Last news in Fakti

6 Септември, 2017 13:59 3 511 19

Путин: Русия няма да признае ядрения статут на Северна Корея

  • русия-
  • северна корея-
  • ракета-
  • ядрено оръжие-
  • южна корея-
  • мун дже-ин-
  • владивосток

Руският президент потвърди позицията си, че севернокорейският ядрен въпрос не може да бъде уреден със санкции

Путин: Русия няма да признае ядрения статут на Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Русия няма да признае Северна Корея за ядрена сила, увери президентът Владимир Путин след преговори с южнокорейския си колега Мун Дже-ин, предаде ТАСС.

"Потвърдих пред господин Мун Дже-ин нашата принципна позиция: няма да признаем ядрения статут на Северна Корея", заяви Путин на съвместна пресконференция с Мун във Владивосток.

Руският президент потвърди позицията си, че севернокорейският ядрен въпрос не може да бъде уреден със санкции. "Сега е необходимо да се прояви хладнокръвие и да се избегнат стъпки, водещи към ескалация на напрежението. Без политически и дипломатически инструменти ще е много трудно да постигнем напредък в сегашната ситуация, а ако трябва да съм по-точен, смятам, че изобщо е невъзможно", каза Путин.

Мун заяви, че с Путин са на мнение, че уреждането на ядрения въпрос е първостепенен приоритет за развитието на Източна Азия. По думите му руският президент е изразил пълна подкрепа за действията на Сеул по отношение на въпросите, свързани със Северна Корея.

Путин: Русия няма да признае ядрения статут на Северна Корея

Мун е предупредил Путин, че намаляването на доставките на петрол за КНДР е неизбежно, и е поискал съдействие от Русия, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап. Говорител на президентството в Сеул обаче не беше в състояние да потвърди това съобщение, предаде Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    15 20 Отговор
    Абе Влади, защо не каза на г. Мун, че единственото решение е да говори с Тръмп да не се занимава със С.Корея, и всичко ще приключи бързо!

    Коментиран от #18

  • 2 no name no face no number

    21 13 Отговор
    И какви са Русия Сащ и Германия? Защо всяка друга независима държава трябва да им се съобразява с мнението??? Направили са си ракети имат си ги и те като вас. Вие кого питахте са ви признае вашият ядрен арсенал??? Ама че наглеци ааа пропуснах и Китай къде без тях. Та кви са тия 4 държави???.Ако аз съм лидер на воята си страна ще гледам единствено националните интереси и ще ви сложа в ред много бързо, нооо не съм за съжаление....

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Трол

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Забрави Индия,Пакистан и Израел.
  • 4 Кирил Ченков

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Германия няма ядрено оръжие ! Германия !!! А тия малоумници, които месото още сурово го ядат ще имат -от къде на къде .
    Да ядат каквото искат -обаче са луди -особено главния чучхе Ким.

    След тях и Южна Корея -и тя иска да има , после маорите и те ще поискат и така нататък. ЮАР също си беше разработил ядрено оръжие -отказа се от него ,унищожи го , и обяви територията си за свободна от ядрено оръжие. И така трябва.

    Коментиран от #17

  • 5 Тито

    18 6 Отговор
    Вижте сега господа съфорумци. След като САЩ използва ядрените си бомби в Япония,светът осъзна че ядреното оръжие не е за всеки-и това е правилно. Но...има едно голямо НО..а то е,че само ядреното оръжие дава гаранция за суверенитет на притежаващата го държава-а от тук следва друго---че ако САЩ не бяха притискали С.Корея 50 години със санкции и постоянни заплахи за военна намеса-С.Корея нямаше да се стреми да притежава ядрено оръжие за да се предпази--това е реалито. За предишните 70 години ,над 40 държави са обявявали че искат да притежават ядрено оръжие...и 34 от тях след като САЩ са се намесили грубо във техните вътрешни работи. Не подържам в никакъв случай лудака Ким-но напълно го разбирам и са ми ясни неговите подбуди за сегашните му действия. Та реално САЩ са отговорни за днешната ситуация на Корейският Полуостров и трябва да преглътнат егото си и амбициите си за световен господар-и тогава проблема ще отпадне сам.
  • 6 Petyr

    8 14 Отговор
    Няма, защото този ботоксов лилипут е в основата на програмата за атомно оръжие на лудите от Северна Корея.
  • 7 Пеньо

    2 7 Отговор
    Никога не съм казвал, че Путин е глупав, напротив! Това изявление обаче е много безсмислено! Нямало да признае ядреният статут! Е и? На кого му дреме? Най-малко на грухчо му дреме!
  • 8 дедо Любен

    3 9 Отговор
    Северно Корейската маша на Путин,май доста прекали и руският водач,усеща че нещата отиват на зле...!Това,че не признава ядреният арсенал,е предупреждение към Ким,че ще го остави сам да се пърже на огъня...

    Коментиран от #9

  • 9 А стига с НПО лозунги

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "дедо Любен":

    Алооо С.Корея отдавна не е под крилото на руснаците-още от времето на Хрушчов.Те са подържани от Китай-политически и икономически.Четете бе хора-четете и не се излагайте по форумите.Даже когато става проблема м/у СССР и Китай-С.Корея открито заявява че започва масова мобилизация в помощ на китайската армия.Не ставайте за смях тук.
  • 10 стоян георгиев

    3 12 Отговор
    няма да ги подрепи ама им ги създаде и продължава да им помага.сега в ракетната програма ,а и го прави безплатно.

    Коментиран от #11

  • 11 Козяк 16

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Браво, да дойдеш да си вземеш премията.

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #11 от "Козяк 16":

    що всички севернокореиски реактори и ракети имат за първообрази съветски такива?дали тва щото севернокореиците случаино и без руска помощ са ги измислили точно такива?

    Коментиран от #13

  • 13 Бай хой

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Десиславооо, то на света има само два вида ракети. Немски и руски. Така че не преигравай че ставаш още по жалка.
  • 14 Kcaniba

    4 7 Отговор
    Когато Вова говори, някъде детектор на лъжата дава на късо! Империята на злото и лъжата! Слава Россия, Слава Путин, Слава Сталин!
  • 15 Azazel

    9 2 Отговор
    Браво на Путин, няма по-добър политик от него.
  • 16 реалист

    2 6 Отговор
    Путканчо ,що си мислиш че на корейците им пука какво щял си ти да не признаеш ? Те признанието си го имат така както и ядрените ракетки ...
  • 17 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кирил Ченков":

    Ааааааа, Кирчоооо, не така де! Не си коректен. На територията на ГЕРМАНИЯ ИМА АТОМНИ БОМБИ в една от 177 американски военни бази. Базата се казва Бюхел. Те са американска собственост и под директното и управление. Това, приятелю е даже още по-лошо от това да са собственост на Германия. Това означава, че пръста на старта е американски, а не германски. Това означава, че този пръст ще защитава първо американските интереси и чак след това германските. През 2015 г искаха да вкарат още 20 атомни бомби в същата база от типа В61-12. Дали ги вкараха, не знам. Може и да са, може и да не са, но старите са си там.
  • 18 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    А американските производители на оръжия какво да правят със застоялата си негодна стока??? Нали трябва да създадат конфликт, където ще имат нужда от такова. Нали виждаш последователността. При сирийския проблем, който създадоха не можаха да се класират. С украинския който също те създадоха и там се сблъскаха с руснаците и свиха перките. Сега е наред СК. Обаче и там ще се сблъскат с руснаците. Само дано съседните държави да не се поддадат на американците нещо да не съгрешат. Виж, че СК до сега е заплашила реално само краварите. Те се чувстват заплашени само от тях и от никой друг. Нито ЮК има някакви претенции, нито Русия, нито Япония, нито Китай. Вярно че през ООН и те гласуват за санкции, но открити заплахи като: Ще ви .............. с една дума заличим получават само от ковбойците. Така че съседните държави не трябва да се поддават на американските провокации. СК ако ползва ядрено оръжие срещу ЮК, ще си е самоубийство. Пък и много семейства са разпределени в двете кореи.
  • 19 no name no face no number

    5 0 Отговор
    Или Всички държави трябва да го забранят без изключение или всеки да може да го притежава. Така е справедливо. Не виждам разлика между държавите Простотия е да се подлагаш на 5-6 държави, които се мислят за Господ. Точно поради това колкото и да е луд, какъвто и да го изкарват, човека си гони целите. Така и трябва.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания