Last news in Fakti

8 Септември, 2017 11:30 1 844 5

Македония чука на вратата на ЕС

  • македония-
  • преговори-
  • ес

Очакват преговори до година и половина

Македония чука на вратата на ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Македония се надява да започне преговори за членство в ЕС през следващата година и половина. Това обяви македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от РИА Новости.

„Надяваме се, че ще започнем преговори за членство през следващата година и половина. Надяваме се, че ще можем да убедим ЕС, че нашето членство е в интерес на Европа. Това е основната ни цел“, заяви Димитров.

Той говори преди среща на външните министри от ЕС и външните министри от страните – членки. Изявлението му бе излъчено от службите на ЕК.

Македония трябваше да разреши някои от основните си проблеми със свои съседи, за да има шанс за членство. Страната вече сключи договор за добросъседство с България. Сега остава да бъде решен спора за името на страната с Гърция. В момента се водят преговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Kcaniba

    2 3 Отговор
    Македония винаги е добре дошла в ЕС и НАТО!
  • 3 onq s konq

    3 1 Отговор
    Мдааа...Чука Македония на вратата на ЕС,а отвътре се чува весел глас:"Кой ми вика,кой ми чука,фото "Мексико" е тука"!
  • 4 Хохи

    3 3 Отговор
    ЕС се разпада, тия чукат на вратата.
    Сорос действа.
  • 5 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Чука, хлопа -каквото каже Големият брат оттатък Голямата локва - това ще е !! Важното е ние да ги подкрепим! Те и тъй, и иначе - пак ще ни плюят. Нали сме си рода ???
Новини по държави: