1 025 5

Таблети, смартфони и бира, ако гласуваш

С подаръци и рапъри примамват избиратели пред урните в Русия

Анатоли Стайков

В Русия подмамват избиратели пред урните със смартфони, коли и рапъри, пише "Ведомости".

Над 6000 избори на различни нива предстоят през уикенда в Руската федерация. Ще бъдат избрани 16 губернатори, 6 регионални парламента и 11 градски съвета в регионални столици, посочва вестникът, като припомня и "лозунга, че законността на изборите е по-важна от активността".

Поместени са данни от някои региони на Русия за акции с цел мобилизиране на електората, насочени най-често към младежта. На явилите се да гласуват в северната Пермска област обещават листовки, срещу които се дават билети за кино, а младежта от сибирския Омск след изборите ще бъде развличана от популярния рапър L'One. За селфита, направени в секциите, в Томск, Калининград, Екатеринбург и на други места обещават таблети, смартфони, слушалки и бира.

Според експерти на "Ведомости" подобни подаръци не нарушават закона, тъй като е забранен само подкупът на избиратели, а няма такова понятие като "подкуп за активност".

Друг проблем е ненормално засиленото предсрочно гласуване, отбелязвано на места от наблюдатели на руската компартия. В Москва обаче само някои категории имат право да гласуват предсрочно, посочва изданието.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 00:43  09.09.17
  Главното е бояръшник да има,, всички ушанки тогава ще се юрнат.
 • ьььььььььььь
  Отговор
  2 05:06  09.09.17
  В Русия подмамват избиратели пред урните със смартфони, коли и рапъри,............Чакайте бе--нали според нашите соросоиди там бяха фалирали.....Какви са тези подаръци--и то за държава със 150 милиона жители.....

  Коментиран от #3, #4

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 08:49  09.09.17

  До коментар #2 от "ьььььььььььь":

  Вярваш, че всяка гласувала мурзилка получава таблет или смартфон? Бо хо хо!
 • Барчо
  Отговор
  4 09:32  09.09.17

  До коментар #2 от "ьььььььььььь":

  Никой на никого нищо не подарява, смартфоните, таблетите и другите по скъпички дрънкулки, с помоща на които замамват мпадежите на избори се разиграват чрез фалшиви томболки, печелившите са все свои хора, дори и бояръшника няма да е без пари.
 • tost
  Отговор
  5 10:05  09.09.17
  Пък у България да по идно кибапчи и 20 мизерни лева и то само на „мургавите“,та че незнам кой е по зле. А забравих,в България няма корупция за 30г. демокрация няма един осъден.

Напиши коментар:


Публикувай