1 533 11

Орбан с бясна атака срещу ЕС

Той се оплака от схемата за разпределяне на бежанци

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Унгарският премиер Виктор Обран осъди планът на ЕС за разпределянето на бежанци, съобщи 7 News.

Той определи опитите да се принуди неговата страна да участва в схемата по разпределението като „насилие“.

Това стана няколко дни, след като правният съд на ЕС отхвърли иска за отхвърлянето на плана. Той беше подаден от Унгария и Словакия.

„Солидарността не е някакъв тип насилие. Аз съм зашеметен от реакциите на Жан – Клод Юнкер. Изпратиха ми писмо, в което солидарността се определя като превръщането на Унгария в имигрантска страна, против волята на унгарския народ. Това си е насилствен метод. Големите страни – членки на ЕС се превърнаха в имигрантски страни, но това стана на базата на тяхното колониално минало. Ние обаче не искаме това и няма да позволим то да ни бъде налагано“, заяви Орбан.

Той поясни, че граничната стена в Унгария защитава не само унгарските граждани, а и тези на Германия и Австрия.

Унгария


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дядо поп
  Отговор
  1 10:29  08.09.17
  Това ще каже и Боко,ама друг път.
 • Пеньо
  Отговор
  2 10:44  08.09.17
  При нас, в приматистан само насила могат да ги накарат да останат!
 • Хасан
  Отговор
  3 11:50  08.09.17
  Орбан си е прав..англичани,немци,французи,холандци,белгийци са убивали,бесели,унищожавали и експлоатирали Африка и арабите ..и е редно да приемат бежанци...а унгарци,поляци,чехи защо да го правят
 • Еddie
  Отговор
  4 13:32  08.09.17
  Дано и ние доживеем да имаме истински държавник като Орбан. Поклон пред такива хора, няма нищо общо с нашите подлоги начело с Бойко Борисов, който е готов на всичко за да угоди на "големите началници" от Брюксел.

 • стоян георгиев
  Отговор
  5 14:31  08.09.17
  кога яде кифтетата не рива сега ривеш???демек колониалните страни да ти вдигат стандарта ,а като се наложи да поемеш удара от имиграционния натиск те прецаквали????не стената е проблем при орбан ,а цялостната му политика съботираща общата европеиска .евросъюза приема имигранти от 1950 година ,тва орбан не го ли е видял когато са влизали в ес???и ако не му харесва да излиза .ето заедно с поляци и чехи ще си направят нова организация и готово.

  Коментиран от #6, #7

 • Барчо
  Отговор
  6 16:19  08.09.17

  До коментар #5 от "стоян георгиев":

  От ЕС кифтета не раздават. Те си ги ядат. И ЕС е действа от 1952 г и не да приема мигранти, които са мързеливи, неграмотни, ислямисти и т.н. Той е създаден като общност за улесняване търговията и производството на страните членки. И забележи. На равни условия. Мигрантите в Англия и Франция и другите са от техните колонии, които са експлоатирали. Те ядоха кифтетата, а сега искат сметката да е обща. Откъде накъде??? Държавите, които не са имали колонии не трябва да са длъжни да патят заради тях. КОЙТО СИ ИМА БРАДА, ДА СИ Я БРЪСНЕ!

  Коментиран от #8

 • Барчо
  Отговор
  7 16:41  08.09.17

  До коментар #5 от "стоян георгиев":

  И още нещо важно. Ти разбираш ли, че няма решение с мигрантите? Това не са бежанци от война, които ще се върнат след като тя свърши по родните си места. Това са МЪРЗЕЛИВЦИ, НЕУКИ, БЕЗ ТРУДОВИ НАВИЦИ, РАЗЛИЧЕН НАЧИН НА ЖИВОТ И ПО-МАЛКО ПО ВАЖНОСТ Е ЧЕ СА МЮСЮЛМАНИ. Тези циреи ще останат вечно там, където се установят. България, Унгария, Румъния или друга европейска страна. Те няма да се интегрират в никоя страна. Ще си създадат собствена общност, която ще расте непрекъснато поради многото деца. Или ти имаш някакво друго виждане за светло бъдеще с мигрантите?

  Коментиран от #9

 • стоян георгиев
  Отговор
  8 23:58  08.09.17

  До коментар #6 от "Барчо":

  аиде бе не раздават кифтета???що тогава всичкото беден на европа се реди на опашка за ес?ама отговори ми конкретно,не да подминаваш все едно не съм те питал????преди да влезе в ес унгарците бяха от третия свят.безработица дългове имиграция и мизерия.сега ги забравиха тези работи.тва дето си го писал за ес не вярно,а и няма кво да пишеш за ес ,като си постоянно против него.било само да улесят търговията!!!егати щуротиите!ти забрави ли че преди да влезем в ес имаше маса глави за синхронизиране,като политика,икономика правосъдие...ес е стандарт бе ама тва путиноидите няма как да го разберете.тва с колониите е наи-голямата простотия .ти за австроунгария чувал ли си?колонииите и на балканите знаеш ли ги,а и не само там.унгарците са имали колонии тук сред славяни и румънци ,част от тях са мюсулмани и кво сега орбан да пусне всички босняци в унгария ли?отговаряи конкретно троле.
 • стоян георгиев
  Отговор
  9 00:02  09.09.17

  До коментар #7 от "Барчо":

  барчо циреите в европа си бачкат.бачкат и се натурализират,но не тва е проблема ,а проблема е че има някакви стандарти в белия свят и те трябва да се спазват.европа трябва да изгради политика в тва направление ,но и да бъде единна пред проблемите си.няма как една страна да реши да се изметне като не и харесва общото положение.като се измята да си ходи,както направиха британците.по-добре е съюза да е по-малък ,но да бъде единен ,а не всеки тарикат да го клати щото така се бетонира в собствената си страна.
 • Хорацио
  Отговор
  10 01:56  09.09.17
  Стоенчо, тотално си изтрещял мойто момче. Добре, че си ибрикчия да не зависи много от твойта глава. Пиши още мъдрости, четем с нетърпение.
 • ели
  Отговор
  11 23:04  12.09.17
  За съжеление Источния блок няма такива горди, непоклони,уважаващи и любещи своя народ и страна.На Запада не им трябва такива хора на тях им трябва елементарни с ниско интеликтуално ниво ,които са готови да изпълняват това което им се казва,да слугуват хора мислещи само себе си без елементарни човешки достойнства.

Напиши коментар:


Публикувай