9 Септември, 2017 07:45 3 175 12

Новите изстъпления на Ердоган

  • изстъпления-
  • турция-
  • ердоган-
  • шулц-
  • президент-
  • германия

Ердоган обвини Меркел и Шулц във фашизъм

Новите изстъпления на Ердоган - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Турският президент Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери, като косвено ги обвини във фашизъм. Без да назовава поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц, той обяви методите им за „нацистки“. От речта му пред привърженици на неговата партия в Анкара обаче стана съвсем ясно, че Ердоган визира конкретно именно канцлерката Меркел и кандидат-канцлера на социалдемократите Шулц. "Защо се смятате за засегнати? Та нали не казвам, че сте нацисти или фашисти. Само описвам ситуацията. Това е фашизъм, това е нацизъм!", борбено заяви Ердоган.

"Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?"

Той се позова на апела на Мартин Шулц за прекратяване на присъединителните преговори с Турция, както и на изразеното впоследствие одобрение от страна на Ангела Меркел. И други турски правителствени представители отправиха през изминалите дни критики, че темата за Турция се е превърнала в елемент от предизборната борба в Германия. Самият Ердоган заяви следното: "От сутрин до вечер Турция (…) От сутрин до вечер - Ердоган. Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?"

Турският президент заяви раздразнението си от това, че политиците в Холандия, Белгия, Австрия, а сега и в Германия водели предизборна борба с антитурски лозунги. Ердоган препоръча на Германия да се грижи за собствените си проблеми: "Да не би тези избори да са в Турция? Или все пак – в Германия? Защо все се занимавате с нас? Изборите са си ваши. Правете си ги! На нас ни е все едно, кой ще спечели. Но на сънародниците си в Германия препоръчвам: Не избирайте враговете на Турция!".

Като врагове на Турция Ердоган наскоро набеляза германските християндемократи, социалдемократите и Зелените. Той сравни сегашната ситуация в Европа със ситуацията в навечерието на Втората световна война. Независимо от всичко,Турция продължавала да държи на присъединителните преговори с ЕС. "Пълноправното членство в ЕС е стратегическа цел за Турция и тя няма да се откаже от тази официална държавна политика", заяви Ердоган. Според него, Турция вече е изпълнила своите задължения, но ЕС не бил удържал на обещанието си. Лицемерно било да се принуждава Турция сама да сложи край на преговорите за влизане в Общността.

През пролетта на тази година Ердоган отново обвини германското правителство в нацизъм. Тогава той се ядоса, че Берлин осуети предизборните изяви на турски министри в Германия преди провеждането на референдума за промяна на турската конституция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    21 9 Отговор
    Огромният потенциал на турския пазар е апетитна хапка, затова Германия иска новите държави-членки на ЕС да се управляват от на.ду.пе.ни политици като нашия Суджук. Затова и го прегръщат и целуват като ходи в Брюксел, а той не може и едно "тенк ю" да им каже, гледа като бик у пи.... и току изръси някое "конграчулейшън". Турчина обаче нито е толкова прост, нито толкова продажен.

    Коментиран от #12

  • 2 Тъпак

    16 9 Отговор
    Тоя турски мелез е много нагъл. Не вижда ли, че Европа не иска феодални владетели, просто времето не е такова. Турция има много добър пазар, но със своенравен владетел, този пазар е нищо. А намесата във вътрешните работи на европейските страни е нагла. Та затова да си седи там където е
  • 3 КАСАПИН

    13 4 Отговор
    Явно м-ла не може да се събере в кожата си че всички бели държави му казват къде му е мястото
  • 4 Бесен Язовец

    7 11 Отговор
    На този чифутин, Ердо съвсеи му превъртя шайбата, иначе нашите продажни русофили сега много го уважават, понеже той е първи побратим на Путя ! Ми такава им е опорката, няма как !

    Коментиран от #5

  • 5 Уважавам руснаците

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Грешиш "Бесен Язовец". Аз съм един от русофилите и винаги съм подкрепял коментарите ти особено тези, които са насочени срещу турците и всякакви мюсюлмани и ислямисти, но с този свой коментар си сгрешил. Аз съм и винаги ще бъда благодарен на руснаците, за това, че са ни освободили от турското робство. За това и ги уважавам много. Няма как да съм добре настроен към турците само заради това, че сега правят еж беж с руснаците. В момента това, което правят руснаците с турците си е чиста икономическа изгода, както за едните така и за другите, но повярвай това време ще свърши и отново ще се разделят и всеки ще си гледа интереса. Има една стара приказка "Вечни приятели няма има вечни интереси".

    Коментиран от #7

  • 6 Хасан

    4 13 Отговор
    Немците си мислят че турските политици са като българските.."ела тука ,иди там"...ама удариха на камък...а Германия има много големи проблеми с бежанците,терора,с Унгария,с Полша,с Русия...и просто манипулира общественното внимание с Турция..създава изкуственни спорове ...
  • 7 Бесен Язовец

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Уважавам руснаците":

    Заради една тръба, подразбирай за 30 сребърника, руснаците смениха приоритетите и сега новите им братушки са турчолята ! А ти си ги уважавай, лично аз нямам нищо против, аз обикновените руснаци, товст, руския народ, също ги уважавам

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Хасаня

    9 3 Отговор
    Като загрижен "баща на демокрацията и голям мусулманин", защо не си вземе обратно подтисканите във "фашистка европа" сънародници? Или не му отърва пак на мустакатия мазнъо?
  • 9 Бесен Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Всеки враг на общия ни враг е наш приятел
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 goni

    0 0 Отговор
    Абе, Хасане! Стига си се бъзикал с хората!:) Не разбра ли че сумати народ от майтап не разбира!:)
  • 12 Антикибик

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кибик":

    Кибичи си там....
Новини по държави: