5 Септември, 2017 16:34 2 444 26

САЩ продават високотехнологични оръжия на Япония и Южна Корея

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • япония-
  • южна корея-
  • оръжия-
  • северна корея

САЩ изразиха готовност да защитят своите съюзници

САЩ продават високотехнологични оръжия на Япония и Южна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще позволи на Япония и Южна Корея да закупят от страната му високотехнологични оръжия.

„Позволявам на Япония и Южна Корея да купят значително количество високотехнологично военно оборудване от САЩ“, написа държавният глава от профила си в Туитър.

Решението на президента идва на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров, където само преди дни беше извършено изпитание с водородна бомба.

Япония и Южна Корея са съюзници на Съединените американски щати. Вашингтон даде обещание, че ако някой от техните съюзници бъде нападнат, то ще последва мащабен военен отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    22 11 Отговор
    Я къде бил ключа за палатката и защо никой не напада С. Корея. Сега и на Ю. Корея да шитнат за няколко милиарда "защитни" пушкала и всичко си идва на мястото. На Ким поне кутия бонбони да му пратят и кофичка от КФС+чийзкейк+кола за услугата дето им направи сигурен съм, че няма да им я върне.
  • 2 Хаха

    20 11 Отговор
    Краварите как изрекетираха тъпите южнокорейци :)))))) сега ще им дадат някой друга пво дето не се знае и работи ли. И ще им земат баничката :)))))) нищо те са богата държава ще дават. :))) а честито.

    Коментиран от #6

  • 3 САП

    17 13 Отговор
    То цялата криза в момента около северна Корея(започна от приказките на тоя клоун Тръмпчо), май е затова Американците да си продават оръжията и военно промишления им комплекс да дръпне икономиката.
    И след това на изборите, ще каже аз вдигнах икономиката на крака
    САЩ са най-големия износител на оръжия и оръжейни системи, а също и на войни.

    Само, че тоя кореец е не по малко луд и от Тръмпчо, и ще вземат да оплескат цялата планета.

    Американците му се възхищават на Тръмпчо, че бил фалирал три пъти и се е вдигал на ново, но за човек управляващ държава това е много зле.
  • 4 Kcaniba

    20 11 Отговор
    Опаа
    май разбрахме защо 2 самолетонасача дърпахме на буксир, а другия нацелил танкера край Корея.
    Многомилиардни оръжейни сделки било!!!
    Но света остава заложник на двама луди диктатори - Кимчо и Дончьо!!!
  • 5 Коня Лавров

    14 15 Отговор
    УУууу ще поевтинее природния газ -чебурашките газ пикаят


    Чебурашки , оръжието срещу палмово масло и чай ли ще го дава ,м ????
  • 6 НЕГАНЬО

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Само дето не ми става ясно как така си направил този извод за ю.корейците, хем биле тъпи хем биле богати. Защото са жълти ли са тъпи или защото са жълти са и богати. Много ти е противоречив коментара нещо..

    Коментиран от #24

  • 7 +-+-+-

    14 9 Отговор
    Дойдохме си на думата. Пари, пари, пари ...
    Сега САЩ сключват сделки за милиарди, догодина КНДР получава помощи за бедстващото, заради ембаргото население.

    Ръкопляска се с празни ръце!
  • 8 Барчо

    12 14 Отговор
    Правилен ход от страна на американците, обръча около Свин Ким лека полека се затяга , ще се срещне той скоро в отвъдното с кадафито и със садамчо.,

    Коментиран от #23

  • 9 Кики

    20 10 Отговор
    Как изглежда рекетът на САЩ? Ще ви пазим, но ще купувате оръжие. Ако не купувате оръжие... напрежението ще расте. И понеже, няма как САЩ да воюват на полуострова ще поддържат напрежението, което е малка утеха за гадната им политика. Ким е длъжен да заплашва, защото по този начин се отбранява!
  • 10 Върбан

    20 11 Отговор
    Гадните и алчни кравари ще са най на сметка дори и ако започне война .Ще има да продават и хвърлят оръжие там .Може и да докарат галона бензин за под долар.Само дано не объркат сметките с Китай,че те за разлика от Ким имат ракети които могат да достигнат краварниците им.
  • 11 асът на асовете

    21 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще позволи на Япония и Южна Корея да закупят от страната му високотехнологични оръжия.
    О какво благоволение от негова страна, щял да им позволи да напълнят гушите на САЩ, егати наглите бе. Нали много им пукаше за съюзниците им, ами да им подарят бе.
  • 12 Реално

    21 9 Отговор
    Чист рекет от САЩ към Япония и Ю.Корея...затова такива "съюзници" като американците -кучета са ги яли...
  • 13 Гост

    7 2 Отговор
    А процент от печалбата за Северна Корея няма ли да има.
  • 14 Тръмп не знае

    6 4 Отговор
    САщ ще продават на Япония високотехнологично оръжие...??? А бе Тръмп не знае ли 60% от електрониката в това оръжие е високо технологична Японска ...по сигурна и по евтина от американската....

