3 214 1

Ураганът „Ирма“ опустоши карибски остров

Дете на 2 години беше намерено мъртво на остров Барбуда

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Ураганът „Ирма“ опустоши карибския остров Барбуда, който е с население от 1800 души. 90% от площта на острова понесе ударите на природното бедствие, съобщи The Telegraph.

Местните власти разкриха, че Барбуда се е превърнал в развалини. Сгради бяха разрушени, а няколко хотела – наводнени. Ветрове със скорост 297 км/ч бяха регистрирани в епицентъра на страшната буря.

Окото на бурята премина над Барбуда. Американският щат Флорида също е на пътя на урагана. Шестима души загинаха на карибския остров Свети Мартин, а на остров Барбуда дете на две години беше намерено мъртво.

Метеоролозите поставиха „Ирма“ в пета категория на ураганите. Възможно е броят на жертвите да се увеличи, защото има хора в неизвестност.

Остров Пуерто Рико също беше ударен от урагана. На някои карибски остров беше прекъснато водоснабдяването и електрозахранването. От години не е имало подобно опустошение там.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че властите в Щатите следят пътя на урагана „Ирма“, който ще удари и американското крайбрежие. САЩ още се отърсват от пораженията, нанесени от урагана „Харви“.

Снимка: БТА/ APОще по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Шаран БГ
    Отговор
    1 07:52  07.09.17
    Какви са тези урагани там, какви са тези чудесии ? Ние се молим само за някой - друг да преминат през Максуда, Селяметя, Столипиново, Факултето.........ама няма. А може би чакат и мигрантите, които Н.В. Канцлер А.Меркел ще ни натресе...?! Ха, дано....

Напиши коментар:


Публикувай