Last news in Fakti

4 Септември, 2017 12:44 6 071 21

И Русия се скара на Северна Корея

  • русия-
  • северна корея-
  • пхенян-
  • ким чен-ун-
  • ракета-
  • сергей рябков

Пхенян трябва да спре провокационните си действия, заявиха дипломати от Москва 

И Русия се скара на Северна Корея - 1
Снимка: БТА/АР

Политическо-дипломатическият начин за уреждане на кризата около Северна Корея остава единственият подход. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, предаде ТАСС.

"Смятаме, че Пхенян трябва да спре провокационните си действия, дестабилизиращи обстановката, но не мога да не отбележа, че единственият начин за решаване на тази проточила се криза остава политическо-дипломатическият", каза Рябков.

Той предупреди, че всяко безразсъдно действие може да доведе до "експлозия" и призова онези, които са по-силни и по-мъдри, да бъдат сдържани, предаде Reuters. Рябков каза още, че продължаването на политиката на санкции срещу Северна Корея е безпереспективно и че Русия е изтъкнала това пред САЩ, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    18 16 Отговор
    Ало, русофилите къде сте.Вчера много се пенявихте за нотата на България, или чакате опорките от Позитано?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Stefko 88

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гостенин":

    пишат доноси един срещу друг за вчерашните си истъпления... :)
  • 3 абе овчииии

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "Гостенин":

    Русия отдавна е против ядрената програма на С.Корея..--това можеш да го видиш по всички приети резолюции на ООН и съвета за сигурност при ООН..Но Русия е и против военното решение на същият проблем-защото това означава война със ядрено оръжие-ама то трябва да се мисли бе троле..да се мисли...А не да спамиш само идиотизми..

    Коментиран от #4

  • 4 Янко Сандански

    19 12 Отговор

    До коментар #3 от "абе овчииии":

    Русия била против ? Та откъде Северна Корея се сдоби с ядрено оръжие -да не са го разработили сами ? Те една радиоточка не могат да направят.
    И ракетите са им по руски образец . Това го заявиха категорично не един и двама специалисти.
    Украйна им била продала двигателите . Ама май не е Украйна .

    Коментиран от #6

  • 5 руууоооо

    21 14 Отговор
    Ако не са Русия и Китай,досега да е станало мазало там-а и по целият свят.САЩ само нагнетяват ситуацията и май ще има шут в краварските муцуни-то на цял свят вече му писна от тях.
  • 6 абе овчииии

    15 10 Отговор

    До коментар #4 от "Янко Сандански":

    Еми погледни преди седмица как гласува Съвета за Сигурност при ООН бе пич..ако въобще знаеш какво е това и кои държави влизат в него.А С.Корея има собствена ядрена прграма която е подпомогната от Китай-факт който е всеизвестен.Но то трябва човек да се интересува-а не само за Русия да бълнува и да сънува червени петолъчки..А за двигателите на ракетите вече и ЦРУ потвърди че са от Украйна-оставтък от СССР --а урките са им ги продали..Четете и се интересувайте бе..

    Коментиран от #7, #20, #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 onq s konq

    7 15 Отговор
    Разбира се че СЛЕД КАТО РУСИЯ И КИТАЙ ГЛАСУВАТ "ВЕТО" в ООН на предложенията за икономически санкции и налагане на ембарго на С.Корея,въпросните действия стават "безперспективни".Според същата тая Русия "единственият начин за справяне със ситуацията е политико-дипломатичният".ЗАЩО НЕ ПРОБВА РУСИЯ ДА СЕ СПРАВИ В СИРИЯ С ПРОТИВНИЦИТЕ НА БАШАР С ПОМОЩТА НЯ ПОЛИТИКО-ДИПЛОМАТИЧНИЯ НАЧИН,А НАБЪРЗО СИ НАПРАВИ БАЗИ И ПОДКАРА НЕЩАТА С РАКЕТИ И САМОЛЕТИ?Ама при руснаците "хем боли,хем сърби"-от една страна те и китайците въоръжиха С.Корея с технологии за ядрено оръжие за я противопоставят на САЩ,от друга осъзнават че при една ядрена война милионният бежански поток/който оживее/ ще нахлуе точно в техните страни,а вятърът ще навее неминуемо точно на техните територии ядрения прах!

    Коментиран от #9

  • 9 Абе овчииии

    10 8 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Кон-Русия и Китай гласуваха за санкциите срещу С.Корея..това е истината-факт който можеш да провериш.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    8 15 Отговор

    До коментар #9 от "Абе овчииии":

    РУСИЯ И КИТАЙ ГЛАСУВАХА ПРОТИВ САНКЦИИ ЗА С.КОРЕЯ!Не го чети,защото бетонната ти глава ОТХВЪРЛЯ ПРОЧЕТЕНОТО БЕЗОТКАЗНО.Било "истина"...-Естествено,след като ПО ТРАДИЦИЯ РУСКОНАВЕДЕНИТЕ НАРИЧАТ ЛЪЖАТА "ИСТИНА"!Между другото отдавна не питам "какви хора сте",защото се убедих че ВИЕ НЕ СТЕ ХОРА:)
  • 11 е хайде де

    18 5 Отговор
    абе що тогава САЩ не решат проблема с С. Корея като са толкоз велики. Ами щото там няма как да възникне и вирее ИДИЛ, няма петрол или нещо друго по-ценно за крадене, никой от съюзниците им не ще да се бие с корейците заради кефа на САЩ. И трябва сами да се оправят с тях, ама то тва да не е като по филмите дето се изкарват много велики а всъщност са въздух под налягане.

    Коментиран от #16

  • 12 ЦПЮ

    4 5 Отговор
    Русищ се скарала на КНДР на равнище "заместник-министър". Ако са сериозни защо Путин не се "скара"?

    Коментиран от #14

  • 13 Наблюдател

    3 4 Отговор
    Ако са сериозни, защо не се "скара" Путин, а праща заместник-миинистър да се "скара"?
  • 14 Путин

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЦПЮ":

    Щото съм зает, на риба съм.
  • 15 Кръстопът

    3 6 Отговор
    Глобалния демократичен свят затръшва една по една вратичките на диктаторите - докато останат малка Организация на Чудовища и Змейове. Повратен момент за подпомагащите диктаторските режими.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Георг Георгиев

    1 1 Отговор
    Дано голямата бяла мечка да не се намеси че ще ги подбере всички чак на южния полюс!
  • 18 Съвестта на форума

    0 0 Отговор
    Империята на злото подклажда всички конфликти в света
  • 19 Рокаджия

    0 0 Отговор
    Да съвест Бжежински е много прав че тази империя , на злото ще трови хармонията в свободният цивилизован свят и върна развитието му стотици години !
  • 20 БМВ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "абе овчииии":

    "Русия има обща граница със Северна Корея и може да доставя всичко, включително и цели ракетни двигатели", казва заместник-директорът на изследователския център Михайло Самус. А Украйна би имала логистични проблеми, допълва той. Роберт Шмукер казва, че не става дума само за ракетни двигатели, а за нещо повече. "Как стоят нещата при ракетите? Само информациите не са от голяма полза. Необходими са производствени мощности, техническо оборудване и преди всичко осигуряване на високо качество. Тоест Украйна би трябвало да достави много повече неща, а не само няколко ракетни двигатели", казва експертът . Но ти явно си по-голям експерт и ги знаеш нещата .
  • 21 БМВ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "абе овчииии":

    Наблюдателите в Киев предполагат, че статията в "Ню Йорк таймс" вероятно е част от целенасочена кампания на Русия. Центърът за военни проучвания пише в анализ от вторник, че публикацията на "Ню Йорк таймс" "носи белезите на информационна атака срещу Украйна". Целта била да се отклони вниманието от евентуални "собствени доставки на ракетна технология за Северна Корея" и да бъде дискредитирана Украйна най-вече в очите на САЩ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания