4 Септември, 2017 19:09 1 899 0

Сърбия с протестна нота до Хърватия

  • сърбия-
  • нота-
  • хърватия

Причината са антисръбски демонстрации

Сърбия с протестна нота до Хърватия - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия изпрати протестна нота до Хърватия, заради антисръбски демонстрации в страната, съобщи Total Croatia News.

Протестите в Загреб бяха организирани от Автохтонната хърватска партия. По време на демонстрациите са скандирали антисръбски лозунги и е бил изгорен брой от сръбското издание „Ежедневник“.

„Министерството на външните работи смята, че такъв инцидент, извършен от неофашистка група от Хърватия в присъствието на служители на МВР, представлява пример за подбуждане към етническа вражда и сплашване на сръбското етническо малцинство в Хърватия“, се казва в изявлението.

Сърбия още призовава Загреб да разследва инцидента. Нотата е била връчена на хърватския посланик в Белград. Сърбия призова за запазване на добросъседския тон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: