4 Септември, 2017 08:30 2 300 1

Пияни охранители се удариха челно в кортежа на президента

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • кортеж

Тримата сърби, които се врязаха в автомобил от кортежа на Вучич, може да получат до осем години затвор 

Пияни охранители се удариха челно в кортежа на президента - 1

Белградската полиция арестува трима души по подозрение, че са застрашили сигурността на президента на Сърбия Александър Вучич, след като с автомобил се врязаха в кортежа му, съобщи белградската агенция Бета, позовавайки се на вестник "Политика".

Според вестника инцидентът е станал в събота към 8.20 часа в Белград, когато срещу колата, в която се намирал президентът, налетял автомобил Bentley с испанска регистрация.

Тримата задържани може да получат до осем години затвор, предаде ТАСС.

Сръбският в. "Политика" съобщи, че няма пострадали в резултат на инцидентa. По информация на изданието Bentley с испански регистрационни номера се е врязало в първия от три автомобила на кортежа, в който се е намирал президентът.

После нарушителите се опитали да избягат, но били догонени от служители от охраната, пътуващи с президентския кортеж, и задържани.

Задържаните са трима сърби, известни на полицията като криминално проявени. Понастоящем те работели като охранители в белградска дискотека. По информация на "Политика" тримата взели колата от футболната звезда Ивица Драгутинович с намерение да се повозят. Единият от тях преди инцидента употребил кокаин.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович потвърди за катастрофата, като уточни, че "следствието не смята, че президентът е бил цел на нападението".

Според близки до президента медии врагове на президента заговорничат за убийството му. Политическите опоненти на Вучич обаче твърдят, че това е пропаганда, която има за цел да представи Вучич като жертва и да отклони вниманието от икономическите и социалните проблеми на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Б А Л К А Н И А Д А !?!?
Новини по държави: