852 1

Срещу едностранните мерки за решаване на кризата с мигрантите

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

За решаването на миграционната криза на Стария континент на Европейския Съюз (ЕС) му е необходим единен подход, тъй като самостоятелните решения на всяка от държавите могат да доведат до изолация. Мнението е на австрийския канцлер и председател на Социалдемократическата партия на страната Кристиан Керн.

„Всеки разумен човек иска миграцията да бъде сведена до минимум. Но за това на нас ни е необходим общ подход в рамките на ЕС. Трябва да вземаме общи решения. Канцлерът трябва да търси решения, а не да се крие зад останалите държави. Така например, ние с Италия водим успешни преговори за решаване на миграционния проблем”, каза Керн в предаването „Летни беседи” по телевизия ORF 2.

До голяма степен кризата с мигрантите успешно се урегулира с договореността с Турция относно приемането на бежанци. „Сега трябва да постигнем подобна сделка и с Либия”, смята австрийският канцлер.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • евроглупи
    Отговор
    1 22:12  07.09.17
    подхода ти е неправилен приятелю, просто мигрантите трябва да бъдат оставяни да се давят в морето, а не спасявани и прибирани в Европа. И когато тия дето успеят да се спасят на единия от двата бряга после разкажат какво е станало с другите дето не са имали тва щастие меракът за прекосяване на средиземно море с лодки рязко ще секне.

Напиши коментар:


Публикувай