1 713 0

Турската полиция арестува германци

Отново арести на турска земя

Германски граждани бяха арестувани от силите за сигурност в Турция, съобщи „Шпигел“, позовавайки се на немското министерство на външните работи.

Според ведомството има „конкретни доказателства“, че двойка германски граждани с турски корени са били отведени в полицейското управление в Истанбул.

Единият от двойката немци е бил освободен по-късно, но има наложена забрана за напускане на страната. Няма официална информация по случая от страна на турските служби.

След опита за военен преврат през миналата година в Турция отношенията между двете страни се натегнаха до червено. Дипломатическият диалог претърпя срив, като последваха взаимни обвинения по оста Берлин – Анкара.

Германия обвини Турция в неоправдани юридически арести, докато турските власти размахаха пръст към Германия заради подкрепата към кюрдите и гюленистите. През последните дни се появи информация, че Ангела Меркел ще лобира в ЕС за прекратяване преговорите с Анкара за членство.

Турция

Още по темата

 • Габриел: Германия да не участва в играта на Ердоган

  Габриел: Германия да не участва в играта на Ердоган

  Външният министър Зигмар Габриел заяви, че Турция използва Германия като враг, с който да отвлича вниманието на своите граждани, съобщи Nordwest ...
  14.09.2017
  803
  3
 • Германия тотално отсвирва Турция

  Германия тотално отсвирва Турция

  Германският външен министър Зигмар Габриел се обяви за прекратяването на преговорите с Турция за членство в ЕС, съобщи DPA. “Брюксел трябва ...
  11.09.2017
  2 230
  14
 • Турция си прави лоша шега

  Турция си прави лоша шега

  „Предупреждението към турските граждани за пътуване към Германия е лоша шега“. Това заяви шефът на офиса на германския канцлер Ангела ...
  10.09.2017
  3 325
  6

Напиши коментар:


Публикувай