1 118 11

ЕК е готова да съди Полша, Чехия и Унгария, ако те не приемат бежанци

ЕК е готова да съди Полша, Чехия и Унгария, ако те не приемат бежанци
Снимки: БТА/АР

Европейската комисия е готова до няколко седмици да задейства съдебна процедура, която да доведе до глоби за Полша, Чехия и Унгария, ако те продължават да отказват да приемат бежанци от Италия и Гърция, предаде Reuters.

В изказване пред журналисти след оповестяване на решението на Съда на ЕС, с което се потвърждава законосъобразността на квотите за мигранти за отделните държави членки, европейският комисар за миграцията Димитрис Аврамопулос заяви:

"Ако страните членки, които не са приели изобщо никакви бежанци или отдавна не са приемали такива, не променят подхода си в близките седмици, Комисията трябва да обмисли да направи последната стъпка в процедурата по нарушения и да изправи пред Съда на ЕС Полша, Чехия и Унгария".

ЕК е готова да съди Полша, Чехия и Унгария, ако те не приемат бежанци

Съдът на ЕС има правомощието да налага финансови наказания на правителства, които не изпълняват законите на ЕС.

Словакия не е включена в съдебната процедура. Тя неотдавна се съгласи да приеме известен брой мигранти.

Белгия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Random
  Отговор
  1 17:56  06.09.17
  По-добре глоби отколкото ръждиви.
 • Глупак
  Отговор
  2 18:00  06.09.17
  Вишеградската четворка са готови да се откажат от дотациите, но няма да приемат мигранти. Не са на дистанционно управление…. ИМАТ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ И ДОСТОЙНСТВО
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  3 18:08  06.09.17
  Ма нека ги приемат талибаните че европата да им преведе милиардите а пък тихомълком да ги изтрепват итруповете в пещите и сичко скрито покрито...хем ше прибират пари хем европата доволна хем талибани няма..е може само малко да има за пред света у палатките

 • Kcaniba
  Отговор
  4 18:38  06.09.17
  Опа, новият сталинизъм!!!
 • Факт
  Отговор
  5 18:40  06.09.17
  Диктатура и тоталитаризъм-в чист вид.
 • ДрънДрън
  Отговор
  6 19:54  06.09.17
  И ще стане ПЧУехзит!
 • Хохи
  Отговор
  7 21:00  06.09.17
  Разрушаването на Европа върви с огромна сила, и е почти невъзможно да се спре ако хората не се събудят от този СМРЪДЛИВ СЪН в който са попаднали. Планът на Р.... дите е ОЧЕВАДЕН, СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
 • реалист
  Отговор
  8 21:49  06.09.17
  Де му осъдят дядовия на Орбан ама преместен в другия крачол...
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  9 21:52  06.09.17
  Меркел да си ги приема бежанците в нейната резиденция. Нека ги храни, пои и да им дава парички, а когато на дивите араби им се доклати, то нека ги задоволява. Все пак тя разправяше как трябвало хората да бъдат толерантни към "бежанците", докато през това време въпросните "бежанци" изнасилваха, грабеха и беснееха. Те тая бабичка превърна Европа в гето и за това тя трябва да бъде съдена.
 • Кака Гинка
  Отговор
  10 22:44  06.09.17
  Колкото и да ги съдят и осъждат,при тях номера няма да мине.По-добре да се тревожим за нас,защото нашите политици правят каквото им каже Брюксел и като нищо може да поемем и техните квоти...
 • незнайко
  Отговор
  11 17:17  09.09.17
  Така, вече на всички е ясно, че държави няма а има колонии, щом съдът на ЕС управлява навсякъде !!! Тепърва ще разбираме, какъв е бил замисъла на ДЕМОКРАЦИЯТА !!!

Напиши коментар:


Публикувай