1 07:39  04.09.17
  И кой ви е нападнал? Кой американски град е сринат от бомби? Колко американски мирни граждани са избити...та да се защитавате г-да Кравари?
 • Станислав
  Отговор
  2 07:44  04.09.17
  Свърши тая! Това само празни приказки за собствените електорати - да си въобразяват, че уж ще се прави нещо реално срещу Северна Корея. Щом досега, преди Северна Корея да е демонстрирала наличие на водородна бомба, не беше направено нищо - сега вече и да искат, повече съвсем нищо не могат да направят всички (Китай и Русия даже и не искат). Сега - Ким ЧенУн може да започне да иска все повече и повече - ще му дадат.
 • Сандо
  Отговор
  3 07:51  04.09.17
  Това са едни лъжливи пустиняци! Защитава жена си и дъщеря си, че да не ги изнасили някой кореец. Врът се навсякъде, защитават онеправданите докато им крадът богатствата. Даже си признаха, че било инвестиция и си и нормално, всички са така. Няма нищо безплатно на този свят!
 • Въпрос
  Отговор
  4 08:20  04.09.17
  Аз досега чужди войски на американска земя не съм видял. За разлика от американски войници по целият свят. Та от кого ще се защитавате бе,световни терористи ??????

 • ьььььььььььь
  Отговор
  5 08:50  04.09.17
  То от тези американски защити целият свят вече пропищя-запалихте войни навсякъде
 • Петко
  Отговор
  6 09:34  04.09.17
  Освен да вият на умряло, да плюят, дри.кат и пикат срещу вятъра друго не им остава на фащ. Вече не се намират балами да им се връзват и да вадят горещите картофи от жаравата.
 • Ники
  Отговор
  7 09:40  04.09.17
  Настоящият световен ред, за нас изразяващ се като близо 8 десетилетия мир е създаден и подържан от САЩ ! Преди окупацията на Германия и Япония, факт актуален и в настоящия момент, Европа е била раздирана от войни . Това което приемаме за даденост дължим на САЩ , а то съвсем не е малко. Не падат бомби и няма да падат !

  Коментиран от #9

 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  8 10:19  04.09.17
  Ако Саддам, Кадафи имаха ядрено оръжие сега там нямаше да има американска демокрация и идил нямаше да съществува но уви.....иран има ядрено оръжие и петрол но там няма да има американска демокрация в северна корея също демокрацията няма да се разпространи...Ким е гордост за баща си и дядо си заби юмрук в лицето на световния терорист
 • гост
  Отговор
  9 11:10  04.09.17

  До коментар #7 от "Ники":

  Мирът се дължи на двуполюсният модел и на патовата ситуация с ядрените оръжия. Печелившите в този модел са полюсите, за сметка на останалите. За съжаление в момента България в някъде около екватора. Въпросът е, че магнетизма на все още активните полюсите отдавна е преминал пикът си, силата на 70 и 80-те вече е история, а междувременно силата на други се засилва неимоверно. Колкото и да драпат, нямат шанс да си възвърнат влиянието нито САЩ, нито Русия. Нямат и много време в стремежът си да хомогенизират масите. Национализмът постепенно се завръща, а псевдо-демокрацията и "равенството" изпадат в небитието, провалили се също както комунизма.
 • Хохи
  Отговор
  10 12:07  04.09.17
  Ники, Ники, Никиии с това мислене твое.... Нали в момента Америка унищова България, КЬОРАВ ЛИ СИ, СПИШ ЛИ???
 • Аксел
  Отговор
  11 00:26  05.09.17
  Сложно ще стане много сложно

Напиши коментар:


Публикувай