Last news in Fakti

6 Септември, 2017 08:47 1 960 3

Ключът за разрешаване на севернокорейската криза е в Китай

  • мей-
  • тръмп-
  • пхенян-
  • северна корея-
  • китай
Ключът за разрешаване на севернокорейската криза е в Китай - 1
Снимка: АР/БТА

Китай е държавата, която трябва да положи повече усилия, за да накара Северна Корея да прекрати ракетните изпитания. Около това мнение се обединиха президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей по време на телефонен разговор, съобщи агенция Reuters.

Китайската дипломация е необходимо да използва „всички средства за упражняване на влияние”, с което да гарантира, че Северна Корея ще прекрати опитите. Това е от изключително важно значение за гарантиране сигурността и безопасността на съседните държави в региона.

Мей е заявила пред Тръмп, че Обединеното Кралство ще продължи да работи със САЩ и своите чуждестранни партньори за оказване на икономически натиск над Пхенян, чрез приемането на допълнителни мерки, включително санкции. Британският премиер е обещала да обсъди с лидерите на ЕС мерките, които би могъл да приеме Съюзът, с които да окаже натиск на севернокорейския режим. Последният представлява заплаха не само за своя регион, но и за световния мир и безопасността. „Международната общност трябва да изпрати ясно послание на Пхенян, че подобни безотговорни и провокативни действия трябва да бъдат прекратени”, допълни Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    13 2 Отговор
    Ключът за разрешаването на проблема е АМЕРИКА. След като заплаши СК с война още през 1991 г като разположи ядрени ракети в ЮК, те се въоръжават адекватно. С ядрено оръжие. С американците може да се говори единствено на равни нога само когато почустват силата ти на своя земя. СК иска войната да се води не само на тяхна земя, а и на агресора. АМЕРИКАНЦИТЕ са пред вратите на СК, а не обратното. Да бъдем реалисти и да наричаме цветовете с истинските и имена.
    Това, което трябва да направят американците е да накарат севернокорейците да се почустват в безопасност и да дадат гаранции за ненападение. Как? По какъв начин? Елементарно! Да договорят за замразяване ядрената бойна програма на момента, като започнат изнасянето на всички ядрени бойни глави, имащи обхват до СК. Постигне ли се това, другото е лесно. Само че те няма да го направят, защото имат мнооооого залежала военна техника. Прасетата вече продадоха на хохлите. Или поне са и продали лиценза.
    Американците можеха да свалят още първата ракета и да се приключат нещата. Но не! Трябва конфликта да ескалира, за да има нужда от оръжията им. Сега НАСЪСКВАТ съседите, за да създадат конфликт там, където няма причина да го има. Само че както върви темпа на развитие на програмата, много скоро ще се покрие и американската територия на досег. И ще има : Те ти булка спасов ден!
  • 2 реалист

    2 2 Отговор
    Защо Китай , аз знам че по първото правило на пропагандата краварите са най-велики и ще оправят всичко . Големи нещастници излязоха тия двамата - комунистически Китай да и върши работата .... смях на корем.
  • 3 Краварски трол

    2 2 Отговор
    Ние евреиските кравари от САЩ се насрахме защото сме безсилни и сега се молим на китай и русия да оправят нашите л@йна. Жалки сме и си го признаваме.