Last news in Fakti

4 Септември, 2017 15:16 1 075 0

ЕК: Анкара сама унищожава шансовете си за ЕС

  • европейска комисия-
  • жан-клод юнкер-
  • турция-
  • членство-
  • ангела меркел

Действията на турските власти правят "невъзможно" присъединяване на Турция към ЕС, твърдят от Брюксел

ЕК: Анкара сама унищожава шансовете си за ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Действията на турските власти правят "невъзможно" присъединяване на Турция към ЕС, заяви говорител на ЕК. Новината от Брюксел идва часове, след като германският канцлер Ангела Меркел призова за прекратяване на преговорите за присъединяване на Анкара към ЕС, предаде Reuters.

"Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа и това прави невъзможно за Турция да се присъедини към ЕС", заяви говорител от Брюксел. Последният цитира изказване на председателя на комисията Жан-Клод Юнкер от миналата седмица

Говорителят подчерта, че всяко решение за това дали официално да се прекрати блокираният отдавна процес за членство на Турция, може да бъде взето само от 28-те страни членки на блока. Европейската комисия няма подобни правомощия.

ЕК: Анкара сама унищожава шансовете си за ЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: