10 Септември, 2017 13:09 1 416 1

Когато те удари земетресение, а после и ураган

  • мексико-
  • земетресение-
  • ураган

90 жертви в Мексико

Броят на жертвите след земетресението в Мексико достигна 90 души, съобщи Express Tribune.

Данните са от службите за сигурност в региона на Оаксака. Той беше най-сериозно засегнат от труса с мощност от 8.1 по скалата на Рихтер. По-рано днес страната беше ударена от нов трус със сила от 5.7 по скалата на Рихтер. Неговият епицентър е бил на 80 километра югозападно от селището Паредон.
Епицентърът на труса беше на 87 км. югозападно от Пихихиапан. Поне 15 души са загинали в съседния щат Чиапас. Жертви има и в щата Табаско.

Спасителните работи в района продължават и в момента. Мексико беше сериозно засегнато и от бурята Катя. Тя отне живота на двама души.

В района на Оаксака все още има притеснения от вторични трусове. Очаква се започването на работа по укрепването на сградите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамиро

    4 0 Отговор
    От кога го чакат този ураган, но него няма да го бъде. Просто защото това земетресение не е от разместване на тектоничните плочи, а просто защото град Мексико е построен в котловина на някогашно вътрешно море, което е пропаднало в подземни пещери. По-късно захранвано с вода от дъждовете. С построяването на града, павиране и асфалтиране на улиците, дъждовната канализация, която отвежда водите извън града, подводното езеро не се подхранва, сградите буквално висят над пещерата върху много тънък пласт скала. Когато тези сгради натежат няма как да не пропаднат.
    Така е и с град София, впрочем.
    Така е и с град Перник, но той виси над празни въглищни мини.
Новини по държави: