8 Септември, 2017 15:33 1 727 5

Макрон: Инвестирайте в Гърция

  • еманюел макрон-
  • гърция-
  • инвестиции-
  • алексис ципрас
Макрон: Инвестирайте в Гърция - 1
Снимки: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон призова за по-големи европейски инвестиции в Гърция, които да помогнат за намаляване на увеличаващата се зависимост на Атина от неевропейски страни, особено Китай, съобщи Reuters.

Обръщайки се на кръгла маса на гръцки и френски бизнес лидери, Макрон каза, че Гърция е била принудена да избере неевропейски инвеститори, защото европейците отсъствали. Това, добави той, означава, че европейците нямат вяра в ЕС.

Макрон каза, че френските предприятия ще увеличат инвестициите си в Гърция, страна, която прекара голяма част от изминалото десетилетие, блъскайки се от една криза в друга, чиято икономика се сви с една четвърт, а нивата на безработицата и бедността скочиха тревожно.

Ние искаме корейски, китайски и американски инвестиции, те са много важни, каза той. Но ако няма европейски инвеститори, тогава ние сме принудени да изберем неевропейски инвеститори, каза Маркон. Ако европейците не реагират, каза той, това ще покаже, че последните нямат доверие в Европа.

Макрон: Инвестирайте в Гърция

Атина разчита на международни спасителни програми след като загуби достъп до пазара на облигации през 2010 г. След години на затягане на коланите, което доведе до подобрения в годишния бюджет на страната, ерата на спасителните програми се очаква да приключи в Гърция през лятото на 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чавдар войвода

    12 0 Отговор
    Геронтофилът не благоволи да каже 'инвестирайте в България', когато се беше довлЕкъл във Варна.
  • 2 Варна

    7 1 Отговор
    Е инвестираме! - Ония "умния" Винету инвестира в пътя от и за Егейско море, а Варна и Бургас ще правим дудуци.
    - Нека някой ми отговори на въпроса, кой отваря път за конкуренцията през собственият си двор.... - Освен Винету от Банкя разбира се!
    Това е цената да прехвърлиш Морска администрация в София ... Шопа свързва морето само с ваканция ...

    Коментиран от #4

  • 3 Кака Гинка

    7 1 Отговор
    Европа я видяхме вече какво представлява,май ако разчитаме на "неевропейски" инвестиции,ще е по-добре...
  • 4 Лупи

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Е той Боко ако имаше 3 мозъчни клетки активни, нямаше да е премиер. За този пост се изисква доста послушна и куха кукла на конци.
  • 5 Франсинвест

    1 0 Отговор
    Мосю Макрон,Гърция дължи към 100милиярда на Френски банки и едва ли ще се намери друг мазохист да инвестира подобна сума за да си върнете вашите инвестиции!Дано се хване некой шейх или Путин на подобна уловка,иначе Френските банки ще си видят парите през крив Макарон!:)Воала!
Новини по държави: