4 Септември, 2017 16:45 3 617 4

Северна Корея готви нова провокация

  • северна корея-
  • ракета-
  • южна корея

Подготвя изстрелване на балистична ракета

Северна Корея готви нова провокация - 1
Снимка: БТА/AP

Възможно е Северна Корея да подготвя ново изстрелване на балистична ракета. Това обявиха представители от Южна Корея, цитирани от Fox.

Според южнокорейското министерство на отбраната има засечени признаци за подготовка на такъв тест от страна на Пхенян.

Това стана след силен взрив и трус в страната през миналата седмица. От там обявиха, че са тествали водородна бомба. Смята се, че при новите тестове междуконтинентална балистична ракета ще бъде изстреляна в Тихия океан.

От Швейцария обявиха, че са готови да посредничат в мирните преговори между двете страни. Според президента Дорис Лойтхард страната може и да посрещне подобни преговори.

Вече беше обявено, че секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев ще бъде в Япония на 5-ти и 6-ти септември.

„Ясно е, че в момента всяка непохватна стъпка може да доведе до експлозия на напрежението. По-умните и по-силните трябва да проявят сдържаност“, заяви Патрушев.

Той сподели и притеснението на Китай относно разполагането на системи THAAD в Южна Корея. Такива трябва да бъдат поставени от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факушанки

    13 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: разполагането на системи THAAD в Южна Корея. Такива трябва да бъдат поставени от САЩ.

    Ушанко тъпа, балистична ракета се унищожава или в началния или в крайния стадии на траекторията. В началния и скоростта е по-малка, а и ако бъде пропусната има втора възможност. Когато заплашват измислената ти държава тогава давай акъл къде да си сложите ракетите.....

    Коментиран от #2

  • 2 учител по балистика

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "факушанки":

    Мекушанков-слаб 2.
  • 3 реалист

    2 3 Отговор
    Не виждам къде е" провокацията". А иначе ,успех в "изпитанията".
  • 4 GERBER

    4 2 Отговор
    Браво- Ким Чен Ун - смело напред , първо трябва да ликвидираш Америка и Израел , защото те са виновни за случващите се лоши неща на планетата
Новини по държави: