837 6

ООН: ​Природните бедствия са четирикратно повече

Миналата година над 24 милиона души по света са били принудени да напуснат домовете си заради природни стихии

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Природните бедствия са се увеличили почти четирикратно от 1970 г. Това се казва в доклад на ООН, представен от генералния секретар Антониу Гутериш.

Гутериш напомни, че в последните дни светът е станал свидетел на драматично влошаване на климатичните промени, което е предизвикало бури и наводнения от Тексас до Бангладеш, Индия, Непал и Сиера Леоне.

Преди настоящите наводнения доклад на ООН отчете 2087 смъртни случая за тази година, дължащи се на природни стихии. С последните наводнения този брой почти се е удвоил.

Миналата година над 24 милиона души по света са били принудени да напуснат домовете си заради природни бедствия, което е три пъти колкото онези, бягащи от конфликти и насилие.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Не питай
  Отговор
  1 22:28  06.09.17
  Наводнения, пожари ... И хората остават без имуществото си. Държавата трябва да им помогне с някакъв минимум, защото това са нейни граждани и са в нужда. А ето, че идват някакви чужденци и искат да им се помага без да са дали преди това нищо за тази държава. Същото е и с циганите в нея.

  Коментиран от #3

 • Барчо
  Отговор
  2 00:46  07.09.17
  И кво от това!!! Американците нали се оттеглиха от вербалната програма за опазване на околната среда, подписана и от тях в Париж. А те са тези, които най-много замърсяват природата. Да не се правят на ощипана девойка. То те и по тази причина се отдръпнаха. И ООН да се самосезира и закрие. Нищо не върши и да спре само да харчи излишни пари.
 • Барчо
  Отговор
  3 00:49  07.09.17

  До коментар #1 от "Не питай":

  Що така де? Ми ние сме християни и европейци. Ако имаш две къщи, дай другата на ближния си мигрант. Ако имаш една къща, настани го в леглото си. Ако нямаш и къща, дай му голия си задник.

  Коментиран от #4

 • Барчо
  Отговор
  4 00:50  07.09.17

  До коментар #3 от "Барчо":

  Той знае какво да прави!
 • Говньо
  Отговор
  5 08:45  07.09.17
  Долната презряна КОМУНЯШКА ИЗМЕТ от Китай и оня пор миризлив Ким Че ун тровят Земятя от незаслужените си природни ресурси!
 • гост
  Отговор
  6 07:57  08.09.17
  може ли някой лингвист да ми каже с какъв термин се определя следния израз: "драматично влошаване на климатичните промени", освен лаишкото - безмислица?

Напиши коментар:


Публикувай