721 3

Оксфорд отново е номер 1

Оксфордският университет отново оглави класацията за най-добрите висши учебни заведения в света

Анатоли Стайков

Оксфордският университет отново оглави класацията за най-добрите висши учебни заведения в света според версията на сп. "Таймс хайър едюкейшън", обхванала 1000 ВУЗ-а от 77 страни, предаде ТАСС.

Оксфордският университет успя да запази лидерската си позиция, която извоюва миналата година за пръв път. На второ място фигурира друг представител на Обединеното Кралство - университетът в Кембридж. Миналата година той беше класиран четвърти.

Трета позиция си разделят две американски учебни заведения - Калифорнийският технически университет и Станфордският университет. По-нататък първата десетка не е претърпяла изменение спрямо класацията от миналата година.

Следват Масачузетският технологичен институт /5/, Харвардският университет/6/ Принстънският университет /7/, Импириъл колидж в Лондон /8/, Чикагският университет /9/ и класираните на десета позиция Швейцарски федерален технологичен институт и Пенсилванският университет.

Великобритания


Още по темата

 • Дутерте: "Оксфорд" е училище за тъпаци

  Дутерте: "Оксфорд" е училище за тъпаци

  „Университетът „Оксфорд“ е училище за глупави хора. Това заяви президентът на Филипините Родриго Дутерте, цитиран от The ...
  27.07.2017
  1 094
  6
 • Най-добрите университети в света

  Най-добрите университети в света

  Академичната класация на университетите от цял свят (ARWU), който ежегодно се публикува от Центъра за изследване на университетите от световна класа ...
  21.08.2017
  1 363
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Great Britain
  Отговор
  1 11:08  06.09.17
  Великобритания, САЩ демократични държави опазили се от жилото на комунизма, Висок стандарт на живот мечта за всеки источноевропеец. Високо ниво на образование недостижимо за другите държави. Само като си помисля че тука всеки ден има хора които ми хвалят русия и дърпат към нея а в мислите си тайно се възхищават от тези две държави, С такова мислене нормално е да сме най бедни в Европа.
 • Анонимен
  Отговор
  2 11:25  06.09.17
  Това, че Оксфорд е номер 1 не спира тамошните журналисти да търсят сметка на зам. ректорката за това, че заплатата й е 350 000 британски лири на година. Нашите журналисти да вземат пример и да не спестяват трудните въпроси.
 • СССР
  Отговор
  3 14:20  07.09.17
  Другари и другарки - по-добър от московския университет няма !

Напиши коментар:


Публикувай