5 Септември, 2017 07:46 1 313 1

Срещу едностранните мерки за решаване на кризата с мигрантите

  • бежанци-
  • позиция-
  • решение-
  • ес-
  • австрия-
  • керн-
  • мигранти
Срещу едностранните мерки за решаване на кризата с мигрантите - 1
Снимка: АР/БТА

За решаването на миграционната криза на Стария континент на Европейския Съюз (ЕС) му е необходим единен подход, тъй като самостоятелните решения на всяка от държавите могат да доведат до изолация. Мнението е на австрийския канцлер и председател на Социалдемократическата партия на страната Кристиан Керн.

„Всеки разумен човек иска миграцията да бъде сведена до минимум. Но за това на нас ни е необходим общ подход в рамките на ЕС. Трябва да вземаме общи решения. Канцлерът трябва да търси решения, а не да се крие зад останалите държави. Така например, ние с Италия водим успешни преговори за решаване на миграционния проблем”, каза Керн в предаването „Летни беседи” по телевизия ORF 2.

До голяма степен кризата с мигрантите успешно се урегулира с договореността с Турция относно приемането на бежанци. „Сега трябва да постигнем подобна сделка и с Либия”, смята австрийският канцлер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евроглупи

    1 0 Отговор
    подхода ти е неправилен приятелю, просто мигрантите трябва да бъдат оставяни да се давят в морето, а не спасявани и прибирани в Европа. И когато тия дето успеят да се спасят на единия от двата бряга после разкажат какво е станало с другите дето не са имали тва щастие меракът за прекосяване на средиземно море с лодки рязко ще секне.