Last news in Fakti

6 Септември, 2017 14:30 1 318 0

"Ирма" обърка програмата на папата

  • ватикан-
  • ирма-
  • ураган-
  • папа франциск-
  • колумбия

Самолетът, с който папа Франциск тръгна за Колумбия, промени курса си, за да избегне урагана

"Ирма" обърка програмата на папата - 1
Снимки: БТА/АР

Папа Франциск отпътува от Италия на петдневно посещение в Колумбия, но самолетът му бе принуден да промени маршрута си заради урагана Ирма, който удари северните райони на Карибите, предаде Reuters.

Самолетът на Алиталия трябваше да лети над територията на Пуерто Рико, но вместо това ще завие на юг и ще прелети над островите Барбадос, Гренада и Тринидад, съобщи говорител на Ватикана.

Последните прогнози показват, че Ирма, един от най-мощните урагани в Атлантическия океан от близо век, ще удари Пуерто Рико по-късно днес. Сутринта той връхлетя Барбуда с ветрове, достигащи до 295 км в ч., след което се отправи в посока към Сен Мартен.

"Ирма" обърка програмата на папата

Ураганът вероятно ще засегне и част от Подветрените и Вирджинските острови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА