11 Септември, 2017 20:27 1 515 4

Телефонна дипломация между Меркел и Путин

  • владимир путин-
  • ангела меркел-
  • корейски полуостров-
  • украйна-
  • донбас

Двамата лидери обсъдиха ситуациите на Корейския полуостров и в Донбас 

Телефонна дипломация между Меркел и Путин - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха в телефонен разговор ситуацията на Корейския полуостров и осъдиха Пхенян, че не зачита резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, съобщава Reuters

Двамата лидери подчертаха, че подобни стъпки противоречат на принципите за неразпространение на ядрено оръжие и създават сериозна заплаха за регионалния мир и сигурност, каза в комюнике пресслужбата на Кремъл.

Според тях "уреждането на тази изострена криза е възможно само с политико-дипломатически средства, чрез възобновяване на преговорите между всички замесени страни", допълват от Москва.

Меркел изразила подкрепа за по-строги санкции на ООН срещу Северна Корея, каза в комюнике германският правителствен говорител.

Телефонна дипломация между Меркел и Путин

В разговора е била засегната и темата Украйна. Канцлерът приветствала руското предложение за разполагане на мироопазващ контингент на ООН, но подчертала, че предлаганият мандат трябва да бъде разширен.

Путин е изразил готовност да обмисли идеята за разполагане на сини каски не само по линията на контакт в Донбас, но и в други зони на Източна Украйна, за да охраняват служителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, които следят за спазването на Минските споразумения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    10 23 Отговор
    Анчето пак е смъмрила Путин !

    Коментиран от #2

  • 2 tost

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    USA империята на злото,на колене.;)
  • 3 Kcaniba

    10 5 Отговор
    ФАЩ - империята нп щлото и на л$жата е на колене!!!
  • 4 Барчо

    12 2 Отговор
    Абе колкото и да говорят за нарушенията на СК, няма да се разреши на никой да фърля ядрени бомби. И действително трябва да има наблюдатели в Домбас и Логанск. Путин от сума ти време го иска.