    Коментиран от #19

  • 15 Сандо

    5 1 Отговор
    Винаги е било за пари...
    Съюзници ли?
    Балъци и половина и ние сме на същото дередже, тия са мародери и изнудвачи.
    Ще ме съюзници, но вие ще си купувате оръжието от нас и с него ще ви пазим :)
    Вярно си е, сега трябва медал да му дадът за тези сделки за милиарди :)
    Нека продължават тук глупаците с пропагандите и заучените фрази.
    Тези били кравари, па ония русофили, а мозък нямат за 5 стотинки.
    А в крайна сметка си стигаме до истината!
    Пари, пари, пари и страх!
  • 16 onq s konq

    4 5 Отговор
    Що за идиот тип "темерут" трябва да е човек,че да не прави разлика между СТАНДАРТНО И ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ?Може ли така да мислите/че и да се издавате" тука с някакви отвеяни от действителността реплики че едвали не първа цел на Америка е да продава всякакъв вид оръжие и на всеки,само и само да си "напълни джоба"?Ако беше така и Америка продаде подобно оръжие на Украйна,НЯМА ЛИ РУСИЯ ДИРЕКТНО ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНА?А да сте забелязали реакцията на КИТАЙ ОТНОСНО УСТАНОВКИТЕ "THAAD" на Ю.Корея,независимо че причината е явната заплаха на СК?И е добре да се разбере,че:НЕПРЕМЕРЕНА ПРОДАЖБА/СНАБДЯВАНЕ/ НА ОПРЕДЕЛЕНА ДЪРЖАВА ОТ ЕДНА СУПЕРСИЛА СЪС ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ/ВСЕ ПАК СЕ ИМА ПРЕДВИД ДАЛИ ОРЪЖИЕТО Е С НАПАДАТЕЛЕН ИЛИ ОТБРАНИТЕЛЕН ПРИОРИТЕТ/ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТЪЛКУВА ОТ ДРУГА СУПЕРСИЛА КАТО ДИРЕКТНО ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА !

    Коментиран от #18

  • 17 Мъри

    4 3 Отговор
    Високите технологии са в Япония и Южна Корея какво продават САЩ ?
  • 18 на коня под опашката

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Ма мнооо си обяснителен за човече, което не е било в казармата! Що не отидеш да си лъснеш...БМВ-то и да му обясниш къв спец по военните въпроси си?

    Коментиран от #20

  • 19 Тъпчилещово

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Тръмп не знае":

    И Тръмп не знае и аз за пръв път чувам ха ха ха

    Освен в f 35 ,в кое друго американско оръжие са използвани други технологии , друг софтуер и хардуер освен американски. Няма такива .
    Южна Корея може да прави добри смартфони или телевизори , но не е там върховата технология -тя е винаги при военните.

    Коментиран от #22

  • 20 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от "на коня под опашката":

    Не влизай в диалог с мене-НИТО СИ ЗАСЛУЖИЛ,НИТО СИ ДОРАСЪЛ.Същото се отнася и за останалата русконаклонена паплач тука.Четете какво пиша,запомняйте и ползвайте единственото право което имате-ДА МИ РЪКОПЛЯСКАТЕ!Но не прекалено шумно,щото не ми носи главата и ще ме изнервите.
  • 21 Сандо

    2 0 Отговор
    Ела да ти поръкопляскаме смешник...
    Винаги си добре дошъл, само да не те заболи главата от толкова ръкопляскане!
  • 22 тръмп не знае

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тъпчилещово":

    Преди години американците се похвалиха че имат имат циркуляри за рязане на кристали за производство на чипове с дебелина 1микрон ....В същото време . японците работиха с циркуляри с дебелина 0,3 микрона
  • 23 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Земи си друг ник, бе!? Подлога американска. По коментара ти се личи, че не съм аз.
  • 24 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "НЕГАНЬО":

    Не си противоречи човека. Има една приказка, че и най-умния си е малко прост. Да. Бизнеса и върви. Ма политиците и куцат. Ако не знаеш, атомната програма на СК започна точно през далечната 1991 г в момента, когато американците закараха там ядрени бойни ракети. Само че вървеше бавно. Не се чувстваха застрашени. В края на краищата ако ЮК ги шибне с някоя ядрена атака, то ще си е самоубийство. Се едно София да ръчне една атомна бомба на Белград. След като сега започнаха показните бойни действия на американците, ядрената програма на СК се форсира като време. Не забелязвате ли, че след всеки опит в продължение на месец от месец показателите се вдигат многократно на разстояние и мощност???
    Американците прекараха политически ЮК с тези ядрени ракети от 1991 г и със заплахите сега. СК никога няма да изстреля ядрени ракети към ЮК. Все още хиляди, ако не и милион семейства са разделени, като една част е в СК, а другата в ЮК. Все едно ГДР да воюва с ГФР!!!! Така че от тази политическа страна южняците са прости. Допуснаха американците да сложат пръчка в колелото на добросъседските отношения на две братски държави в конкретния и преносен смисъл.
  • 25 бббббб

    4 0 Отговор
    Първо САЩ се създават конфликт.После продават оръжието си на съседните на конфликта държави.

    Коментиран от #26

  • 26 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "бббббб":

    Обичана практика. Тази държава се издържа от кръв, смърт, нещастие на всички - "партньори" врагове.
    Направиха това в Кореите, направиха това с Русия и Украйна.
    Крайно време е тази държава да се личи от лицето на земята.