12 Септември, 2017 07:24 1 743 1

"Ирма" отслабва, но още "хапе" смъртоносно (СНИМКИ)

  • ирма-
  • ураган-
  • флорида-
  • джорджия-
  • флорида кийс

Бурята се движи към Тенеси и Кентъки

"Ирма" отслабва, но още "хапе" смъртоносно (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Губернаторът на американския щат Флорида Рик Скот обяви, че е прелетял над Флорида Кийс и е видял големи разрушения от наводненията, причинени там от урагана "Ирма", предаде CNN.

Почти всички каравани, използвани като постоянни жилища, са преобърнати, има лодки, изхвърлени на брега от стихията, каза губернаторът. По западното крайбрежие на Флорида обаче щетите не са толкова големи, колкото се е предполагало, каза със задоволство Скот.

Съветникът на президента на САЩ по въпросите на вътрешната сигурност Том Бозуърт заяви, че жителите на Флорида Кийс няма да могат още няколко седмици да се завърнат там заради щетите, които са нанесени на мостовете.

"Ирма" отслабва, но още "хапе" смъртоносно (СНИМКИ)

"Ирма" отслабна до тропическа депресия, но въпреки това все е опасна, предупреди Бозуърт и каза, че Джаксънвил, Флорида, преживява едни от най-тежките си наводнения за последните сто години.

Големи наводнения може да се очакват в Тенеси и Кентъки, накъде се е насочила бурята, заяви съветникът и предупреди милионите жители на Флорида, които се евакуираха, да не бързат да се връщат по домовете си, защото метеорологичните условия все още са опасни.

"Ирма" отслабва, но още "хапе" смъртоносно (СНИМКИ)

"Ирма" отслабва, но още "хапе" смъртоносно (СНИМКИ)

Властите в щата Джорджия съобщиха за един смъртен случай, който се свързва с тропическата буря.
Компанията Walt Disney планира скоро да отвори увеселителния си комплекс край Орландо, Централна Флорида, още във вторник. Всички съоръжения имат ток, персоналът и животните са добре, съобщи ръководството на парка "Морски свят".

Всички паркове на Disney в Орландо бяха затворени в неделя и понеделник, но хотелите останаха отворени и имаха гости по време на преминаването на "Ирма".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахах

    0 1 Отговор
    Тези работят ли поне понякога?