881 6

Евроскептицизмът е по-опасен от Брекзит

Евроскептичните държави са най-голямата заплаха за бъдещето на ЕС, заяви полският еврокомисар

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Страни членки на ЕС "от рода на Полша" са смятани в Брюксел за "по-голяма заплаха от Брекзита" за вътрешното сцепление на съюза, заяви полският еврокомисар Елжбета Бенковска, цитирана от Reuters.

Бенковска, която отговаря в Европейската комисия за вътрешния пазар и индустрията, каза това на среща на "гражданския диалог" в южния полски град Краков.

"Брекзитът бе шок за всички, но сега, казвам с цялата си отговорност така, както виждам нещата, в Брюксел, не казвам изрично Полша, но страните от рода на Полша, се представяни като по-голяма заплаха за вътрешното сцепление на ЕС от Брекзита", заяви тя.

Отговаряйки на въпроси от аудиторията, Бенковска, която бе номинирана за еврокомисар от предишното полско правителство, на либералната партия "Гражданска платформа", припомни няколко спора между ЕК и сега управляващата в родината й консервативна партия "Право и справедливост".

Тя изброи отказа на Полша да приеме мигранти в солидарност с други държави от ЕС и реформите за засилване на контрола на изпълнителната власт върху съдебната и неправителствените организации.
Полша трябва да участва в развитието на европейската отбранителна индустрия въпреки отказа на консервативното правителство през октомври миналата година от купуването на хеликоптери "Каракал" на "Еърбъс", призова Бенковска.

Тя изрази недоумение от това решение на управляващите във Варшава, което според нея влиза в разрез с полските национални интереси, и предупреди, че то е хвърлило сянка за години напред върху двустранните отношения с Франция.

Полша


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хохи
  Отговор
  1 19:40  08.09.17
  Бъдеще за ЕС, а то имали такова. Бъдещето е за заблудените читатели. Бъдеще ,Божеееее

  Коментиран от #2

 • 2 21:23  08.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стоян георгиев
  Отговор
  3 00:07  09.09.17
  много е права депутатката.наи-лошото е че основни хитреци се явяват страни дето имат огромна нужда от единен ес,квито са тези от бившия соцлагер.

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 02:15  09.09.17

  До коментар #3 от "стоян георгиев":

  Абе ти учил ли си в 1-ви клас? Знаеш ли как се построява изречение? Главни букви, препинателни знаци знаеш ли как се ползват? Ти от малцинствата ли си, това ще обясни много неща ако си. Как може да си помислиш, че мнението ти по политически въпроси има някаква тежест. човек, като тебе първо трябва да чете и учи дълги години преди да се опита да изказва мнение.

  Коментиран от #5

 • стоян георгиев
  Отговор
  5 10:31  09.09.17

  До коментар #4 от "onq s konq":

  а ти нямаш ли срам?що ползваш чужд ник? може да пробваш да ми опонираш след дългите ти години учене,обещавам да те съсипя въпреки лошите ми изречения.само че страхливец като теб няма да се изправи на диспут с мен :)!
 • реалист
  Отговор
  6 20:45  09.09.17
  Браво на поляците ,показаха им среден пръст на тия евро-п...ли.

Напиши коментар:


Публикувай