924 8

Брюксел към Будапеща: Солидарността в ЕС си има правила

Юнкер напомня на Виктор Орбан, че солидарността "не е ястие, което се избира от менюто"

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е напомнил на Унгария, че солидарността в ЕС си има своите правила, предаде ТАСС, като се позова на информация на германския в. "Зюддойче цайтунг".

Юнкер е написал писмо до унгарския премиер Виктор Орбан в отговор на неговото писмо с искане ЕК да покрие разходите, направени от Унгария за изграждането на ограда по границите с цел пресичане на потока от незаконни имигранти.

В писмото си Юнкер приветства факта, че Унгария признава, че солидарността е важен принцип в ЕС. Но той напомня, че солидарността е двупосочна улица и че има времена, в които страните членки може да очакват солидарност и времена, в които те трябва дадат в отговор своя принос.

Юнкер напомня на Орбан, че солидарността не е ястие, което се избира от менюто, когато човек иска да контролира границите си и което се отказва, когато става дума за разпределяне на бежанци в ЕС.

Той припомня, че през 2015 г. ЕК призова страните членки да участват в пренастаняването на бежанците от Гърция и Италия, но тогава Унгария реши да отклони това предложение за проява на конкретна солидарност.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 11:07  06.09.17
  На комунистическата солидарност понамирисва!!
 • EUSSR
  Отговор
  2 12:55  06.09.17
  Орбан отдавна е наясно с двойните стандарти на триполовите брюкселски чичковци.
 • 3 17:54  06.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хахаха
  Отговор
  4 21:12  06.09.17
  Който се държи като мъж, Не се аксептира в ГЕЙДРУЖИНКАТА Ясни правила Хахаха

 • реалист
  Отговор
  5 22:06  06.09.17
  Аз пък да напомня на Юнкер ,че като е толкова загрижен за мюслитата може и един интимен приятел то тях да си намери .
 • Тамара
  Отговор
  6 15:02  07.09.17
  Юнкер да не се мисли за богоизбран.. За това ли ни накикаха в ЕС и вече няма ме думата.Тука е я грешка и скоро ще разберат.Пре комунизма се създаваха блага за хората тоя какво си въобразява.
 • Теодора
  Отговор
  7 15:12  07.09.17
  Юнкер е време да му светне,че доста държави не са съгласни с техния диктаторски подход.Никой няма с върху занимава очи да изпълняващите които са удобни на ЕС,защото са проводник на САЩ.Русия ще им обърка плановете.
 • 1234
  Отговор
  8 22:42  07.09.17
  АЗ ПОДКРЕПЯМ ОРБАН! Брюксел взеха да си придават много важности,ако продължават по тоя начин да ни натрапват просташките си двойни стандарти ще си одим от техния съюз.Всяка държава сама ще определя дали да вземе или не тия африкански и афгански навлеци които гледат само да използват държавите и да живеят на гърбовете ни.ТЕ НЕ СЕ ВПИСВАТ В НАШИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ.ЗА ТОВА ВСЕКИ НАРОД СИ Е СЪЗДАЛ СОБСТВЕНА КУЛТУРА,ОБИЧАИ И ЗА ТОВА ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА ДЪРЖАВАТА ИНАЧЕ НАРОДИТЕ СЕ ОБЕЗЛИЧАВАТ,А ТОВА Е НЕ ДОПУСТИМО.

Напиши коментар:


Публикувай