1 144 0

Нови обвинения срещу експрезидент

Нови обвинения срещу експрезидент
Снимка: Shutterstock

Нови обвинения бяха повдигнати срещу бившия президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва. Този път освен него подсъдими ще бъдат още петима души, съобщи телевизионният канал Globo. Според следствените органи, експрезидентът е вземал подкупи от представители на автомобилната промишленост в замяна на лобиране на инициативи, които са благоприятствали развитието на отрасъла. В частност става дума за данъчни привилегии за производителите на автомобили. Съгласно бразилското законодателство, окончателното решение за предявените обвинения от страна на прокуратурата трябва да вземе съдът.

Понастоящем Лула да Силва е обвиняем по шест дела, всичките свързани с корупция. На 12 юли съдът призна бившия президент на Бразилия за виновен в корупционни сделки и пране на пари и беше осъден на 9 години и 6 месеца затвор. На него му е забранено да заема държавни постове за период от 19 години. Докато се разглежда обжалването на решението на съда Лула да Силва ще остане на свобода.

Независимо от корупционните схеми, в които е замесен експрезидентът, той се радва на висока популярност и възможност да се кандидатира и спечели президентските избори през 2018 г., сочат социологически проучвания.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай