1 560 6

Спряха влака на Саакашвили за Украйна

Бившият губернатор на Одеска област се опитва да се върне в страната

Росен Стойчев

Украинските власти не позволиха на бившия губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили да пресече границата на страната с влак, съобщи РИА Новости.

Саакашвили е и бивш президент на Грузия. Впоследствие той взе украинско гражданство. То обаче му беше отнето през тази година, а той беше изгонен от страната.

През последните дни Саакашвили обяви намеренията си да се завърне в Украйна. Той иска да постави началото на свой политически проект в страната. Саакашвили се опита да пресече полско – украинката граница с влак. Машината обаче беше спряна на границата.

Всички пътници бяха превозени до Украйна с автобуси.

По-рано, украинска ЖП компания задържа на гарата почти два часа влака, в който е Михаил Саакашвили, преди той да тръгне. По високоговорителите във вагона е било обявено, че причината за ситуацията е станало присъствието във влака на човек, който няма необходимите документи“. Заедно със Саакашвили във влака са пътували няколко десетки пътници, включително доста журналисти.

Той обяви, че иска да влезе законно в страната. Саакашвили вече има план да влезе в нея с кола.

Украйна


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ххааахааааааааа
  Отговор
  1 19:09  10.09.17
  Двама палячовци си ги мерят--цирка е тотален...
 • Kcaniba
  Отговор
  2 19:55  10.09.17
  За Сибир директно с Вова!
 • Барчо
  Отговор
  3 20:35  10.09.17
  Тоя в края на краищата какъв паспорт има? Доколкото знам, той си хвърли грузинския и се отказа от гражданството, а украинското му го взеха. Ако иска да влезе в Украйна, да земе да се пише сириец. И е.ати тъпотията е да извозиш всички с рейсове, заради един човек.

  Коментиран от #4

 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 21:25  10.09.17

  До коментар #3 от "Барчо":

  Щеше да много по тъпо, ако бяха оставили толкова народ да виси сума ти и време заради този чукундур във влака ! А така са ги изнесли до най близката украинска гара с автобуси и от там ще ги закарат с друг влак, кой до където е пътувал. Така, че точно твоето заявление е тъпо, а не те !

  Коментиран от #5

 • Барчо
  Отговор
  5 23:01  10.09.17

  До коментар #4 от "Бесен Язовец":

  Чукундура без редовни документи се поставя под арест в килия, ако трябва и со бой, а невинните хора продължават с влака закъдето са тръгнали. Заради един боклук не може да патят невинни хора, които нямат нищо общо.

  Коментиран от #6

 • Барчо
  Отговор
  6 23:59  10.09.17

  До коментар #5 от "Барчо":

  И Росенеееее! СПРЯХА ВЛАКА НА СААКАШВИЛИ!!!! Би трябвало да се напише: Спряха влака с който пътуваше Саакашвили. Щото иначе изглежда все едно има талон за собственост.

Напиши коментар:


Публикувай